Kepiye Keamanan Web mengaruhi SEO

https

Apa sampeyan ngerti sekitar 93% pangguna miwiti pengalaman surfing web kanthi ngetik query menyang mesin telusuran? Angka kekalahan iki ora ngejutake sampeyan.

Minangka pangguna internet, kita wis biasa karo kepenak nemokake persis sing dibutuhake sajrone detik liwat Google. Apa nggoleki toko pizza sing mbukak ing cedhak, tutorial babagan cara rajutan, utawa papan sing paling apik kanggo tuku jeneng domain, kita ngarepake kepuasan cepet lan jawaban kualitas sing memenuhi tujuan telusuran.

Google

Nilai lalu lintas organik ndadekake fokus optimasi mesin telusuran, amarga minangka landasan dhasar kanggo nggawe visibilitas online sing luwih apik. Google saiki ngasilake 3.5 milyar telusuran saben dina lan pangguna nganggep SERP (kaca asil mesin telusuran) minangka indikator sing bisa dipercaya saka relevan situs web.

Nalika nerangake praktik SEO sing efektif, kita kabeh wis ngerti dhasar-dhasar kasebut. Disaranake panggunaan tembung kunci sing cerdas lan strategis, uga ngoptimalake tag ALT, nerangake deskripsi meta sing cocog, lan fokus kanggo ngasilake konten asli, migunani, lan terkenal. Mbangun link lan entuk tautan uga minangka bagean saka teka-teki, uga macem-macem sumber lalu lintas lan nggunakake strategi distribusi konten sing apik.

Nanging babagan keamanan web? Kepiye pengaruhe kanggo upaya SEO sampeyan? Google kabeh babagan nggawe internet dadi papan sing luwih aman lan nyenengake, mula sampeyan bisa uga ngencengi keamanan web.

SSL dudu keamanan maneh, nanging kabutuhan

Google mesthi nganjurake web aman lan menehi saran situs web kudu pindhah menyang HTTPS kanthi entuk sertifikat SSL. Alesan utamane yaiku sederhana: data dienkripsi ing transit, ngalangi penyalahgunaan privasi lan informasi sensitif.

SSLDiskusi HTTP vs. HTTPS ing konteks SEO diluncurake ing 2014 nalika Google ngumumake situs web sing aman bisa uga ana dorongan peringkat sithik. Ing taun candhake, dadi jelas sinyal peringkat iki nggawa bobot luwih akeh. Nalika semana, Google nglaporake manawa duwe sertifikat SSL bisa uga menehi kalodhangan kompetitif ing situs lan dadi tingkatan antarane rong situs web sing, kurang luwih, kanthi kualitas sing padha.

Kolaborasi ageng sinau sing dianakake dening Brian Dean, Semrush, Ahrefs, MarketMuse, SimilarWeb, lan ClickStream, nganalisa 1 yuta asil telusuran Google lan nemokake korélasi sing cukup kuat ing antarane situs HTTPS lan rangking kaca pisanan. Ora perlu dielingi, iki ora ateges yen entuk sertifikat SSL kanthi otomatis menehi posisi peringkat sing luwih apik, uga minangka sinyal peringkat sing paling penting sing dipercaya algoritma.

Google uga wis nerbitake a rencana telung tahap menyang web sing luwih apik lan luwih aman lan ngumumake rilis nganyari Chrome 68 kanggo Juli 2018, sing bakal ditandhani kabeh Situs web HTTP ora aman ing browser web paling populer. Iki minangka langkah sing kandel, nanging logis, sing bakal njamin lalu lintas sing dilindhungi ing saindenging jagad, ora kalebu pangecualian kanggo kabeh pangguna.

Situs web HTTPS samesthine bakal dadi default, nanging akeh webmaster sing isih bingung carane entuk sertifikat SSL lan ngapa iki penting banget. mung sawetara mupangat sing ora bisa ditolak, kanthi cara SEO lan nduwe gambar merek sing disenengi:

  • Jendhela browser kanthi lambang sambungan online sing amanPeningkatan peringkat kanggo situs web HTTPS dikarepake
  • Tingkat keamanan lan privasi sing optimal bisa ditindakake
  • Situs web biasane mbukak luwih cepet
  • Situs web bisnis sampeyan duwe kapercayan luwih akeh lan nambah kapercayan (miturut Riset HubSpot, 82% responden ujar manawa bakal ninggalake situs sing ora aman)
  • Kabeh data sensitif (kayata info kertu kredit) dilindhungi kanthi aman

Sakcepete, kanthi HTTPS, keaslian, integritas data, lan rahasia disimpen. Yen situs web sampeyan HTTPS, bakal ana alesan sing cukup kanggo Google kanggo menehi hadiah minangka wong sing menehi kontribusi kanggo keamanan web kanthi sakabehe.

