Pitakon Apa sing Perlu Ditjawab kanggo Ngevaluasi Strategi Pemasaran Inbound Perusahaan Sampeyan?

Pitakon Pemasaran Inbound

Aku lagi kerja saiki karo prospek sing ngerti yen butuh pitulung karo digital lan upaya pemasaran mlebu ... nanging dheweke ora ngerti kudu miwiti ing endi uga dalan sing dibutuhake kanggo nggayuh kabutuhane. Nalika aku wis nulis kanthi akeh babagan lelungan pemasaran sing lincah kanggo ngembangake kadewasan pemasaran, aku ora yakin yen wis nate nulis babagan elemen sing dibutuhake kanggo sukses.

Nalika aku kerja bareng karo klien iki, aku wis wawancara karo tim adol, pemasaran, lan kepemimpinan kanggo ngerti luwih akeh babagan prospek, siklus penjualan, lan lelungan pelanggan sing nggawe keterlibatan kasebut.

Cathetan sisih babagan iki… umume bisnis sing digunakake kanggo aku ngandhakake manawa bisnis asring ditutup liwat lisan, liwat kemitraan, utawa ing acara industri. Aku pengin jelas yen ora nate ndeleng gaweyan pemasaran mlebu kanggo ngganti utawa menehi dalan sejajar karo upaya kasebut - iku ora umum.

Skenario Pemasaran Inbound Khas

Mangkene skenario umum sing dakdeleng babagan pemasaran inbound:

  • Prospek takon marang kolega babagan produk utawa panyedhiya layanan.
  • Iki bisa kedadeyan liwat media sosial, email, utawa kanthi lisan.
  • Prospek banjur menyang mesin telusuran kanggo nggoleki perusahaan sampeyan. Ing kana dheweke ndeleng lokasi sampeyan, bisa uga sawetara rating.
  • Prospek banjur mbukak media sosial lan ndeleng manawa sampeyan aktif lan responsif karo kabutuhan pelanggan. Dheweke malah ndeleng ing ngendi sampeyan nangani keluhan pelanggan kanthi apik.
  • Prospek banjur pindhah menyang situs web sampeyan nalika nggoleki apa sampeyan duwe produk sing dibutuhake utawa sampeyan duwe keahlian sing dibutuhake.
  • Dheweke ndeleng situs sampeyan kanggo pengalaman industri, testimoni, kasus panggunaan, lan - pungkasane - sawetara informasi kontak.
  • Dheweke nelpon lan gawe jadwal janjian.
  • Perusahaan takon kepiye prospek krungu babagan dheweke, lan dheweke ujar manawa dheweke dirujuk dening kolega.

Sawise nutup prospek, iki kepiye lelungan pelanggan kaya ing kertas:

  • Rujukan Pelanggan

Wara-wara ana sing ilang? Ya, ana ton sing ilang - nanging sampeyan ora bakal ilang - amarga sampeyan ora ngerti pengaruh sing ana digital ing lelungan pelanggan. Sampeyan uga ora nindakake apa-apa kanggo ngukur pengaruh kabeh elemen, mula kepemimpinan sampeyan ngilangi pemasaran mlebu kabeh ... lan mung ngandhani sampeyan supaya luwih cepet ngetok lawang.

Apa Katon Pemasaran Inbound sing Efektif?

Nalika aku nyaring perusahaan sing pengin daklakoni bisnis, utawa aku ngewangi perusahaan kanggo ningkatake upaya pemasaran mlebu, ana sawetara elemen sing beda-beda sing dakriksa sawise ngomong karo tim penjualan lan pemasaran lan ngerti nasabah lelungan. Ing level dhuwur, iki sing dakdeleng:

Supaya situs bisa digunakake kanthi cepet kanggo upaya inbound, sawetara prelu penting:

