Aku isih bisa langganan Koran yen…

koran

Prau KoranSawetara sampeyan sing ngerti latar mburi ngerti yen aku kerja ing Industri Koran luwih saka sepuluh taun. Sawetara prestasi paling gedhe yaiku ing industri, profesional lan teknis. Aku sedih tenan amarga koran wis ilang ... nanging dakkira mati, pancen lampus.

Koran nonton iklan baris mlaku menyang eBay lan craigslist. Sombong, dheweke ora mikir bakal entuk bathi lan investasi ing lelang utawa iklan online. Sing nggumunake yaiku dheweke duwe kertu pokok - geografi. Yen koran nemokake cara kanggo ngetrapake klasifikasi online dadi solusi regional, aku bisa uga bisa terus. Saiki wis kasep ... saben sistem klasifikasi online sing sukses duwe komponen regional.

Dadi kepiye aku isih bisa langganan Koran?

Yen penerbit bakal mandheg narik akeh omong kosong AP, Editor bakal mandheg nyunting, dheweke bakal mandheg ngecakake bakat lokal, lan dheweke banjur miwiti nglilani para reporter supaya bebas. Kanthi tembung liyane - yen ora bakal bodho babagan ngetrapake 'garis ngisor' lan nggunakake bakat sing diduweni, aku bakal kasedhiya kanggo dheweke.

Bukti? Mung maca Bloge Brian Holloday nalika entuk kasempatan. Aku kerja ing koran lokal sawetara taun, maca koran saben dinane, lan ora nate kenal karo Ruth. Nanging suwene taun suwene aku maca blog dheweke lan nesu banget. Integritas, kejujuran, blak-blakan, lan semangat mutlak kanggo crita kasebut minangka bab sing ora dakkenal nalika nulis kanggo Star. Nyatane, aku ora ngerti sapa sejatine ing Star!

Kepiye carane supaya bakat kaya dheweke ora bisa njeblug, aku ora ngerti ... Aku mung bisa ngira politik lan sunting. Aku maca artikel ing IndyStar saiki lan umume maca kaya laporan polisi utawa kematian ... ora ana sing urip. Aku dadi edan yen dheweke ora bisa ndeleng iki lan nindakake babagan iki.

Aku duwe boss lan mentor, Skip Warren, biyen. Dheweke ujar manawa karyawan mesthi bakal kaget sampeyan yen sampeyan menehi kesempatan sukses. Iki ora beda karo koran. Perusahaan monster, politik, lan manajemen tengah ngrusak koran kasebut. Blog Rut bakal terus nggawe momentum ... lan sapa wae sing maca warta bakal nemokake wartawan koran kasebut lan miwiti maca blog!

Rut ora duwe anggaran pariwara kanggo nyoba njaga dheweke dadi ndhuwur kaya Star, nanging ora kuatir - aku mikir yen situs Star bakal cukup mateni bakat internal sing bakal nggawe masarakat luwih akeh informasi kaya Ruth! Aku wis krungu saka wong njero manawa wilayah pertumbuhan situs Star pancen fokus ing konten sing digawe pengguna, warta khusus (lokal), lan blog. Huh! Bayangake!

IndyStar.com

2 Komentar

  1. 1

    Sampeyan ngerti Doug, aku cenderung lali yen masarakat isih maca koran. Aku ngerti yen swarane aneh, nanging wis suwe banget, pigura referensi saya diganti.

    Nalika wong-wong sing adol teka-teki adol saben omah, aku ngerti aku mesthi katon kaya takon apa aku butuh tuku es es kanggo kothak esku utawa minyak sulingan kanggo kreta tanpa jaran.

    Tampilan sing ujar "… Pancen… wong isih nindakake iku?" 🙂

  2. 2

    Aku ngerti maksudmu, Tony. Google Feedreader wis babar pisan ngganti lengganan koranku. Aku isih maca sawetara majalah… bisa uga bakat kasebut pindhah. Lan aku minangka kacang buku. Aku mambu lan rasane kertas isih alami kanggo aku.

    Sing paling dakkarepake yaiku bakat, sanajan… iku sing sejatine dakkarepake. Muga-muga para wartawan bisa nambah blogging (ing njaba koran sing digarap). Nyatane, aku seneng ndeleng situs blog 'disponsori' karo wartawan sejatine sing ora duwe wates kanggo nulis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.