Sertifikat SSL bisa dituku, nanging ana uga inisiatif kanggo situs web sing dilindhungi privasi ing saindenging jagad sing nawakake kriptografi modern sing dipercaya kanthi gratis, kayata Ayo Encrypt. Elinga yen sertifikat sing diwenehake dening organisasi otoritas sertifikat iki suwene 90 dina banjur kudu dianyari. Ana pilihan otomatisasi nganyari maneh, sing mesthi ditambah.

Aja Dadi Korban Kadurjanan

Kejahatan siber wis berkembang: wis dadi luwih macem, luwih canggih, lan angel dideteksi, sing bisa ngrusak bisnis sampeyan ing pirang-pirang level. Ing kasus sing paling parah, perusahaan kepeksa ngaso operasi bisnis nganti cacat keamanan situs web bisa diatasi, sing bisa nyebabake penghasilan, rangking rangking, lan uga denda Google.

Kaya dene diserang peretas durung cukup stres.

Saiki, ayo ngrembug babagan apus-apus sing paling umum lan serangan peretas lan cara bisa ngrusak upaya SEO sampeyan.

● Defacement Situs Web lan Eksploitasi Server

Browsing MbebayaniKerusakan situs web minangka serangan menyang situs web sing ngganti tampilan visual situs kasebut. Biasane minangka karya para defacer, sing mlebu server web lan ngganti situs web sing dadi tuan rumah karo salah sawijining situs web dhewe lan nggawe salah sawijining masalah utama babagan keamanan online. Ing kasus paling umum, peretas njupuk kauntungan saka kerentanan server lan entuk akses administratif nggunakake Injeksi SQL (teknik injeksi kode). Cara umum liyane yaiku nyalah gunakake protokol transfer file (sing digunakake kanggo ngirim file ing antarane server lan klien ing jaringan komputer) kanggo entuk informasi sensitif (rincian mlebu) sing digunakake kanggo ngganti situs web sing wis ana liyane.

Statistik ujar manawa ana paling ora 50.000 cacat situs web sing sukses ing 2017, lan umume, - kita ngomong babagan kekurangan situs web sing akeh. Serangan peretas iki duwe siji tujuan utama: kanggo ngrusak perusahaan sampeyan lan ngrusak reputasi sampeyan. Kadhangkala, pangowahan sing digawe iku tipis (kayata peretas ngowahi rega produk ing toko online sampeyan), ing wektu liyane - ngunggah konten sing ora cocog lan nggawe pangowahan drastis sing angel dilewati.

Ora ana paukuman SEO langsung kanggo kekurangan situs web, nanging cara situs web sampeyan katon ing SERP bakal diganti. Kerusakan pungkasan gumantung saka pangowahan sing digawe, nanging kemungkinan situs web sampeyan ora bakal relevan karo pitakon sing biyen, sing bakal nggawe peringkat sampeyan ambruk.

Jinis hacking sing paling parah nyerang server target kanthi total, sing bisa nyebabake konsekuensi sing nggegirisi. Kanthi entuk akses menyang server utama (yaiku "komputer mastermind"), dheweke bisa kanthi gampang ngeksploitasi lan ngontrol macem-macem situs web sing dadi host ing kana.

Mangkene sawetara cara supaya ora dadi korban ing kene:

  • Pilih firewall aplikasi web sing bisa dipercaya (WAF) - aplikasi aturan sing nutupi serangan umum kayata skrip lintas situs lan injeksi SQL, kanthi cara nglindhungi server
  • Tetep dianyari piranti lunak CMS - CMS minangka sistem manajemen konten, yaiku aplikasi komputer sing ndhukung nggawe lan modifikasi konten digital lan ndhukung macem-macem pangguna ing lingkungan kolaborasi.
  • Download lan gunakake mung plugin lan tema sing bisa dipercaya (kayata dipercaya karo direktori WordPress, aja ndownload tema gratis, undhuhan undhuhan lan ulasan lsp)
  • Pilih hosting sing aman lan elingake keamanan lingkungan IP
  • Yen sampeyan nggunakake server dhewe, nyuda kerentanan kanthi matesi akses server

Sayange, ora ana perlindungan 100% ing ruang maya, nanging kanthi keamanan sing dhuwur - sampeyan bisa nyuda kemungkinan serangan sing sukses.

● Distribusi Malware

Konsep nggoleki bug lan virusDistribusi malware saiki ana nalika nyerang cyber. Miturut pejabat kasebut laporan dening Lab Kaspersky, total 29.4% komputer pangguna ngalami paling ora siji serangan malware ing taun 2017.

