Teka-Teki Identitas ing Manajemen Data Pelanggan

Solusi Identitas Pelanggan

Krisis Identitas Pelanggan

Ing mitologi Hindu, Rahwana, sarjana hebat, lan raja setan, duwe sepuluh kepala, nglambangake macem-macem kekuwatan lan ilmu. Endhas ora bisa rusak kanthi kemampuan morph lan regrow. Ing paprangan kasebut, Rama, dewa prajurit, mula kudu mudhun ing endhase Rahwana lan ngarahake panah kasebut ing ati dhewekan kanggo mateni dheweke kanthi becik.

Ing jaman saiki, konsumen padha kaya Rahwana, dudu babagan desain ala nanging uga akeh identitase. Riset nyatake manawa konsumen umume ing AS saiki wis nyambung karo 3.64 piranti Kanthi akeh piranti umur anyar kaya pamicara cerdas, barang sing bisa dipakai, omah sing gegandhengan, lan mobil, lsp., Diprakirake manawa dheweke bisa nyambung karo minangka 20 piranti ing mangsa ngarep. Kaya Rama, iki minangka tantangan sing jelas kanggo para pemasar saiki - cara navigasi liwat kabut piranti kasebut kanggo ngenali lan ngakoni konsumen supaya dheweke bisa dadi tunggal, terus-terusan, lan kontekstual ing titik tutul sing bisa ditrapake.

Riset industri nuduhake manawa mung sebagean cilik bisnis konsumen sing saiki bisa ngidentifikasi pamirsa kanthi akurat - mula muncul lan cepet solusi manajemen Identitas sing mbantu bisnis ngrampungake identitas pamirsa dadi identitas lan profil konsumen masing-masing. Ukuran pasar solusi Identitas diperkirakan bakal tuwuh saka $ 900 Mn saiki dadi luwih saka $ 2.6 Bn ing taun 2022, luwih saka tuwuhing investasi investasi sakabehe

A anyar Survei riset Winterberry nuduhake manawa udakara 50% bisnis konsumen wis fokus lan ngrancang nambah investasi ing solusi Identitas. Nalika pamisahan lan penargetan ing media berbayar tetep dadi kasus panggunaan utama kanggo merek konsumen, personalisasi lintas-piranti lan personalisasi saluran plus pangukuran lan atribusi diharapkan bisa dadi area fokus ing wektu ngarep.

Solusi Identitas: Biyen, saiki lan mbesuk

Intine, tugas solusi resolusi identitas yaiku nglumpukake data kegiatan pamirsa kanthi terus-terusan saka macem-macem sumber data, platform, lan layanan sing beda kanggo entuk identitas, profil omni-saluran lan profil saben anggota pamirsa. Nanging, pendekatan kasebut umume diapusi nganti saiki karo platform lan strategi identitas khusus saluran pemasaran. Basis data CRM minangka penjaga pelanggan pihak katelu lan informasi kontak wis dadi platform identitas utama kanggo aktivasi pemasaran langsung, utamane liwat email utawa surat langsung.

Kanthi tuwuhing belanja digital, Platform Manajemen Data (DMP) sing nyimpen data prilaku pamirsa digital kanggo dhukungan saka kasus panggunaan tuku iklan wis misuwur. Nanging, relevan saiki bisa dipertanyakan karo kebon tembok kaya tembok Facebook lan Google sing nutup. Saluran pengaruh liyane yaiku platform data seluler kanggo ndhukung keterlibatan piranti seluler & adhedhasar lokasi.

Kanggo ngatasi batasan pendekatan multi-saluran sing wis ora nyambung, solusi Identitas saiki kaya database CRM utawa DMP dibatasi, fokuse diganti dadi solusi modern sing muncul kaya Platform Data Pelanggan (CDP) lan Grafik Identitas. Iki nawakake pendekatan terpadu, lintas-tutul lan omni-saluran menyang resolusi lan ngubungake identitas, ngaktifake tampilan tunggal sing kompatibel karo pelanggan menyang pemasar.

Manajemen Identitas Pelanggan
Gambar i. Manajemen identitas pelanggan minangka kunci pemasaran kontekstual

Mekanika Resolusi Identitas

Tugas utama sistem resolusi identitas yaiku nglumpukake data sing gegandhengan karo pamirsa kanthi terus-terusan saka macem-macem sumber lan mbukak liwat proses sing terus-terusan sing ngrampungake, ngasilake lan nganyari data iki dadi profil konsumen diskrit, sing banjur digunakake bisnis kanggo macem-macem bentuk pemasaran utawa aktivasi liyane.

Proses kasebut kalebu 3 langkah utama:

  1. Manajemen Data - Kalebu konsumsi data konsumen sing beda-beda, identitas, lan gegandhengan karo kegiatan, banjur diproses lan disimpen data iki menyang repositori terorganisir.
  2. Resolusi Identitas - Iki minangka campuran penting lan rumit saka proses deterministik lan probabilistik kanggo njupuk pengenal, pencocokan, referensi silang, lan ngubungake identitas konsumen sing unik lan mekanisme validasi kanggo nggedhekake akurasi proses resolusi.
  3. Generasi profil konsumen - Iki nggandhengake kabeh pengenal, atribut, lan kegiyatan dadi Grafik Identitas holistik konsumen, individu, utawa kulawarga.

Apa sing nggawe Solusi Manajemen Identitas Efektif: 5 Mantra

  1. Priksa manawa sistem Identitas diwenehi data saka macem-macem sumber data. Ora mung kegiyatan piranti nanging uga aplikasi sing ana ing mburi kanggo mbiyantu ngliwati piranti, cookie utawa piksel lan ngungkapake wong-wong sejatine sing ana ing mburi lan prilaku.
  2. Minangka bagéan saka manajemen data, priksa manawa memenuhi hak privasi konsumen lan syarat kepatuhan norma industri kaya GDPR, CCPA lsp.
  3. Resolusi identitas kudu nyakup proses match deterministik sing konsisten lan adhedhasar aturan kanggo njamin akurasi sing kritis kanggo dhukungan kontekstual lan personalisasi ing kasus panggunaan pemasaran langsung
  4. Proses deterministik kudu ditambah karo pembelajaran probabilistik sing didhukung dening machine machine kanggo nggedhekake data, lan nyukupi sarat kasus panggunaan kaya media sosial utawa pemasaran iklan bergambar sing ngarepake jaring sing luwih akeh nanging kurang saka 1: 1
  5. Profil konsumen sing digawe, kanthi wujud grafik Identitas, sanajan duwe akurasi lan ketepatan wektu sing dibutuhake, kudu ngluwihi link menyang pengenal lan atribut kanthi nyakup wawasan sing dikarepake supaya bisa ngoptimalake kasus panggunaan pemasaran kanthi optimal.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.