3 Alesan Terjemahan Mesin Ora Cetha karo Terjemahan Manungsa

jarwane basa mesin manungsa.png

Pirang-pirang taun kepungkur, aku kelingan kabeh situs sing nyakup tombol terjemahan otomatis sing apik banget. Sampeyan ngeklik tombol ing situs non-Inggris lan meh ora bisa diwaca. Tes sing paling apik yaiku nerjemahake paragraf saka basa Inggris menyang basa liyane… banjur bali menyang Inggris kanggo ndeleng bedane asile.

Dadi, yen aku tarjamahake paragraf pertama saka Inggris menyang Spanyol lan bali maneh nggunakake Google Translate, iki asilé:

Pirang-pirang taun kepungkur, aku kelingan kabeh situs tombol kasebut kalebu terjemahan mesin sing nggegirisi. Sampeyan ngeklik tombol ing situs liyane kajaba basa Inggris lan meh ora bisa diwaca. Bukti paling apik yaiku nerjemahake paragraf saka basa Inggris menyang basa liyane… banjur bali menyang Inggris kanggo ndeleng bedane asile.

Ing sawijining langkah sederhana, sampeyan bisa ndeleng potongan akurasi lan verbiage lancar sing ilang. Watesan saka jarwan mesin padha karo pirang-pirang taun suwene. Terjemahan mesin kurang konteks, kemampuan kanggo ngatasi ambigu, lan kekurangan pengalaman. The mesin ora duwe pendhidhikan kanthi 20+ taun ing lapangan utawa topik tartamtu sing wis suwe saya suwe. Tembung ora mung diterjemahake, diinterpretasikake adhedhasar topik lan pengalaman panulis lan sing maca.

Mesthi wae, panjarwa manungsa ora bakal cocog karo kanthong sampeyan, lan bisa uga ora mesthi bisa ngancani sampeyan menyang restoran Thailand utawa plancongan luar negeri sing asli, mula iki sing disaranake: Yen sampeyan butuh asil langsung, mula ora bakal entuk ora kudu sampurna, ora apa-apa nggunakake Google Translate. Kanggo dokumen bisnis utawa komersial apa wae, utawa apa wae sing kudu tepat, luwih becik tetep karo panjarwa manungsa.

Mangkene tes head-to-head saka Verbalink sing nyedhiyakake sawetara temuan lan praktik paling apik saka Terjemahan Mesin lawan Terjemahan Manungsa.

Terjemahan Mesin Versus Terjemahan Verbal

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.