Nggarap File .htaccess Ing WordPress

file htaccess WordPress

WordPress minangka platform apik sing digawe luwih apik kanthi rinci lan kuat dashboard WordPress standar. Sampeyan bisa entuk akeh, ing babagan ngatur cara ngrasa lan fungsi situs sampeyan, kanthi mung nggunakake alat sing wis kasedhiya WordPress minangka standar.

Nanging bakal ana wektu sajrone urip pemilik situs web, nanging sampeyan kudu ngluwihi fungsi iki. Nggarap WordPress .htaccess file bisa dadi salah sawijining cara kanggo nindakake iki. File iki minangka file inti sing dipercaya situs sampeyan, lan utamane prihatin babagan cara kerja permalink situs web sampeyan.

File .htaccess bisa digunakake kanggo entuk sawetara perkara sing migunani. Sadurunge, kita wis nutupi sawetara, kalebu proses nggawe pangalihan pangalihan regex ing WordPress, lan ringkesan sing luwih umum babagan pangalihan header kanggo WordPress. Ing pandhuan loro kasebut, kita ngakses lan nyunting file .htaccess, nanging tanpa nerangake babagan kenapa file kasebut pisanan, lan kepiye cara nggunakake.

Yaiku tujuane artikel iki. Kaping pisanan, kita bakal deleng file apa .htaccess ing persiyapan WordPress standar. Banjur, kita bakal nerangake cara sampeyan ngakses, lan cara nyunting. Pungkasan, kita bakal nuduhake sampeyan kenapa sampeyan pengin nglakoni.

Apa File .htaccess?

Ayo dadi luwih dhisik ngilangi dhasar. File .htaccess ora teknis a File WordPress. Utawa, supaya luwih akurat, file .htaccess sejatine minangka file sing digunakake dening server web Apache. Iki sistem saiki digunakake dening mayoritas situs WordPress lan host. Amarga Apache ing endi-endi nalika ngatur situs WordPress, saben situs kasebut duwe file .htaccess.

File .htaccess nuduhake sawetara ciri karo file liyane sing digunakake situs WordPress kanggo konfigurasi. Jeneng filename minangka file sing didhelikake lan kudu disingkiri kanggo diowahi. Uga ana ing direktori root situs WordPress sampeyan.

Elinga, file .htaccess nindakake siji perkara lan mung siji: nemtokake cara ditampilake permalink situs sampeyan. Ngono wae. 

Nanging, umpetan saka deskripsi sederhana iki, akeh kompleksitas. Iki amarga akeh pamilik situs, plugin, lan tema sing nggawe pangowahan cara panggunaan permalink ing situs WordPress sampeyan. Saben sampeyan (utawa plugin) nggawe pangowahan cara permalinks digunakake, pangowahan kasebut disimpen ing file .htaccess. 

Intine, iki sistem sing apik banget, lan aman. Nanging, ing kasunyatan bisa nggawe masalah nyata. Salah sijine yaiku amarga 75% pangembang nggunakake JavaScript, lan mula ora kepenak nggunakake Apache, akeh plugin sing bisa nimpa file .htaccess kanthi cara supaya situs sampeyan ora aman. Ndandani (utawa malah bisa ditemokake) Jeksa Agung bisa ngetokake semacam iki ora bisa dilebokake ing kene, nanging gawan standar babagan plugin sing ditrapake - mung instal sing dipercaya, lan sing diupdate kanthi rutin kanggo ngatasi bolongan keamanan kaya iki.

Nggoleki Lan Ngowahi File .htaccess

Sanajan kasunyatan manawa file .htaccess utamane dirancang kanggo nangani permalinks ing situs sampeyan, sampeyan bisa ngowahi file kanggo entuk sawetara asil sing migunani: kalebu nggawe pangalihan, utawa mung nambah keamanan ing situs kanthi matesi akses njaba menyang kaca tartamtu.

Ing bagean iki, kita bakal nuduhake sampeyan carane nindakake. Nanging pisanan… 

PARNGET: Ngowahi file .htaccess bisa ngrusak situs web sampeyan. 

Nggawe pangowahan file dhasar sing mbukak situs sampeyan mbebayani. Sampeyan kudu tansah gawe serep situs sampeyan sadurunge nggawe pangowahan, lan eksprimen tanpa mengaruhi situs langsung. 

Nyatane, ana alesan sing apik kenapa file .htaccess ora kasedhiya kanggo pangguna WordPress. WordPress duwe mayoritas pangsa pasar kanggo situs web bisnis cilik, lan iki tegese akeh penggunane, miturut kita, dudu sing paling cenderung teknis. Pramila file .htaccess didhelikake minangka standar - supaya pangguna anyar ora nggawe kesalahan.

