htaccess: Strip Folder lan Pangalihan nganggo Regex

pangalihan

Sederhana struktur URL sampeyan minangka cara sing apik kanggo ngoptimalake situs kanthi sawetara sebab. URL sing dawa angel dituduhake karo wong liya, bisa diilangi editor teks lan editor email, lan struktur folder URL kompleks bisa ngirim sinyal sing salah menyang mesin telusuran babagan pentinge konten sampeyan.

Yen situs sampeyan duwe rong URL:

  • https://martech.zone/blog/category/search-engine-optimization/htaccess-folder-redirect-regex OR
  • https://martech.zone/htaccess-folder-redirect-regex

Apa sampeyan mikir sing menehi artikel sing luwih penting? Contone pisanan duwe pamisahan antarane artikel lan kaca ngarep 5 level. Yen sampeyan mesin telusuran, apa sampeyan mikir iki konten sing penting?

Amarga alasan kasebut, kita nyederhanakake akeh struktur folder klien. Sawetara bisa uga ujar manawa sawetara slug kategori nganggo tembung kunci luwih apik, nanging durung katon karo klien. Hierarki lan sawetara tautan saka kaca ngarep nggawe rangking luwih apik karo konten populer.

Sawise ngetrapake blog, dadi rada angel mbatalake kabeh tautan permanen kasebut lan isih bisa ngarahake lalu lintas saka tautan sing ana ing njaba menyang struktur URL anyar. Kanthi Flywheel (tautan afiliasi), kita bisa menehi tim ngatur pangalihan-pangalihan utawa nggunakake plugin pangalihan.

  1. Pisanan, kita makaryakke Yoast's WordPress SEO plugin supaya kita bisa ngilangi harfiah slug kategori metu saka URL.
  2. Sabanjure, kita nganyari permalinks lan mbusak /% kategori% / lan mung ninggalake /% post% / ing kolom (lan refresh cache).
  3. Pungkasan, kita kudu nambah ekspresi reguler kanggo ngarahake folder kanthi bener:

strip-folder-redirect-regex

Ekspresi kasebut kalebu kategori opsional sampeyan (folder1, folder2, folder3) lan mbutuhake sawetara teks sawise katagori ... kanthi cara iki supaya kaca kategori sampeyan ora bakal rusak nanging artikel independen bakal diterusake kanthi bener menyang URL anyar.

^/(folder1|folder2|folder3)/([a-zA-Z0-9_.-]+)$

Aku ora yakin bakal menehi saran pangowahan drastis iki kanggo saben perusahaan. Sing duwe peringkat sing wis ditemtokake bisa uga ora pengin nggunakake. Ing jangka cendhak, bisa ngrusak rangking sampeyan amarga pangalihan pangalihan ora nggawa kabeh panguwasa kaca asli. Nanging suwe-suwe, duwe luwih akeh konten ing hirarki permalink bisa mbantu sampeyan. Kita ngerti yen mbantu Martech Zone!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.