3 Tips Pemasaran Digital Industri Unik

3 Tips Pemasaran Digital Industri Unik

Ora ana pitakonan manawa pemasaran digital minangka kewan sing kuat - lan siji kewan liar sing beda-beda. Kita kabeh pengin nganggep manawa pemasaran digital umume padha ora preduli, mesthine ora - lan alasane pancen jelas. Minangka bisnis, sampeyan bisa milih menehi persentase wektu lan anggaran tartamtu kanggo macem-macem jinis pemasaran digital: media sosial, PPC, retargeting, pemasaran video, pemasaran email, SEO, optimalisasi alat situs web lan liya-liyane.

Isih, sing luwih menarik kanggo dideleng yaiku cara industri sing beda-beda prioritas karo strategi pemasaran digital. Amarga industri sing beda-beda jelas duwe target bisnis sing beda banget, mung alat lan platform tartamtu sing bisa entuk asil kasebut bakal bisa dimanfaatake. Lan luwih apik banget kanggo ndeleng kepiye macem-macem industri nampilake online lan cara kasedhiya kanggo para pelanggan lan prospek.

Sajrone karir, aku wis ketemu akeh wong pemasaran ing macem-macem industri. Sajrone nemoni, aku wis sinau babagan taktik pemasaran sing digunakake kanggo nggayuh tujuwane. Kaya sing diarepake, akeh strategi sing digunakake kanggo industri tartamtu - lan ya, sukses banget. Yen sampeyan dadi pemasar ing 5 industri ing ngisor iki, sampeyan luwih becik maca. Mangkene 3 tips pemasaran digital sing efektif kanggo 3 industri unik:

Industri Kesehatan

Tangan mudhun, salah sawijining industri paling angel sing dipasarake yaiku industri medis. Alesan paling utama yaiku sampeyan ora bisa nggawe pratelan sing kandel kaya "perawatan khusus iki sing bakal ngobati penyakit." Ing kasus umum, sampeyan mung bisa nyebutake bukti yen iki mbantu wong akeh (Contone: "perawatan iki efektif 98%"), utawa BISA mbantu. Temenan, iki minangka masalah legalitas 100%.

Sanajan, sanajan ana larangan kanggo nggawe olahpesen sing disetujoni kanthi sah, rumah sakit, klinik lan fasilitas medis liyane isih duwe kesempatan (lan keluwesan sing cukup) kanggo "ngetrapake barang-barang kasebut." Salah sawijining cara paling apik kanggo nindakake iki ing industri medis yaiku humanisasi sing ngatur lan nuduhake sampeyan peduli. Perawatan kesehatan minangka masalah sing serius; dadi apa ora golek cara sing luwih lengkap kanggo nuduhake manawa klien (utawa pasien) luwih apik kanggo sampeyan.

Sanajan organisasi sampeyan mesthine kudu nunjukake nilai-nilai kemanusiaan kasebut ing situs web lan jaminan pemasaran liyane, media sosial minangka cara sing gampang banget kanggo terus-terusan njaluk pesen peduli karo pasien anyar lan saiki. Bebarengan karo pengumuman administrasi standar (Ex: Kantor iki bakal ditutup kanggo konstruksi. Utawa Dr. Williams ora ana ing kantor), koordinator media sosial sampeyan bisa ngupayakake luwih akeh lan nuduhake artikel babagan tetep sehat sajrone musim salju, utawa menehi tips umum supaya tetep sehat ing acara lokal (Contone: Pilihan sing luwih sehat ing Pameran Negara). Sanajan nuduhake foto sing apik, para pasien rumangsa luwih nyaman karo merek sampeyan - kaya foto Petugas sing ngeculake donat kanggo staf Perawat nalika liburan akhir minggu BESAR. Iki minangka prekara cilik sing mbedakake organisasi sampeyan saka liyane. Kenyamanan yaiku aran pasien nomer 1 sing pengin dirasakake nalika golek dokter perawatan utami utawa arep milih operasi ing endi.

Automotive Industry

Kaya industri medis, industri otomotif kompetitif banget ... bisa uga luwih kompetitif. Masarakat mesthi duwe pilihan saka rumah sakit lan klinik sing pengin dituju, nanging nalika meksa nindakake perkara, yen sampeyan duwe darurat, sampeyan luwih dhisik menyang rumah sakit sing paling cedhak. Rumah sakit biasane bakal mbukak - nanging sawetara bakal luwih apik, lan duwe reputasi luwih apik tinimbang liyane.

