Aku Ora Seneng!

desain

Iki bisa uga 4 tembung paling ala sing bisa sampeyan rungokake minangka agensi saka klien sampeyan. Sampeyan ora nate biyasa sanajan kedadeyan asring banget. Wong nyewa desainer kanggo nindakake mokal… Narik wawasan saka sirahe lan lebokake gambar, situs, video utawa malah merek.

Luwih elek, arang banget wangsulan sing penting. Pancen ora preduli sampeyan seneng utawa ora. Anggere desain ora bakal ngrusak merek sampeyan lan wis dirancang kanthi profesional, sampeyan kudu ngegungake rasa bangga - lan pendapat sampeyan - lan ndeleng apa sing kedadeyan. Desainer minangka klompok sing luar biasa ... saben dina ngatasi negativitas sing luwih apik tinimbang komik sing biasa. Ora kaya komik, desainer kudu njaluk saran (aka heckling).

Mangkene sawetara tips kanggo mbantu sampeyan ngrampungake desain desainer:

  • Imajinasi sampeyan bisa tau digawe maneh ing donya nyata kanthi akurat. Wis tau.
  • Sampeyan ora desainer. Kemungkinan, dheweke do ngerti apa sing luwih apik.
  • Rancangan kasebut ora kanggo sampeyan. Desaine yaiku kanggo pamirsa.
  • Desainer sing apik bakal kerja keras kanggo memenuhi tujuan desain nalika nglipur panjaluk lan tanggapan sampeyan ... ora dirancang karo panjaluk sampeyan.
  • Nyedhiyakake desainer kanggo kamardikan dadi kreatif bakal ngasilake output sing paling apik.
  • Fokus karo asil desain, dudu desain dhewe, kanggo ngukur sukses.
  • Yen sampeyan abot ing input saka desain lan ora bisa digunakake, aja nyalahake desainer kasebut.

Minangka wong bisnis, sampeyan asring nganggep sampeyan luwih ngerti. Yen sampeyan sukses, terkadang dadi luwih angel ngindhari cara lan ngidini desainer bisa digunakake. Nalika ngembangake infografis lan situs, aku asring ora seneng karo sing digawe… nanging aku uga ngasorake yen entuk alangan tinimbang metu saka dalan, desain gagal.

Desainer hebat takon pirang-pirang pitakon lan bisa uga menehi conto, konsep lan pengulangan kanggo masukan sampeyan. Aku ora nyoba ngomong sampeyan investasi ing desain sing sampeyan ngepenakake; sawise kabeh, sampeyan mbayar lan sampeyan kudu urip. Nanging yen desain sing dienggo lan dudu gaya sampeyan, coba coba weruh apa sing kedadeyan!

Lan coba aja ngomong, "Aku Ora Seneng!".

4 Komentar

  1. 1

    Ora bisa setuju karo sampeyan, Douglas. Klien asring ngrekrut desainer supaya klien bisa ngrancang bagean dhewe, nanging katrampilan perancang digawe luwih saka katrampilan mekanik Adobe. Klien gagal mangertos manawa desainer sing kompeten ora mung ngerti alat - uga ngerti "desain," sing minangka bagean paling gedhe ing profesine. Salajengipun, klien asring lali desaine kanggo pamirsa, dudu dheweke.

    Ing sisih liyane, para desainer lan / utawa manajer proyek kudu yakin manawa wis kualifikasi klien lan konsultasi karo sing paling apik. Klien ora mesthi ngerti cara ngucapake tujuane, mula komunikasi sing trampil karo klien kudu ditindakake. Uga, akeh "desainer" sing ora ngerteni, utawa ora miturut apa sing diomongake, lan ora bisa ngrancang potongan sing apik sing bisa nggayuh tujuan klien, ora preduli carane ditulis. Aku mikir sawetara klien uga bosen karo iki.

  2. 2
  3. 3

    Dadi, pelanggan mesthi lunga ing kana nalika dheweke entuk dhukungan lan aku yakin kabeh ngerti iki. Nanging sawetara wektu, kita setuju karo klien tanpa entuk sepeser. Minangka "Trust" minangka tembung penting ing bisnis.

  4. 4

    Aku ora bisa ngandhani pinten kaping pirang-pirang sawise aku nate takon babagan ngapiki iki utawa ngapiki utawa pamikiran ing mburine mung kanggo menehi jawaban kaya "Aku wis nyoba" "Ora bisa amarga" lan kala-kala langsung diwenehake conto sing disimpen persis kaya sing dakkandhakake supaya aku bisa ndeleng dhewe. Sawise sawetara panjaluk babagan macem-macem proyek, aku wiwit ora takon maneh amarga pungkasane dheweke ngerti paling akeh. 

    Uga Id nambahake bolongan dara kanggo desainer utawa klompok kreatif kanthi ora menehi cukup pilihan utawa umpan balik. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.