Cara Ngapikake Pengalaman Pelanggan e-Niaga

Pengalaman E-niaga

Pelanggan minangka dhasar bisnis. Iki bener kanggo bisnis kabeh vertikal, domain lan pendekatan. Pelanggan penting ing kabeh tahap proses bisnis sampeyan. Target bisnis, strategi, lan kampanye pemasaran merek utama kalebu kebutuhan lan pilihan konsumen lan target target.

Pelanggan lan Lingkungan eCommerce

Ing jaman sing didhukung digitalisasi, teknologi seluler, lan persaingan sengit, sampeyan ora bisa nglalekake pentinge para pelanggan. Luwih saka 5 pesaing sampeyan nyedhiyakake produk lan layanan kaya sampeyan menyang pelanggan sing padha kapan wae. Produk sing sampeyan tawakake kudu unik lan dadi kapentingan para pangguna, supaya ora kelangan kesempatan adol.

Faktor utama nyopir ing kene yaiku pengalaman para pelanggan babagan produk lan layanan pelanggan. Pengalaman sing luwih apik, kemungkinane akeh kanggo dodolan.

70% pengalaman tuku adhedhasar carane para pelanggan rumangsa dirawat.

Pengalaman Neos, Keterlibatan Pelanggan: 10 Statistik lan Fakta kanggo Nambah Strategi Sampeyan

Bisnis visioner duwe kapercayan sing kuwat manawa nawakake pengalaman pelanggan sing luwih apik, dheweke bakal bisa ngatasi kompetine lan nggawe kepercayaan karo para pelanggan lan; pungkasane, entuk luwih akeh pelanggan kanthi lisan.

Filosofis, eCommerce yaiku a penak kanggo pelanggan. Dheweke luwih seneng blanja online amarga trep, terjangkau, lan akeh pilihan. Pangembangan ing bidang keamanan data ngidini cara pambayaran sing aman lan aman, nalika ngalangi kemungkinan penipuan online sing ana gandhengane karo blanja online. Iki nyebabake tambah akeh dodolan lan penghasilan eCommerce.

Penjualan eCommerce bisa entuk tandha $ 4.3 triliun ing pungkasan taun 2021. 

Toko, Buku Puteran Global E-dagang

Kanggo tekan kana, eCommerce kudu ngencengi sabuk lan miwiti lelungan perbaikan - kanggo nawakake pengalaman pelanggan unggul. Pengalaman pelanggan kudu nambah level kepuasan pelanggan supaya bisa nambah pertumbuhan sampeyan.

80% pangguna ora bakal dagang karo perusahaan amarga kurang pengalaman pelanggan.

Hubspot, Bebener sing angel babagan Biaya Akuisisi (lan Kepiye Pelanggan Bisa Ngirit Sampeyan)

Artikel iki negesake sawetara praktik paling apik sing bisa nambah pengalaman para pelanggan babagan bisnis eCommerce.

Gawe Pengalaman Ramah pangguna

Saka kaca ngarep situs web / app nganti kaca produk lan saka keranjang kanggo mriksa kaca, pengalaman pangguna ing situs web sampeyan kudu tanpa cacat. Pelanggan sampeyan kudu bisa nindakake apa wae sing dikarepake. 

Sanajan nyoba ngilangi kreta, proses lan pandhu arah kudu dirancang kanthi jelas lan ditetepake supaya ora bingung nggunakake situs web sampeyan. Sampeyan kudu ngrancang situs web utawa aplikasi saka sudut pandang sing ramah karo pelanggan. Sampeyan kudu gampang kanggo pangguna web, ora mung kanggo sampeyan.

Kudu ana tombol telusuran kanggo nulungi pelanggan nemokake produk sing digoleki. Kategori, judhul kaca, tembung kunci produk, tag, gambar produk, lan rincian liyane - kabeh kudu dikunci kanggo kenyamanan pangguna. Mikir nalika masang ekstensi telusuran eCommerce kanggo ngaktifake fitur telusuran cepet lan gampang ing situs web sampeyan.

Cara Pembayaran Aman

Cara mbayar ing toko eCommerce sampeyan kudu aman, aman, lan bebas repot. Nalika blanja kanthi online, pelanggan pengin ngerti data pribadi lan finansial wis aman.

Tambah cara pembayaran sampeyan ing toko. Pembayaran Kertu Kredit / Debit, Transfer Bank, Awis Pengiriman (COD), PayPal, lan e-Dompet minangka cara pambayaran sing populer saiki. Sampeyan kudu priksa manawa portal ngidini pelanggan mbayar liwat opsi pembayaran kasebut.

Sing paling penting, sampeyan kudu njamin pengunjung kaca lan konsumen manawa kabeh pilihan pembayaran sampeyan aman lan aman. Investasi kanggo entuk sawetara sertifikat keamanan kanggo nyelehake lencana kasebut ing situs web / aplikasi sampeyan minangka indikator kepercayaan kanggo njamin pelanggan manawa data kasebut aman karo sampeyan. 

