Ing Umur Pelanggan Internet Ora Bisa Diabaikan

Depositphotos 56060159 m 2015

Rong puluh lima taun kepungkur, perusahaan sing menehi gagal nglakoni sing diarepake para pelanggan bakal asring nampa surat duka saka pelanggan. Departemen layanan pelanggan bisa nglirwakake surat kasebut, lan iki bakal dadi pungkasane crita.

Pelanggan bisa uga ngandhani sawetara kanca. Umume, perusahaan gedhe kaya maskapai bisa lolos kanthi ngirim layanan sing kurang apik. Minangka konsumen, kita ora duwe kekuwatan kanggo menehi tanggung jawab marang dheweke.

Nanging amarga ana jaringan sosial, papan diskusi, Twitter, lan Youtube, tabel kasebut wis malih. Video ing ngisor iki minangka conto favorit konsumen sing nggunakake kekuwatane. United Airlines ngrusak gitar musisi Dave Carroll. Sawise sangang wulan golek ganti rugi, dheweke nyerah. Dheweke nulis lagu lan nggawe video sing wis ditonton luwih saka 73 yuta kaping. Kanthi 41,000 peringkat lan 25,000 komentar, dheweke wis bisa nggayuh luwih saka sawetara kanca, nuduhake owah-owahan imbangan kekuwatan marang konsumen.

Iki minangka ngipi elek hubungan masyarakat kanggo maskapai kasebut, lan ora bisa mandheg. Saliyane video kasebut, aku nemokake luwih saka 70,000 dhaptar artikel lan tautan ing postingan blog lan situs berita kalebu Huffington menyang NY Times,
'Dadi apa sing kudu ditindakake United Airlines? Kepiye perusahaan gedhe nggunakake media sosial kanggo nanggapi? Sawise video kasebut dirilis $ 1,200 sing bakal ngilangi masalah nem wulan kepungkur, ora cukup. Minangka Pak Carroll nerangake: Wis suwe saya nesu lan, yen ana, aku kudu matur nuwun marang United. Dheweke menehi outlet kreatif kanggo nggabungake wong-wong saka saindenging jagad.

Dadi, mung sukses dadi musisi, lagu kasebut ndadekake Pak Carroll sukses kanthi sewengi, kanthi karir sing janjeni ngobrol karo klompok babagan layanan pelanggan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.