Iklan Perilaku vs. Iklan Kontekstual: Apa Bedane?

Iklan prilaku vs kontekstual, apa bedane?

Iklan digital kadhangkala entuk rap ala kanggo biaya sing ditindakake, nanging ora bisa dipungkiri yen, yen ditindakake kanthi bener, bisa ngasilake asil sing kuat.

Perkara kasebut yaiku iklan digital mbisakake jangkauan sing luwih akeh tinimbang kabeh marketing organik, mula para pemasar seneng banget ngentekake. Sukses iklan digital, mesthine, gumantung saka selaras karo kabutuhan lan kepinginan para pamirsa target.

Pemasar biasane ngandelake rong jinis pariwara kanggo ngrampungake iki - iklan kontekstual lan pariwara prilaku.

Makna ing Sawijining Iklan Perilaku lan Kontekstual

Iklan prilaku kalebu nampilake iklan menyang pangguna adhedhasar informasi babagan prilaku browsing sing kepungkur. Iki kedadeyan kanthi nggunakake data sing diklumpukake ing paramèter kayata wektu sing ditindakake ing situs web, jumlah klik sing digawe, nalika situs dibukak, lan liya-liyane.

Data iki banjur digunakake kanggo mbangun sawetara personas pangguna kanthi atribut sing beda-beda kanggo iklan sing cocog banjur bisa ditargetake. Contone, yen sampeyan ngubungake produk A lan B, target pamirsa sing kasengsem ing A kemungkinan bakal melu B.

martech zone apa cross sade

Ing sisih liyane, pariwara kontekstual melu masang iklan ing kaca adhedhasar isi kaca kasebut. Iki kedadeyan kanthi nggunakake proses sing dikenal minangka penargetan kontekstual, sing kalebu iklan segmentasi adhedhasar topik utawa tembung kunci sing cocog.

Contone, kaca web sing ngomong babagan buku bisa uga nampilake iklan kanggo kaca tingal maca. Utawa situs web sing nerbitake video olahraga, rutinitas, lan resep-resep bisa mbukak iklan kanggo piranti masak bebarengan karo latian - mung carane Fitness Blender Kab ora.

pariwara kontekstual

Kepiye Cara Iklan Kontekstual?

Pengiklan kontekstual nggunakake platform sisih dikarepake kanggo nyelehake iklan ing kaca sing cocog.

  • Nyetel paramèter minangka langkah pisanan. Nalika topik minangka kategori umum sing cocog karo iklan (kayata fashion, politik, masak, utawa kebugaran), tembung kunci mbisakake penargetan sing luwih tepat ing topik kasebut. Kanggo umume iklan, milih topik tartamtu lan kira-kira 5-50 tembung kunci kanggo topik kasebut kudu cukup.

apa iku iklan kontekstual

  • Banjur, Google (utawa mesin telusur apa wae sing digunakake) bakal nganalisa kaca ing jaringan kasebut supaya cocog karo iklan kanthi konten sing paling relevan. Saliyane tembung kunci sing dipilih pengiklan, mesin telusur bakal njupuk bab kaya basa, teks, struktur kaca, lan struktur pranala menyang akun.

  • Gumantung carane spesifik pengiklan kepengin tekan, mesin telusur bisa uga mung nimbang kaca sing cocog karo tembung kunci sing diwenehake. Sawise analisis rampung, iklan bakal diselehake ing kaca mesin telusur sing dianggep paling relevan.

Kepiye Cara Iklan Perilaku?

Wiwit iklan prilaku gumantung marang prilaku pangguna sing kepungkur, sing kudu ditindakake para pengiklan yaiku nglacak prilaku kasebut. Dheweke nindakake kanthi nggunakake cookie, sing dilebokake ing hard drive pangguna nalika ana wong sing ngunjungi situs web merek (lan milih nampa cookie).

Cookie mbantu dheweke ndeleng ing ngendi pangguna browsing, asil panelusuran apa sing diklik, sepira kerepe dheweke ngunjungi situs web merek, produk apa sing dikarepake utawa ditambahake menyang cart, lan liya-liyane.