Nanging, ing jaman saiki, industri otomotif mung padha karo anane online. Amarga mobil minangka investasi sing gedhe banget, konsumen nindakake riset kanthi online kanthi manusiawi - kalebu kalebu njelajah situs web dealer sampeyan saka ndhuwur nganti ngisor. Semono uga, yen sampeyan pengin njamin supaya konsumen tetep terlibat karo situs web sampeyan sajrone lelungan tuku mobil, sampeyan kudu luwih akeh menehi perhatian marang pemasaran online dealer mobil sampeyan; lan tetep nganyari kabeh inventaris lan promosi. Wong ora duwe wektu kanggo nelpon dealer sampeyan lan takon apa isih kasedhiya utawa promosi isih aktif. Yen kasedhiya ing situs web sampeyan, konsumen ngarepake supaya akeh sing kasedhiya. Kajaba iku, konsumen pengin bisa ndeleng kabeh sing kasedhiya saiki ing ruang pamer sampeyan sing nyata. Yen konsumen ndeleng kendaraan sing kasengsem ing online, kemungkinan gedhe bakal milih 3 pilihan mobil Top; dadi priksa manawa situs sampeyan ora kasep.

Industri Restoran

Industri paling pungkasan lan bisa uga tantangan sing bakal dakrembug yaiku Industri Restoran! Alesan aku ngomong "paling tantangan" amarga jumlah perawatan sing dibutuhake kanggo ngatasi kabeh ulasan, komentar lan keluhan online saka konsumen ing kabeh spektrum emosi. Lan kaya sing sampeyan ngerteni, masalah restoran luwih cepet lan luwih efisien ditanggulangi, luwih becik ajining diri saka online lan offline. Amarga gampang banget kanggo ngirim umpan balik kanthi online, restoran kudu ngupayakake apa wae kanggo saben komentar yen bisa ditindakake kanthi manungsa - positif utawa negatif! Maneh, sethithik banget bakal mbalikke wong dadi pelanggan sajrone urip.

Platform media sosial kaya Facebook secara harfiah ngidini pangguna kanggo menehi rating ing publik, uga ninggalake review. Yen sampeyan minangka admin kaca, sampeyan bakal entuk kabar langsung yen ana wong sing ninggalake review ing kaca sampeyan. Kanggo menehi kesan positif marang wong-wong mau, sing paling becik lan sopan sing kudu ditindakake yaiku nanggapi komentar kasebut sajrone 24 jam - luwih-luwih yen review negatif. Nalika konsumen dadi panas banget, dheweke kepengin bisa ngrampungake ASAP.

Yen nanggepi review negatif, deleng carane bisa nggawe luwih apik. Yen review positif, luangake wektu kanggo matur nuwun kanthi wates wektu sing padha. Ora mung pangguna sing ndeleng review konsumen, nanging uga ndeleng cara ngatasi. Preduli apa ulasan kasebut negatif utawa ora, cara sampeyan menehi saran marang pelanggan tegese beda antarane ruangan sing akeh sing ngenteni meja; lan pelanggan saben 2 jam. Profesionalisme iku kabeh! Restauranteurs uga ditanggepi nanggapi konsumen ing situs review liyane kayata Yelp lan Urbanspoon.

Sanajan sejatine macem-macem aspek pemasaran digital bisa digunakake meh kabeh organisasi, jinis platform lan taktik pemasaran digital sing digunakake beda-beda adhedhasar industri. Sing dianggep penting kanggo industri bisa uga ora pati penting karo industri liyane. Industri sing beda-beda duwe target sing beda-beda, mula beda-beda cara pemasaran menyang konsumen kanthi online.

One comment

  1. 1

    Iki mbuktekake manawa pemasaran digital ora mung topik sempit nanging uga topik sing jembar lan fleksibel. Teknologi pemasaran digital nemtokake eksentrikitas jagad pemasaran. Industri medis, otomotif lan restoran kalebu sawetara industri utama ing saindenging jagad. Kanthi mekaten, aku bisa setuju manawa pemasaran digital wis entuk level anyar.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.