Investasi ing gateway pembayaran sing diwenehake karo langkah keamanan multilayer. Enkripsi data sing diwenehake dening pelanggan bakal njamin transaksi kasebut aman. Nggunakake gerbang pembayaran kanggo nguatake data pelanggan lan bisnis, lan nyuda intensitas lan frekuensi ancaman saka penipuan online.

Gawe Proses Checkout Mulus

Umume, sebab sing ana ing mburine Kranjang sing ditinggalake yaiku checkout sing rumit proses. Proses checkout ing web utawa app sampeyan kudu cekak, gampang lan cepet. Kajaba iku, pangguna kudu bisa ndeleng keranjang belanja ing saben kaca supaya dheweke ngerti cara kanggo ngrampungake pesenan.

Industri e-commerce kelangan pirang-pirang dolar saben taun amarga kranjang sing ditinggalake utawa pambayaran sing dibatalake nalika checkout. Sampeyan bisa nggunakake otomatisasi kanggo ngukur tren ing kréta blanja sing dibuwang kanggo nambah cacat sing ana ing proses checkout.

Sajrone checkout, pelanggan kudu bisa ndeleng regane kreta lan biaya pengiriman sing ditrapake. Kaca kasebut uga kudu nuduhake informasi babagan tawaran lan kupon diskon sing ditrapake kanggo pangguna.

Pelanggan mesthi prihatin babagan pengiriman pesanane. Dheweke nelpon kanggo mriksa status kiriman. 

Masang suite pangiriman canggih bakal mbantu bisnis eCommerce sampeyan terhubung karo macem-macem operator lan ngidini sampeyan nggawe aturan pangiriman sing fleksibel - beda-beda miturut pesenan, lokasi pelanggan, lan akeh faktor penting liyane - liwat dashboard siji. 

Yen bisnis ngirim utawa sumber saka luar negeri, sampeyan kudu ngirim suite supaya bisa duwe fungsi impor / ekspor. Kabeh mbantu sampeyan nggawe pengalaman sing luwih apik kanggo pangguna nalika ngirim lan ngirim pesen.

Pungkasan, toko eCommerce kudu njamin downtime nol lan ora ana kalem nalika proses checkout kanggo ngindhari kedadeyane ditinggalake keranjang pungkasan.

Ngirim Layanan Pelanggan Superior

Kanggo nambah pengalaman pelanggan, sampeyan kudu fokus nyedhiyakake layanan pelanggan luwih dhuwur. Iki mesthine kalebu layanan pra-sales lan post-sales.

Siapke tim sing apik kanggo nemokake meja dhukungan pelanggan. Kuwasa karo alat CRM sing aktif karo AI - sing kudu ana suite kanggo bisnis eCommerce modern - supaya bisa ngatasi pitakon lan masalah pelanggan kanthi efisien.

Bayangake dina sing sibuk lan antrian pelanggan sing dawa ngenteni giliran kanggo ngobrol karo agen dhukungan pelanggan! 

Nduwe chatbot sing aktif karo AI ngirit wektu para agen, saliyane, ngidini fokus ing kegiyatan inti liyane saka proses dhukungan pelanggan. Chatbots bisa bebarengan ngatasi pirang-pirang panggilan / obrolan lan cepet ngrampungake masalah umum kayata konfirmasi pesenan, pembatalan, penggantian, pengembalian dana, rincian pengiriman, lsp. 

Panelusuran Pengaruh & Optimisasi / Pemasaran Media Sosial

Kanthi pendekatan optimasi lan pemasaran mesin telusuran sing bener, sampeyan bisa ngrewangi target target nemokake apa sing digoleki ing mesin telusuran, kayata Google lan Bing. Yen backend eCommerce sampeyan durung siyap karo SEO, sampeyan bisa nggunakake ekstensi SEO eCommerce kualitas apik lan ngetrapake strategi SEO sing nyoba lan nyata supaya bisa ditampilake ing asil telusuran utama ing mesin telusuran utama.

Bisnis eCommerce sampeyan bisa nggunakake media sosial kanthi macem-macem cara: 

  1. Kanggo Promosi produk, layanan, budaya perusahaan, lan tawaran sampeyan; 
  2. Kanggo nyambung karo pamirsa lan pelanggan; 
  3. Kanggo listen kanggo pelanggan sing durung puas lan ngrampungake masalah ing portal umum; lan 
  4. Kanggo Panggenan merek sampeyan

Sampeyan mung kudu nggunakake jaringan sosial sing paling efektif kanggo bisnis, golek lan nyambung karo pamirsa / pelanggan. Kanggo penak konsumen, sampeyan bisa nambah kaca review, ngaktifake komentar lan masang tembok kanggo pelanggan, lan nggawe toko lan adol ing jaringan sosial.

Kajaba nawakake kenyamanan, lingkungan lan transparan sing aman, sampeyan bisa menehi rekomendasi khusus kanggo pengunjung lan pelanggan sing ana kanggo nambah pengalaman. Kanggo iki, sampeyan kudu nggarap alat AI lan ML sing bisa sinau saka prilaku pangguna ing Internet lan mbantu menehi saran produk sing tepat kanggo pelanggan sing bener. Iku kaya nawakake / menehi saran apa sing bisa digoleki pangguna.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.