Akibaté, bisa ngarahake pangguna kanthi iklan sing cocog karo apa sing ana ing situs web kanggo pisanan utawa para panuku baleni. Pengiklan uga nggunakake cookie kanggo nglacak geolokasi lan paramèter alamat IP kanggo nargetake pangguna kanthi iklan sing relevan sacara lokal.

apa iklan prilaku

Minangka akibat saka nelusuri prilaku, pangguna bisa ndeleng iklan kanggo merek sing wis ditelusuri minggu kepungkur nalika maca berita online utawa browsing babagan sing beda banget. Sisan saka kapentingan kepungkur utawa promosi sing relevan sacara lokal yaiku sing nyebabake dheweke ngeklik.

Sawetara alat kasedhiya kanggo mbantu bisnis nglacak prilaku pangguna lan target iklan kasebut.

Endi sing luwih apik: Kontekstual utawa Perilaku?

Gampang mbingungake rong jinis pariwara, amarga loro-lorone nuduhake iklan adhedhasar kapentingan pangguna. Nanging, padha cukup beda. Nalika iklan kontekstual dianggo adhedhasar lingkungan sing ditelusuri pangguna - sifat isi situs web, kanthi tembung liya - pariwara prilaku gumantung saka tumindak sing ditindakake pangguna sadurunge tekan situs web, kayata kaca produk sing wis dibukak.

Akeh sing nganggep iklan prilaku dadi luwih migunani saka loro, amarga mbisakake personalisasi sing luwih jero kanthi nargetake pangguna adhedhasar prilaku sing nyata tinimbang mung sumunar konten sing ana gandhengane karo situs web. Nanging, ana sawetara kaluwihan unik saka pariwara kontekstual sing patut digatekake.

  1. Gampang Implementasine - Kauntungan utama saka pariwara prilaku dumunung ing tingkat personalisasi sing ditawakake. Nanging, iki mbutuhake data pelanggan ekstensif lan alat sing tepat kanggo nganalisa iku, kang bisa uga ora terjangkau kanggo bisnis karo sumber daya kurang. Iklan kontekstual luwih gampang lan luwih murah kanggo diwiwiti lan menehi relevansi sing cukup kanggo dadi cara sing apik kanggo narik pengunjung situs. Sawise ujar manawa, perusahaan gumantung banget marang cookie pihak katelu kanggo nyedhiyakake pengalaman iklan sing luwih pribadi kanggo pengunjung situs web. Nanging, kanthi nambah peraturan babagan data (GDPR) sing bisa dikumpulake lan digunakake saka pangguna, perusahaan bakal mbutuhake piranti lan piranti lunak sing luwih maju kanggo ngatur kampanye iklan kontekstual amarga ana siji langkah liyane, yaiku, njaluk ijin saka pangguna kanggo ngumpulake data. Mulane, yen sampeyan pengin nyengkuyung adopsi digital sing luwih cepet lan tingkat pemahaman sing luwih dhuwur babagan owah-owahan anyar ing iklan ing tim marketing, ing kasus kaya mengkono, walkthroughs interaktif bisa digabungake karo piranti lunak iklan minangka cara kanggo nglatih.

iklan kontekstual google

Contone, sampeyan bisa nggawe walkthrough kanggo nyengkuyung pangeling kanggo pengiklan sampeyan nyetel kampanye iklan ing EU. Sampeyan bisa masang dhaptar mriksa utawa modul microlearning kanggo menehi informasi ukuran cokotan pangguna pungkasan supaya bisa nutupi kabeh basis nalika nyetel kampanye lan tindakake kabeh peraturan kanthi bener. Sing ndadekke kita menyang titik kapindho.

