Manungsa vs. Chatbots: Sapa sing Bakal Ngurus Pelanggan?

Manungsa vs Chatbots

Bali ing 2016 nalika chatbot dadi populer, kabeh ujar manawa bakal ngganti agen manungsa ing departemen perawatan pelanggan. Sawise nglumpukake pengalaman 2.5 taun babagan chatbot Messenger, kasunyatane saiki wis beda banget.

Pitakonane dudu babagan chatbot sing ngganti manungsa, nanging kepiye cara chatbots bisa kerja bareng karo manungsa kanthi tangan.

Chatbot tech minangka janji gedhe ing wiwitan. Ngaku kanggo njawab pitakon pelanggan kanthi cara obrolan, lan menehi pitulung kaya manungsa kanggo kasus panggunaan sing bola-bali. Ternyata teknologi ing negara saiki ora bisa memenuhi janji kasebut. Chatbots kerja kanthi tingkat kegagalan 70%,sing nggawe pitakon pelanggan ora dijawab lan nggawe pengalaman pelanggan sing ala.

Chatbot gagal

Facebook kanthi cepet menehi reaksi lan nyetel pangarepan babagan chatbots. Ora nggunakake obrolan teks mbukak, para pangembang chatbot disaranake nggawe interaksi adhedhasar aturan. UX wis disederhanakake, umume para pelanggan nutul tombol sing beda ing UI Messenger. Facebook mandheg nggunakake tembung kasebut chatbot lan saiki nelpon bot tombol interaktif kasebut pengalaman messenger. Kanthi pamindhahan iki, peran chatbots uga pindhah saka ngatur obrolan menyang nggawe saluran swalayan (IVR kaya) kanggo pitakon pelanggan Tier 1.

Tugas utama chatbots diganti saka perawatan pelanggan menyang fungsi sing gegandhengan karo pemasaran. Chatbots saiki digunakake minangka titik kontak pertama menyang pelanggan lan gumantung karo intervensi manungsa yen kebutuhan pelanggan dadi luwih rumit.

bot manungsa segitiga

Lan dak kira OK kaya ngono!

Masa Depan Perawatan Pelanggan adhedhasar Obrolan

Masa depan perawatan pelanggan adhedhasar obrolan bakal dadi solusi hibrida ing endi bot kasebut ana ing garis depan lan manungsa minangka back-up (asring digunakake).

  • Bot bakal nyedhaki kanthi proaktif menyang pirang-pirang pelanggan, lan manungsa bakal menehi hasil sing cocog.
  • Bot bakal nulungi pelanggan navigasi ing FAQ kaya dokumen, lan manungsa bakal melu yen pitakon pelanggan rumit banget.
  • Bot bakal menehi cara nemokake produk sing apik, ndhukung penjualan kanthi cara sing bisa diukur lan manungsa bakal ngobrol karo obrolan pelanggan.

Obrolan

Lumrahe yen perusahaan rumangsa tergoda chatbots sing ora cocog dibandhingake tenaga kerja manungsa sing larang lan asring fluktuasi. Lan OK kanggo otomatis tugas lan obrolan sing ora mbutuhake empati manungsa. Nanging empati manungsa ora bisa otomatis. Kesempatan utama kanggo tuwuh merek yaiku nggawe hubungan emosional karo pelanggan liwat pengalaman pribadi. Yen pelanggan ngrasa perawatan pribadi, dheweke bakal luwih tuku maneh. Kanthi nambah biaya akuisisi pelanggan, sampeyan kudu nggawe manawa pembeli sing entuk entuk bola-bali.

"… Luwih apik" luwih gedhe tinimbang "luwih cepet."

Nalika pelanggan sing rumangsa yen merek nawakake layanan cepet, kaping enem luwih bisa melu. Pelanggan sing menehi rating apik babagan faktor "wong" (kaya sopan lan kesediaan mbantu agen perawatan) sangang kaping luwih bisa melu.

Tantangane yaiku golek keseimbangan antara inovasi lan relevansi. Kunci kanggo nggawe eseman ing para pelanggan yaiku nemokake keseimbangan sing bener antarane fungsi otomatis lan perawatan pribadi.

Untunge, chatbot ora mung siji-sijine cara teknologi bisa mbantu manungsa. Ana cara sederhana kanggo nambah produktivitas agen manungsa saéngga nambah total perawatan pribadi sing bisa diwenehake agen obrolan kanggo para pelanggan.

Pengaruh nggunakake AI ing layanan pelanggan sosial bisa uga ora nyebabake nyuda pegawean pelanggan kanthi sakabehe. Nanging, merek bisa nggunakake produktivitas sing tambah kanggo nyedhiyakake level layanan sing luwih dhuwur kanthi ukuran tim sing padha. AI mbantu agen obrolan kanthi kabeh pengetahuan latar mburi sing dibutuhake kanggo njawab pitakon pelanggan sing luwih canggih.

"AI bakal dadi teknologi taruhan meja, sing penting kanggo perusahaan sing pengin tetep kompetitif ing ruang layanan pelanggan."

Forbes

Sinau mesin bisa nambah kapabilitas agen obrolan kanthi cara supaya bisa tetep tetep pribadi. Tujuan kita ing Chatler.ai yaiku ngirit wektu agen obrolan, kanthi nggawe ilmu obrolan luwih gampang diakses, lan nyaranake balesan sing paling relevan kanggo agen obrolan menyang pitakon konsumen sing mlebu. Chatler.ai ngganteni "find-copy-paste" karya agen chat sing ora produktif lan bola-bali kanthi nindakake tugas ngangkat abot tinimbang manungsa. Algoritma cerdas bisa nganalisa sejarah obrolan lan nyaranake balesan kanggo pitakon sing asring ditakokake. Manungsa nggawe keputusan pungkasan lan nambah sentuhan pribadi kanggo saben pesen supaya pelanggan nganggep dihargai. Teknologi pembelajaran mesin Chatler.ai mbantu merek menehi tanggapan perawatan pelanggan kanthi cepet, akurat, lan konsisten.

Ngobrol

 kanthi Chatler.ai sampeyan bisa ngatur tambah akeh obrolan perawatan pelanggan karo tim sing padha. Ayo manungsa ngatur obrolan sing penting. Ayo AI mbantu sampeyan sanajan chatbot macet.

Sinau luwih lengkap babagan carane Ngobrol bisa mbantu sampeyan dina iki kanggo menehi pengalaman pelanggan sing apik lan nambah loyalitas lan tuku maneh pelanggan.

Ndhaptar Akun Chatler Gratis

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.