Pengikut Zombi: Wong Mati Lumampah Ing Jagad Pemasaran Influencer

Pengikut Palsu Zombi

Sampeyan nemokake profil media sosial kanthi jumlah pengikut sing luwih dhuwur tinimbang rata-rata, ewonan suka, lan pengalaman kemitraan merek sadurunge - trick or treat?

Kanthi nomer kampanye pemasaran pengaruh terus mundhak, umume merek dadi korban penipuan akun kasebut karo pengikut palsu lan pamirsa sing ora asli. 

Miturut Hub Marketing Influencer:

  • Influencer marketing bakal tuwuh udakara $ 9.7B ing taun 2020.
  • 300% liyane pengaruh mikro lagi digunakake karo perusahaan gedhe tinimbang ing 2016.
  • Saklawasé 90% kabeh kampanye influencer kalebu Instagram minangka bagean saka campuran pemasaran.
  • Penipuan pengaruh nambah kuwatir tumrap responden kanthi luwih saka 2/3 responden sing ngalami.

Iki ora ateges kabeh pengaruh makro kalebu ing kategori iki. Nyatane, apel sing ala iku adoh banget lan akeh tinimbang wong sing jujur ​​lan bisa dipercaya. 

Nanging, penting kanggo ngerti carane milih influencer sing duwe maksud paling apik kanggo sampeyan lan merek. 

Saiki, kita ora nyoba medeni sapa wae saka marketing influencer. Pancen kosok baline. Lan njaluk pitulung saka agensi pemasaran influencer bisa mbantu merek golek influencer karo pamirsa sing setya lan asli sing bakal mbantu ngasilake investasi sing apik.

Media sosial minangka salah sawijining media sing ngalami pertumbuhan sing ora ana tandhingane sajrone wulan pungkasan. Pemasar apa wae bisa ndeleng manawa kegiatan promosi ing platform online kudu dadi bagean saka strategi merek sing bakal diterusake. Lan kemitraan influencer minangka salah sawijining taktik paling efektif lan organik sing bisa digunakake. 

Amelia Neate, Manajer Senior Influencer Matchmaker

Amelia ora salah. Kasunyatane, pemasaran influencer minangka metode akuisisi pelanggan online paling cepet, kanthi 22% para pemasar uga menehi label paling larang regane. 

Asile, 67% para pemasar ing merek ing macem-macem sektor siyap nambah biaya pemasaran influencer sajrone 12 wulan sabanjure. 

Nanging, nalika merek wiwit nambah ante karo kegiyatan influencer, Amelia nerangake babagan cara nggawe kampanye pemasaran influencer kanthi maksimal, supaya bisa efektif. 

Wedi Pengikut Palsu

Pengikut palsu lan prospek mati ana macem-macem wujud. Sing penting, pengikut sing dituku minangka salah sawijining sing paling umum, saengga para individu ngilangi kerja keras sing ana ing media sosial, lan mbayar para pengikut palsu supaya akun kasebut bisa katon luwih gedhe tinimbang sing sejatine.

Nalika iki dadi perkara sing dikutuk pangguna lan merek, kajaba ora ditemokake, bakal angel mbedakake jumlah pengikut sing asli saka sing palsu.

Jinis pandherek palsu liyane yaiku akun sing wis ora aktif ing wektu sing suwe, manawa amarga ana wong sing lali, ora pengin nggunakake maneh nanging durung mbusak profil, utawa liya-liyane.

Nanging tanpa preduli, akun sing ora aktif bisa nyebabake rating keterlibatan kanthi negatif.

Nyoroti babagan carane mbebayani kanggo merek, sawijining panliten nemokake manawa bisa ana akeh 95 yuta bot posing minangka pandherek palsu ing Instagram, kanthi biaya bisnis nganti $ 1.3 milyar.

Kanggo nglawan efek sing mbebayani ing merek, nggunakake keahlian agensi pemasaran influencer bisa ngatasi pikiran lan mesthekake yen kampanye bakal tekan ewonan, yen ora jutaan pengikut sing melu banget.

Mbatalake Masalah

Wis pirang-pirang kasus ing pirang-pirang taun, ing endi individu sing duwe status influencer dianggep bersalah amarga tuku pengikut palsu kanggo nambah persepsi kekuwatan lan kautaman ing platform. 

Contone, Panggang Off Paul Hollywood ngalami skandal pengikut palsu nalika dheweke istirahat saka Twitter sawise ngetutake pandhereke mudhun nalika jejaring sosial ngilangi akun palsu saka platform kasebut.   

Panalitiyan liya nuduhake yen kaget banget persentasi pandherek palsu kanggo pengaruh sing misuwur, kayata Kourtney Kardashian lan macem-macem pengaruh media sosial liyane.  

Mung pungkasane nomer, ya? Nanging babagan merek, iki mesthine kudu muni lonceng weker. Nalika merek ngluncurake kampanye influencer, dheweke nindakake kanthi kesan yen merek bakal nggayuh pamirsa sing luwih akeh - lan sing melu melu promosi. Influencer bisa ngisi dhuwit kanthi jumlah akeh kanggo sak kiriman, mula merek kudu yakin yen bali, kayata, kanggo entuk utawa cahya sing bakal entuk, cukup gedhe kanggo mbenerake bathi kasebut.

Amelia Neate, Senior Manager ing agensi pemasaran influencer global, Influencer Matchmaker

Dadi, Apa sing kudu ditindakake Merek? 

Amelia nerangake manawa ana pirang-pirang perkara sing kudu dideleng nalika kekancan karo influencer.  

  • engagement - Aja fokus karo jumlah pengikut, luwih penting kanggo rating keterlibatan. Sanajan ukuran pamirsa kampanye sampeyan bisa uga luwih sithik, ukuran sing umume luwih bisa sesambungan karo dheweke. Lan sampeyan bakal entuk asil lan entuk target pemasaran.
  • Pengaruh Mikro - Pengaruh mikro cenderung duwe rating keterlibatan sing luwih dhuwur. Sanajan ora akeh, pamirsa umume luwih interaktif lan asli lan mulane bisa kabukten luwih migunani kanggo merek.
  • Nyenengi - Sanajan ana alat kanggo mriksa rating keterlibatan, sampeyan bisa mbukak riset dhewe kanthi mbandhingake jumlah pengikut kanggo jumlah sing disenengi ing postingan profil. 
  • komentar - Yen sampeyan isih durung yakin babagan legitimasi pangaribawa, komentar minangka faktor liyane. Priksa manawa, sepisanan, dheweke entuk komentar lan liyane, apa ana pola utawa kegiatan kaya spam ing dheweke. Contone, komentar saka pangguna sing beda-beda, nanging kabeh padha maca, umume dadi bot.

Utawa, sampeyan bisa njaluk tulung agensi kanggo kampanye. Uga alat lan wawasan industri, agensi duwe akses menyang data sing akeh banget kanggo mbantu merek kanthi sukses kampanye. Agensi pemasaran influencer biasane nggawe lan nuwuhake hubungan sing kuat karo para influencer, sing dheweke ngerti duwe tindakake asli lan rating keterlibatan.

Dadi, sadurunge ngalahake profil profil media sosial kanggo mbantu kampanye influencer sabanjure, priksa manawa investasi sampeyan bakal entuk trampil lan ora trik. Kanggo ngerteni informasi luwih lengkap:

Dolan maring Matchmaker Influencer