Ngakses Lan Ngowahi File .htaccess

Kanthi kabeh cara kasebut, ayo goleki cara sampeyan ngakses file .htaccess. Kanggo nindakake:

  1. Gawe sambungan menyang situs web nggunakake klien FTP. Ana akeh klien FTP sing gratis lan apik, kalebu FileZilla. Waca dokumentasi sing disedhiyakake kanggo nggawe sambungan FTP menyang situs sampeyan.
  2. Sawise nggawe sambungan FTP, sampeyan bakal ditampilake kabeh file sing nggawe situs sampeyan. Priksa liwat folder kasebut, lan sampeyan bakal bisa ndeleng sing diarani direktori root.
  3. Ing folder iki, sampeyan bakal bisa ndeleng file .htaccess. Biasane bakal cedhak karo ndhuwur dhaptar file ing folder kasebut. Klik ing file kasebut, banjur klik view / edit. 
  4. File kasebut bakal mbukak ing editor teks.

Lan iku mung. Saiki sampeyan diidini ngowahi file sampeyan, nanging cathet yen sampeyan ora pengin nggawe. Kita bakal nuduhake sampeyan carane nggunakake file iki ing bagean sabanjure, nanging sadurunge luwih becik gawe salinan lokal file .htaccess (nggunakake dialog standar "save as"), gaweyan kanthi lokal, banjur upload file menyang situs sing dipentasake (kaya sing wis dicathet ing ndhuwur).

Nggunakake File .htaccess

Saiki sampeyan siyap miwiti nggunakake fungsi ekstra sing diwenehake karo file .htacess. Ayo miwiti karo sawetara dhasar.

  • Pangalihan-pangalihan 301 - Pangalihan 301 minangka kode cilik sing ngirim pengunjung saka sawijining kaca menyang kaca liyane, lan perlu yen sampeyan ngirim postingan blog tartamtu sing disambung saka situs eksternal. Utawa, sampeyan bisa nggunakake file .htaccess kanggo pangalihan situs web. Sampeyan uga bisa ngarahake pengunjung saka versi HTTP lawas saka situs menyang versi HTTPS sing luwih aman lan luwih aman. Tambahake menyang file .htacess:

Redirect 301 /oldpage.html /newpage.html

  • keamanan - Uga ana sawetara cara nggunakake file .htaccess kanggo ngetrapake strategi keamanan lanjutan kanggo WP. Salah sijine yaiku kanggo ngunci akses menyang file tartamtu saengga mung pangguna kanthi otentikasi sing bener sing bisa ngakses file inti sing mbukak situs WordPress sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake kode iki, ditambah menyang mburi file .htaccess, kanggo matesi akses menyang sawetara file inti:

<FilesMatch "^.*(error_log|wp-config\.php|php.ini|\.[hH][tT][aApP].*)$">
Order deny,allow
Deny from all
</FilesMatch>

  • Ubah URL - Fitur liyane file .htaccess sing migunani, sanajan sing luwih rumit kanggo dileksanakake, yaiku file kasebut bisa digunakake kanggo ngontrol cara ditampilake URL nalika pengunjung ngakses situs sampeyan. Kanggo nindakake, sampeyan kudu priksa manawa nggunakake Apache versi paling anyar. Iki nggawe URL siji kaca katon beda karo pengunjung. Conto pungkasan iki - mbok menawi - angel banget kanggo umume pangguna sing wis biasa karo file .htaccess. Nanging, aku wis nyakup kanggo nuduhake jangkauan apa sing bisa dipikolehi karo file kasebut. Tambahake iki menyang file .htaccess:

RewriteEngine on
RewriteRule ^oranges.html$ apples.html

Luwih Luwih Kanthi .htaccess

Nggarap file .htaccess minangka cara sing apik kanggo sinau babagan cara situs WordPress bisa digunakake ing level sing luwih dhasar, lan menehi gambaran babagan ruang lingkup sing gedhe kanggo kustomisasi sing malah digawe situs WP standar. Sawise sampeyan nguwasani nggarap file .htaccess kanthi nggawe pangowahan dhasar sing wis diterangake ing ndhuwur, sampeyan bakal entuk akeh pilihan. Siji, kaya sing wis dibahas sadurunge, yaiku kemampuan kanggo ngreset blog WordPress sampeyan

Liyane yaiku supaya akeh cara kanggo nambah keamanan WordPress sampeyan kalebu ngowahi file .htaccess kanthi langsung, utawa nggunakake sistem FTP sing padha kanggo nggawe pangowahan file root liyane. Kanthi tembung liyane, yen sampeyan miwiti nggoleki kacang lan baut situs sampeyan, sampeyan bakal nemokake kemungkinan kustomisasi lan perbaikan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.