Teknologi sing MunculContent MarketingE-commerce lan EceranPemasaran Email & Otomatisasi Email PemasaranPemasaran Seluler lan TabletEnablement Sales

Seni & Ilmu Ngapikake Perjalanan Pelanggan ing 2023

Ngapikake perjalanan pelanggan mbutuhake perhatian sing terus-terusan amarga perusahaan nyetel strategi kanggo ngganti tren konsumen, kabiasaan tuku, lan kahanan ekonomi kanthi cepet. Akeh pengecer kudu nyetel strategi luwih cepet ...

Nganti 60 persen dodolan potensial ilang nalika pelanggan nyatakake niat kanggo tuku nanging pungkasane gagal tumindak. Miturut panaliten luwih saka 2.5 yuta obrolan dodolan sing direkam.

Harvard Business Review

Utamane ing lingkungan blanja digital-sentris saiki, perusahaan kudu nguwasani seni lan ilmu kanggo ningkatake perjalanan pelanggan utawa resiko kelangan dodolan, ngasingake pelanggan, lan nyuda rasa penting merek. 

Kanggo bisnis sing pengin adaptasi karo tren paling anyar, iki limang praktik paling apik kanggo maju orkestrasi perjalanan pelanggan merek ing 2023. 

1. Budidaya Optimalisasi Perjalanan Pelanggan (CJO)

Merek kudu mikir maneh perjalanan pelanggan lan cara orkestrasi saiki kanggo mbedakake awake dhewe ing taun 2023 lan sabanjure. Pangertosan sing wis direncanakake kudu dibuwang lan diganti karo model protokol tumindak paling apik sing responsif, adhedhasar analytics. 

Ing anyar CJO model, analytics lan lapisan orkestrasi madhep pelanggan lan prospek kudu pengaruh majeng analytics nyata-wektu lan profil progresif kanggo ngarahake customer kanggo proses sabanjuré sing drive kasetyan, nambah dodolan, lan ningkataké kelestarian. 

Merek bisa entuk manfaat AI kanggo nggawe urip, pengalaman dinamis sing ngrasakake lan nanggapi keterlibatan pelanggan kanggo nggawe lan nyebarake interaksi nyata-wektu anyar. 

2. Ngandelake Manajemen Interaksi Wektu Nyata (RTIM)

Brands bisa nguripake kanggo RTIM kanggo ngirim respon paling dhuwur lan tingkat konversi.

Akeh pembeli digital saiki, kalebu Gen Z, milenial sing luwih enom, lan uga boomer sing ngerti teknologi, ngarepake entuk nilai tingkat dhuwur nalika nandur modal ing interaksi saluran. Nanging…

44 persen pembeli Gen Z lan 43 persen milenial ngupayakake luwih akeh tinimbang sing dikarepake kanggo ngrampungake interaksi.

Verint

Ing taun ngarep, wektu minangka mata uang anyar. Ngandelake strategi RTIM sing didhukung dening analytics canggih lan protokol sing ditingkatake AI minangka cara paling apik kanggo mesthekake yen ijol-ijolan nilai rampung kanthi cara sing bisa nuwuhake hubungan emosional karo merek lan ngenali titik nyeri sing potensial kanggo ngoptimalake perjalanan tuku lan ngrampungake pangarepan para panuku. 

3. Ngrangkul Hyper-Personalization 

Kanthi wektu dadi mata uang anyar, kunci kanggo nggawe loyalis merek ing model digital anyar yaiku hyper-personalize saben interaksi. Khusus, isi kepungkur sing diwenehake marang pelanggan utawa prospek kudu dibangun ing ijol-ijolan sabanjure. 

Ing tembung liyane, saben tumindak sakteruse kudu duwe nilai luwih saka perspektif customer.

At Verticurl, kita pionir konten sing didhukung AI sing digawe ing wektu nyata adhedhasar sifat interaksi pelanggan, ngerteni manawa hyper-personalisasi penting kanggo nyambungake karo pelanggan. 