  • Optimisasi Panelusuran - Nalika prospek nggoleki merek, produk, utawa layanan sampeyan kanthi online - apa sampeyan nemokake?
    • Kesehatan Situs - situs sampeyan wis apik banget, sanajan ana sawetara masalah karo tag judhul lan duplikat deskripsi meta. Aku uga nemokake 404 ing siji elemen. Kabeh kasebut bisa dibenakake sajrone pirang-pirang jam tanpa kerja utama.
    • Panelusuran Brand - apa perusahaan sampeyan bisa gampang nggunakake merek sampeyan ing situs, situs mitra, situs industri, lan peta?
    • Content - apa sampeyan nemokake lan nglacak topik konten sing nyebabake keterlibatan nyata sing nyebabake konversi?
  • Optimisasi Sosial
    • Pengalaman Pelanggan - Nalika prospek nggoleki sampeyan kanthi online, apa sampeyan responsif lan melu komunitas sampeyan?
    • Reputasi - Nalika prospek nggoleki reputasi perusahaan sampeyan kanthi online, apa dheweke nemokake ulasan lan tanggapan sing cocog karo merek sampeyan?
    • Andum - Nalika pelanggan lan mitra pengin nuduhake informasi kanthi online, apa konten kasebut dioptimalake? Apa judhul, deskripsi, lan gambar apik banget? Apa sampeyan duwe tombol nuduhake supaya gampang nuduhake informasi kritis?
    • Nyambungake - Apa sampeyan duwe kehadiran sosial supaya pelanggan bisa ngetutake lan melu sampeyan ing media sosial? Apa informasi kasebut ing saben kaca situs web sampeyan?
    • Influencer - Apa ana ahli ing industri sampeyan sing ngetutake kanthi apik? Apa dheweke ngerti sampeyan? Apa sampeyan wis nulungi wong liya?
  • Optimization konversi - Apa gampang yen prospek golek lan njaluk pitulung? Iki bisa uga kalebu salah sawijining formulir, bot, windows chat, lan tautan nomer telpon.
  • Integrasi CRM - Yen informasi dijaluk utawa target sing diluncurake, apa informasi kasebut direkam lan disebarake menyang tim penjualan sampeyan? Apa sampeyan bisa nglacak pituduh saka sumber (langsung, telusuran, sosial, email, nyithak) menyang konversi?
  • Retensi lan Upsell - Kepiye komunikasi sampeyan kanthi asring karo klien saiki supaya bisa ngerti babagan pertumbuhan lan kemampuan sampeyan? Apa sampeyan ngajar klien lan nggawe nilai minangka mitra ing sukses? Apa sampeyan duwe notifikasi browser? Buletin Email? Kampanye netes? Aplikasi Seluler utawa kabar SMS?
  • Perpustakaan Konten - Apa situs sampeyan duwe informasi sing cukup supaya prospek bisa ngupayakake upaya riset kanthi mandhiri lan ora didiskualifikasi dadi mitra? Apa sampeyan perpustakaan isi gampang digoleki? Apa konten sampeyan dikategorikake lan diwenehi tag? Apa konten sampeyan gampang dicerna lan didownload? Apa sampeyan duwe sumber daya konten sing kalebu video, infografis, kasus panggunaan, kertas putih, podcast, uga artikel?
  • Indikator kepercayaan - Apa merek sampeyan bisa dipercaya lan ora ana situs web?
    • Onsite - Apa situs sampeyan duwe indikator (testimoni, sertifikasi, sumber daya, logo klien, kasus panggunaan) kanggo menehi prospek kanthi tingkat kapercayan manawa sampeyan bisa dipercaya lan bisa kerja bareng perusahaan kaya dheweke?
    • Offsite - Apa perusahaan sampeyan duwe situs mitra, situs industri, lan direktori kualitas online? Apa perusahaan sampeyan ndhaptar toko media lan tautan gegandhengan sing wis nyebutake sampeyan? Apa perusahaan sampeyan duwe tim hubungan masarakat sing ngupayakake sampeyan supaya luwih bisa ndeleng?
  • Target - apa target situs sampeyan industri, proyek, platform, lsp. sing sampeyan duwe pengalaman nggarap? Apa iki diatur kanthi apik ing pandhu arah sampeyan supaya prospek bisa gampang nemokake informasi sing dibutuhake?

Pemasaran Inbound Ora Mungkasi Ana

Yen sampeyan wis duwe kabeh, pancen apik… nanging ora bakal mandheg! Masalah utama kanggo umume perusahaan yaiku ora duwe prelu pangolahan ing panggonan kanggo feed ing upaya pemasaran inbound. Sawetara pitakon ing kana:

  • Sukses Klien - Ing staf sampeyan, sapa sing tanggung jawab ngetutake klien supaya sukses? Apa sukses proyek kasebut ditrapake kanggo nuduhake portofolio online sampeyan? Ngembangake kasus panggunaan? Kesaksian pelanggan? Menehi newsletter sing disebarake menyang pelanggan lan prospek liyane?
  • pitunjuk - Yen sampeyan sukses karo klien, apa sampeyan njaluk dheweke nyebar? Apa dheweke duwe kolega industri ing departemen liyane utawa ing perusahaan liyane sing bisa nuduhake sukses kanthi pribadi?
  • survey - Apa sampeyan njupuk data survey kanggo ngerti kepiye prospek sing ditemokake, kenapa dheweke milih sampeyan, lan kepiye sampeyan bisa nambah kemampuan kanggo prospek layanan mandhiri lan nyambung karo sampeyan kanggo proyek sabanjure?
  • Analytics - Apa sampeyan nggunakake peta panas, aliran pangguna, kampanye, pelacakan acara, lan tes A / B kanggo ngoptimalake kehadiran digital lan nggawe prospek luwih gampang melu sampeyan kanthi online?
  • Dashboards - Apa sampeyan duwe dashboard sederhana sing mbantu tim sampeyan ngerti kesehatan sakabehe upaya pemasaran mlebu online lan kepiye cara menehi sukses?

Apa sampeyan njupuk kabeh informasi kasebut lan nambah gaweyan? Oke… ayo padha makarya!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.