Biasane, peretas nggunakake teknik spoofing utawa phishing supaya awake dhewe dadi sumber sing bisa dipercaya. Yen korban kepengin banget lan ndownload piranti lunak angkoro, utawa ngeklik link sing ngeculake virus kasebut, komputer kasebut bakal kena infeksi. Ing skenario paling ala, situs web kasebut bisa mati kabeh: peretas bisa nggunakake remot kontrol kanggo ngetik komputer korban.

Untunge kanggo keamanan web kanthi sakabehe, Google ora mbuwang-mbuwang wektu lan biasane nanggepi dhaptar ireng kabeh situs web sing mbebayani utawa salah amarga nyebarake malware.

Sayang sampeyan minangka korban, sanajan sampeyan dudu kesalahan - situs web sampeyan diwenehi label minangka spam nganti ora dingerteni, supaya kabeh sukses SEO nganti saiki bisa ilang.

Yen sampeyan, dilarang, diwartakake dening Google ing Search Console babagan phishing, piranti lunak sing ora dikarepake, utawa hacking, sampeyan kudu langsung tumindak.

Tanggung jawab sampeyan, minangka webmaster, kanggo milih karantina situs, menilai kerusakan, ngenali kerentanan. Sanajan katon ora adil, sampeyan kudu ngresiki kekacoan lan sampeyan kudu mandheg njaluk review situs web saka Google.

Elinga, Google mesthi ana ing sisih pangguna lan keamanan. Yakin, sampeyan bakal kasedhiya dhukungan lengkap kanggo ngrampungake.

Disaranake nganyari terus-terusan program antivirus lan mbukak scan rutin, njupuk opsi otentikasi multi-faktor kanggo ngamanake akun online kanthi optimal, lan ngawasi kesehatan situs kanthi kuat.

Tips Keamanan Situs Web sing migunani

Jeneng pangguna lan sandhiLuwih asring, kita yakin kemungkinan kita bakal dadi korban kejahatan cyber ora bisa ditindakake. Kasunyatane yaiku, bisa kelakon kanggo sapa wae. Sampeyan ora prelu nglakokake bisnis sing sugih utawa dadi pamrentah supaya bisa dadi target target. Saliyane alesan finansial utawa kapercayan pribadi, peretas asring nyerang situs amarga ora nyenengake, utawa kanggo ngetrapake katrampilan.

Aja nggawe kesalahan wong anyar babagan keamanan situs web sampeyan. Yen ora - apa upaya SEO sampeyan ora bisa lunas bakal dadi paling ora masalah sampeyan. Saliyane sing wis kasebut ing bagean sadurunge babagan praktik sing disaranake kanggo ngindhari kekurangan situs web, spoofing, phishing, lan infeksi malware, elinga tips ing ngisor iki:

  • Temenan, nggawe tembung sandhi sing kuwat sing ora bakal kompromi (tindakake Tips Google kanggo sandhi sing aman)
  • Ndandani bolongan keamanan (kayata ngawasi akses administratif sing kurang, kemungkinan bocor data, lsp)
  • Priksa manawa ndhaptar jeneng domain karo registrar sing bisa dipercaya lan tuku hosting web sing aman
  • Mikir maneh sing duwe akses menyang protokol transfer file lan database
  • Priksa manawa nggawe serep situs web sampeyan lan gawe rencana pemulihan yen sampeyan disusupi

Iki mung pucuk gunung es. Kasunyatane, sampeyan ora bisa ngati-ati - njupuk saka wong sing langsung melu industri web.

Liwat Sampeyan

Ora diraguhi, ngapikake kehadiran online iku wajib amarga konsumen gumantung ing Google kanggo entuk informasi cepet babagan bisnis lan produk / layanan sing sampeyan tawakake, nanging uga digunakake kanggo nyaring pilihan lan pilihan sing paling apik. Yen sampeyan ngelingi tips keamanan sing wis kasebut ing ndhuwur lan pindhah menyang HTTPS, uga investasi ing SEO topi putih, sampeyan bisa nambah SERP kanthi bertahap.

Keamanan web mesthine dadi prioritas utama sampeyan, lan ora mung kanggo entuk keuntungan SEO.

Penting banget kanggo pengalaman selancar sing aman kanggo saben pangguna, uga kanggo transaksi online sing bisa dipercaya. Nyuda kemungkinan tambah lan distribusi malware lan virus lan ngilangi upaya pidana angkoro liyane sing kalebu pencurian identitas utawa kegiatan peretasan. Ora ana industri sing kebal, dadi preduli saka fokus utama bisnis sampeyan, sampeyan kudu nyoba sing paling apik kanggo njaga tingkat keamanan situs web paling dhuwur lan nggawe kapercayan karo pelanggan lan klien. Nyatane, minangka webmaster - sampeyan duwe tanggung jawab.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.