Kangge, akeh merek terus ngandelake Sistem Manajemen Konten statis (CMS), nyurung konten, sing ing jaman saiki sing cepet-cepet, digital-first, bisa uga wis ketinggalan jaman lan ora relevan kanggo pamirsa sing ngarep-arep ngasilake investasi wektu sing dhuwur. 

Cukup, supaya sukses ing taun ngarep, merek bakal ngirim konten sing luwih sugih lan luwih ditargetake.

4. Segmentasi Sabuk sing Terus Ngonversi 

Merek sing menang ing jaman digital ngupaya ngowahi sentuhan anonim sing digawe dening pariwara dadi prospek lan pelanggan sing dikenal. Iki minangka prioritas utama sing kudu ditindakake perusahaan kanthi cepet lan ing saben interaksi pelanggan.

Iki ditindakake kanthi digital kanthi melu ing ijol-ijolan nilai model karo pelanggan lan prospek. 

Model iki ngupaya nyedhiyakake nilai sing jelas kanggo pelanggan anonim lan prospek kanggo ngenali diri kanthi menehi ganjaran, menehi ganti rugi, utawa menehi motivasi kanthi nilai sing nyata lan emosional. 

5. Kumpulake "Rekor Emas" Pelanggan 360 Derajat 

Infrastruktur data dhasar sing ngidini praktik paling apik ing ndhuwur yaiku nggawe Rekam Emas 360 derajat pelanggan. 

Upaya profil progresif iki sing fokus ing ijol-ijolan nilai kudu ngumpulake informasi kanggo ngrampungake prinsip panuntun 80/20, sing gumantung ing profil progresif kanggo nyedhiyakake tampilan pelanggan siji ing kabeh titik kontak. 

Khusus, fokus ing insentif pelanggan kanggo nyedhiyakake 20 persen saka data sing nyedhiyani 80 persen saka regane. Iki bisa uga kalebu wektu, rekomendasi produk, utawa insentif finansial kayata kupon lan diskon. 

Studi Kasus ing Panutup 

Utamane, sing luwih dhuwur derajat integrasi ing limang kemampuan kasebut, luwih dhuwur nilai saben interaksi pelanggan sabanjure.

Contone, nimbang merek panganan pet global sing duwe tujuan kanggo fokus ing pet tinimbang wong tuwa. Merek kasebut nggunakake kemampuan ing ndhuwur kanggo terus-terusan mbangun profil progresif pet, ngumpulake data sing relevan kanggo ngandhani perjalanan pelanggan. 

Kanggo klien iki, Verticurl nggunakake wektu nyata, presentasi manajemen konten sing terus-terusan menyang pelanggan lan prospek sing wis nambah tingkat obrolan kanthi signifikan ing macem-macem KPIs

Kanthi marketing formula panganan pet khusus nggunakake kawruh intim saka pet, padha nggawe ikatan emosional karo pemilik pet sing drive kesetiaan merek kanggo tingkat sing ora bisa broached dening merek ora melu ing hyper-pribadi customer/pet karukunan.

Proses iki ketemu para panuku ing endi wae, melu konten sing cocog banget lan cocog sing terus-terusan ningkatake perjalanan pelanggan, sing pungkasane ngowahi prospek supaya bisa ngasilake asil sing langgeng. 

Dennis DeGregor

Dennis DeGregor dadi Wakil Presiden, Praktek Data Pengalaman Global, ing Verticurl, a WPP perusahaan lan bagéan saka Ogilvy Group. Dennis duwe rekaman trek sisih klien sing ekstensif karo merek Fortune 500 ing transformasi CX perusahaan, strategi data, analytics, lan teknologi leveraging kanggo keuntungan bisnis sing kompetitif. Dennis dikenal amarga mbangun tim kinerja dhuwur sing nyepetake inisiatif Transformasi Pengalaman end-to-end klien liwat inovasi ing strategi data. Dheweke wis nulis rong buku babagan subyek data perusahaan, AI strategis, lan nggunakake Internet global kanggo kauntungan kompetitif liwat transformasi CX sing didorong data: HAILOs: Saingan ing AI ing Era Pasca-Google lan Perusahaan Transparan Pelanggan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web