  1. Privacy - Hukuman kanggo nyalahi panggunaan informasi pangguna pribadi bisa dadi gedhe banget. Kajaba iku, cookie ora otomatis maneh menyang situs web, lan pangguna kudu milih kanthi sukarela, nggawe retargeting luwih angel. Sampeyan ndeleng, pangguna njaluk privasi sing luwih gedhe, kalebu pilihan, transparansi, lan kontrol babagan cara data digunakake. Mesthine, ekosistem web kudu cocog karo panjaluk sing saya tambah. Nalika Safari lan Firefox wis ngilangi cookie pihak katelu, Google bakal nglakoni liwat rong taun. Nanging amarga iklan kontekstual ora ngandelake cookie, pengiklan sampeyan ora perlu kuwatir yen ora manut nalika nampilake iklan.
  2. Proteksi Reputasi Brand – Salah siji aspek saka safety temtunipun selaras legal. Nanging, reputasi bisa dadi perkara sing luwih angel kanggo nglindhungi, utamane amarga pengiklan ora bisa ngontrol endi iklan kasebut ditampilake. Asring, merek wis ngadhepi backlash amarga iklan padha flashed ing situs diwasa utawa gedhe-gedhe karo views ekstremis. Nanging, iki minangka akibat saka prilaku pangguna. Sacoro kontras, iklan kontekstual ndadekake kaca web dadi pusat, lan merek nduweni kontrol ing kaca web kasebut kanthi nemtokake topik, subtopik, lan tembung kunci sing ana hubungane karo iklan kasebut.
  3. Relevansi sing luwih gedhe - Asumsi dhasar sing ndhukung pariwara prilaku yaiku pangguna pengin ndeleng iklan sing ana gandhengane karo tren umum ing prilaku browsing. Nanging, bisa uga kedadeyan yen kepinginan saiki ora cocog karo tren kasebut. Contone, wong sing browsing peralatan olahraga bisa uga ora pengin ndeleng iklan babagan layanan desain grafis, sanajan dheweke wis nelusuri layanan desain grafis. Ing kontras, iklan kanggo bubuk protein organik bisa uga luwih cocog karo kahanan pikirane saiki lan narik luwih akeh klik.
  4. Ora ana risiko wuta spanduk - Iki minangka fenomena umum ing ngendi pangguna tanpa sadar sinau kanggo nglirwakake iklan. Umpamane, situs pesenan tiket film sing mbukak iklan kanggo platform review film luwih apik tinimbang nglayani iklan sing ana gandhengane karo peralatan masak.

Iklan sing relevan sacara kontekstual saka merek sing kurang dikenal dielingake 82% luwih akeh dening wong dibandhingake karo iklan merek terkenal nanging ora relevan karo isi kaca.

Infolinks

Kajaba iku, akeh wong sing ora kepenak karo iklan sing diluncurake adhedhasar aktivitas browsing sing kepungkur. Ana rasa umum sing diawasi dening perusahaan gedhe sing bisa nyegah wong ngeklik iklan sanajan iklan kasebut bisa uga cocog. Ing sisih liya, iklan kontekstual cocog karo iklan menyang kaca web, saengga katon kurang 'stalker-like' lan luwih dipercaya kanggo diklik. Nalika pangguna ndeleng iklan sing cocog, viewability iklan entuk dorongan, lan ana kemungkinan tambah tingkat klik-tayang sing dhuwur.

miturut Adpushup:

  • Penargetan kontekstual rata-rata Tambah 73% ing kinerja yen dibandhingake karo nargetake prilaku.
  • 49% pemasar AS nggunakake penargetan kontekstual dina iki.
  • 31% saka merek rencana kanggo nambah belanja ing iklan kontekstual taun sabanjuré.

Iku Kabeh babagan "Konteks"

Kesimpulane, loro-lorone duwe peran sing beda ing strategi pemasaran digital, lan merek sing beda bisa menehi bobot sing beda.

Nanging ana wektu nalika iklan kontekstual minangka pilihan sing luwih apik. Iku mbantu merek miwiti kampanye sing ora mbutuhake akeh sumber daya kanggo implementasine sampurna. Iki uga njamin ora kudu nggunakake data pangguna pribadhi utawa kuwatir yen tundhuk karo GDPR. Dheweke mung bisa nargetake tembung kunci.

Pungkasane, sing penting yaiku ngerti apa sing sampeyan pengin iklan sampeyan rampung, kepiye sampeyan pengin nggawe pelanggan rumangsa babagan merek sampeyan, lan sepira sampeyan pengin mbuwang kanggo efek kasebut. Banjur, pilih pilihan sampeyan - asil bakal mbayar liwat wektu.