Indikatif: Analytics Pelanggan Kanthi Wawasan sing Bisa Ditindakake

Analytics Indikatif

Data gedhe ora ana maneh ing babagan bisnis. Umume perusahaan nganggep awake dhewe minangka data-driven; pimpinan teknologi nyiyapake infrastruktur pengumpulan data, analis nyaring data, lan para pemasar lan manajer produk nyoba sinau saka data kasebut. Sanajan nglumpukake lan ngolah data luwih akeh tinimbang saiki, perusahaan ora duwe wawasan babagan produk lan para pelanggan amarga ora nggunakake alat sing tepat kanggo ngetutake pangguna ing kabeh lelungan pelanggan yen ora nduplikasi data lan ngenalake kesalahan ing analisis.

Gumantung ing topik tartamtu, siji pitakon terstruktur ing SQL bisa mbutuhake wektu luwih saka sak jam kanggo kode lan nompo. Pitakon ad hoc berjuang kanggo ngasilake analisis pelanggan sing bisa ditindakake amarga jawaban kanggo pitakon pisanan sampeyan bisa uga dadi pitakonan liyane. Sampeyan ngerti manawa luwih saka 50% pelanggan sing ngeklik tombol CTA, nemokake kaca mlebu, nanging kurang saka 30% pelanggan nggawe profil pangguna. Saiki piye? Wayahe nulis pitakon liyane ing SQL kanggo teka-teki liyane. Analisis ora kudu kaya ngene.

Indikatif minangka platform Analytics pelanggan utama sing ngidini tim produk lan data bisa ngluwihi watesan alat BI tradisional kanggo njupuk keputusan kanthi ngerteni prilaku pangguna ing kabeh titik tutul. Mung Semalt sing nyambung langsung menyang gudang data sampeyan, ora mbutuhake duplikasi, lan nguatake pangguna bisnis kanggo njawab pitakon analytics pelanggan sing rumit tanpa kudu ngandelake tim data utawa SQL. Manajer lan pemasar produk bisa mbukak pitakon sing padha ing sawetara detik sing bakal njupuk analis data nganti kode. Wawasan data sing bisa ditrapake isih ana telung langkah cilik.

Langkah 1: Temtokake Tujuan lan Metrik Bisnis

Kanggo nggawe model data sing efektif, luwih dhisik kudu nemtokake tujuan bisnis lan nggunakake kasus. Analytics Pelanggan dimaksudake kanggo nggawe keputusan babagan tim produk lan pemasaran, mula bisa mundur saka asil sing dikarepake bisa entuk. Tujuan kudu diselarasake karo tujuan bisnis inti. Indikatif bisa ngukur prilaku kabeh pangguna, pangguna individu, lan kabeh sing ana ing antarane, mula migunani kanggo nglacak indikator ing macem-macem level. Sabanjure, tentokake metrik lan KPI sing bisa ngerti yen sampeyan sukses. Sawetara conto kalebu:

  • Nambah konversi pangguna anyar
  • Ngurangi pelanggan
  • Temtokake saluran pemasaran sing paling efektif
  • Temokake poin gesekan ing aliran onboarding sampeyan

Sawise sampeyan ngrampungake target, gawe pitakon sing bakal sampeyan wangsuli nganggo data pangguna. Contone, ucapake yen sampeyan pengin nambah adopsi fitur produk anyar. Mangkene sawetara conto pitakon sing pengin sampeyan wangsulan nalika nganalisa corong keterlibatan pangguna:

  • Apa pelanggan premium nggunakake produk kasebut luwih cepet tinimbang pangguna gratis?
  • Pira klik utawa layar sing dibutuhake kanggo pangguna kanggo nggayuh produk anyar?
  • Adopsi fitur anyar duwe pengaruh positif marang retensi pangguna sajrone sesi? Ing pirang-pirang sesi?

Bersenjata karo pitakon kasebut lan data kanggo mangsuli, sampeyan bisa nemokake ewonan tumindak pangguna ing kabeh lelungan pelanggan. Siapke kanggo nyoba hipotesis sampeyan kanthi visualisasi corong intuisi.

Langkah 2: Lacak Perjalanan Pelanggan Kanthi Perjalanan Pelanggan Multipath

Fitur Indikator inti yaiku Perjalanan Pelanggan Multipath. Perjalanan pelanggan ditampilake minangka corong multipath, nuduhake aliran pangguna liwat macem-macem keputusan ing situs utawa aplikasi seluler sampeyan. Nggambarake lelungan mbantu tim produk lan pemasaran nemokake prilaku tartamtu lan titik tutul sing nyetir akuisisi, retensi, utawa churn pelanggan. 

Analytics Journey Pelanggan Multipath Indikatif

Segmen corong luwih lanjut ngidini tim sampeyan nemokake titik gesekan sing pas ing endi pangguna nyimpang saka prilaku sing disenengi utawa langsung lunga saka produk. Perjalanan Pelanggan Multipath uga ngidini perusahaan ngenali sumber daya tarik pelanggan utamane, ngilangi bagean saka corong kanggo mbandhingake lelungan pelanggan sing padha. Tim banjur bisa nyelarasake roadmap produk kanggo ngatasi masalah karo pengalaman pangguna lan tujuan kanggo nurun asil para pelanggan sing ideal.

Langkah 3: Ngebor Luwih jero Kanthi Kohort Lan Profil

Sawise sampeyan nganalisa cara pangguna nindakake produk, tim pemasaran sampeyan bisa tumindak kampanye sing target pelanggan luwih cenderung duwe nilai umur sing dawa. Indikatif ngidini sampeyan misahake pangguna kanthi meh kabeh pengenal sing bisa dibayangake liwat pangembangan kohort prilaku. Sampeyan bisa nemokake:

  • Pangguna sing nampa email pemasaran pertama ing dina Senen esuk luwih cenderung langganan tinimbang sing nampa komunikasi kaping pisanan ing minggu iki.
  • Para nyoba nyoba gratis cenderung ora gelem, kajaba dijaluk ngelingake sidhange bakal rampung dina esuke.

analisis kooh analitik indikatif

Yen tim pemasaran sampeyan pengin entuk granular, Indikator nawakake profil pangguna, saengga bisa nggunakake personalia tartamtu kanggo pelanggan sing paling apik. Ing njero gudang data sampeyan ana log saben tumindak pangguna. Profil pangguna ing Indikator nuduhake sampeyan liwat kabeh lelungan pelanggan, saka klik pisanan nganti paling anyar. Segmen khusus lan kohort nambah bar pemasaran khusus.

Ana emas sing didhelikake ing gudhang data sampeyan, lan Indikator mbantu sampeyan tambang. Sampeyan ora butuh kawruh babagan kode utawa apresiasi infrastruktur data kanggo nemokake wawasan analitik sing migunani. Sampeyan mung butuh demo produk saka Indikator lan akses menyang data pangguna perusahaan sampeyan.

Coba Demo Indikatif

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.