Dhaptar: Cara Nggawe Konten sing Klebu

Inklusivitas lan Keragaman

Nalika para pemasar fokus ing konten sing narik kawigaten para pamirsa, kita asring nggawe ide lan ngrancang kampanye karo klompok cilik sing padha karo awake dhewe. Nalika para pemasar ngupayakake nggawe personalisasi lan keterlibatan, macem-macem olahpesen ora bisa dielingi. Lan, kanthi ndeleng budaya, jenis kelamin, preferensi seksual, lan cacat ... pesen kita temenan Melu bisa bener marginalisasi wong sing ora padha karo kita.

Inklusivitas kudu dadi prioritas ing saben pesen pemasaran. Sayange, industri media isih ilang tandha:

  • Wanita iku 51% saka populasi nanging mung 40% saka siaran utama.
  • Masyarakat sing akeh budaya ana 39% populasi nanging mung 22% panularan siaran.
  • 20% wong Amerika umur 18-34 diidentifikasi minangka LBGTQ nanging mung kalebu 9% rutinitas primawa.
  • 13% wong Amerika duwe cacat, nanging mung 2% wong biasa sing duwe cacat.

Kanthi fokus ing inklusivitas, media bisa mbantu ngatasi stereotip lan mbantu nyuda bias ora sadhar.

Definisi Inklusivitas

  • Podo - ngarahake promosi keadilan, nanging bisa sukses yen kabeh wong wiwit saka papan sing padha lan butuh pitulung sing padha.
  • Equity - menehi kabeh wong sing dibutuhake supaya sukses, nanging kesetaraan dianggep padha karo kabeh wong.
  • Interseksi - sifat kategorisasi sosial sing gegandhengan kayata ras, kelas, lan jender nalika ditrapake kanggo individu utawa klompok tartamtu, dianggep nggawe sistem diskriminasi utawa kerugian sing saling tumpang tindih.
  • Tokenisme - praktik nggawe upaya simbolis supaya kalebu wong sing ora duwe perwakilan, utamane kanthi merekrut sawetara wong sing ora duwe representasi supaya bisa ditampilake kesetaraan.
  • Bias tanpa sadhar - sikap utawa stereotipe sing mengaruhi pangerten, tumindak, lan keputusan kanthi cara ora sadar.

iki infographic saka Youtube nyedhiyakake dhaptar priksa rinci sing bisa sampeyan gunakake karo tim kreatif apa wae kanggo mesthekake inklusifitas minangka pendorong ing perencanaan, eksekusi, lan target pamirsa saka konten sing digawe. Mangkene dhaptar dhaptar mudhun… sing diowahi kanggo digunakake kanggo organisasi kanggo konten apa wae… ora mung video:

Konten: Topik apa wae sing dibahas lan apa perspektif sing kalebu?

  • Kanggo proyek konten saiki, apa sampeyan kanthi aktif ngupayakake macem-macem perspektif, utamane sing beda karo sampeyan?
  • Apa konten sampeyan bisa digunakake kanggo ngatasi utawa ngilangi stereotipe babagan klompok sing dipinggirkan lan mbantu para pamirsa ndeleng wong liya kanthi kompleksitas lan empati?
  • Apa konten sampeyan (utamane warta, sejarah, lan ilmu pengetahuan) menehi pirang-pirang perspektif lan budaya?

Layar On: Apa sing dideleng wong nalika marani aku?

  • Apa ana macem-macem kontenku? Apa ahli lan pamimpin pamikir saka macem-macem latar mburi kalebu pirang-pirang dimensi identitas (jinis, ras, etnis, kemampuan, lan liya-liyane) sing ditampilake ing kontenku?
  • Ing antarane 10 konten pungkasan, apa ana macem-macem swara sing diwakili?
  • Yen aku nggunakake animasi utawa ilustrasi, apa ana macem-macem warna kulit, tekstur rambut, lan jenis kelamin?
  • Apa ana macem-macem swara sing nyritakake kontenku?

Keterlibatan: Kepiye cara nggawe lan ndhukung kreator liyane?

  • Kanggo kolaborasi lan proyek anyar, apa aku ndeleng macem-macem pipa calon ing macem-macem tahapan karier, lan apa prapatan prapatan dianggep?
  • Apa aku njupuk kesempatan kanggo nggunakake platform kanggo ngundhakake lan ndhukung kreator saka latar mburi sing ora duwe gambaran?
  • Apa aku ngajari babagan perspektif sing dipinggirake kanthi melu macem-macem komunitas / konten?
  • Kepiye organisasi saya kerja kanggo ngolah macem-macem swara lan menehi pengaruh kanggo komunikasi / pengaruh generasi sabanjure?
  • Kepiye organisasi saya ngindhari tokenisme? Apa kita melu ahli lan komunikator saka latar mburi sing kurang nggambarake kanggo kesempatan sing ngluwihi konten sing gegandhengan karo macem-macem?
  • Kepiye anggaran lan investasi nggambarake komitmen kanggo macem-macem lan kalebu?

Pamirsa: Kepiye cara mikir babagan pamirsa nalika nggawe konten?

  • Sapa sing dadi pamirsa sing dituju? Apa aku wis mikir nggawe konten kanggo nggoleki lan melu pamirsa kanthi wiyar?
  • Yen kontenku kalebu subyek sing bias budaya karo klompok tartamtu, apa aku menehi konteks sing bisa nampani macem-macem pamirsa?
  • Nalika nindakake riset pangguna, apa lembaga saya mesthekake yen macem-macem perspektif bisa digoleki lan dilebokake?

Pencipta Konten: Sapa sing dadi timku?

  • Apa ana macem-macem tim sing ngatasi kontenku?
  • Apa demografi timku nggambarake populasi umum, ora mung para pamirsa saiki?
  • Apa aku melu ahli lan pamimpin pamikiran saka macem-macem latar mburi kanthi macem-macem dimensi identitas (jinis, ras utawa suku, kemampuan, lan liya-liyane) minangka konsultan proyekku?

dhaptar priksa marketing

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.