Cara Nulis lan Nguji Filter Regex kanggo Google Analytics (Karo Tuladha)

Ekspresi Reguler Filter Google Analytics

Kaya dene akeh artikel ing kene, aku golek riset kanggo klien banjur nulis ing kene. Jujur wae, ana sawetara sebab kenapa… luwih dhisik yaiku yen aku duwe memori elek lan asring riset situs webku dhewe kanggo informasi. Kapindho yaiku mbantu wong liya sing bisa uga golek informasi.

Apa Ekspresi Biasa (Regex)?

Regex minangka metode pangembangan kanggo nggoleki lan ngenali pola karakter sajrone teks supaya cocog utawa ngganti teks kasebut. Kabeh basa pamrograman modern ndhukung Ekspresi Biasa.

Aku seneng ekspresi biasa (regex) nanging bisa uga rada frustasi utawa nesu kanggo sinau lan nyoba. Analisis Google duwe sawetara kemampuan sing luar biasa… ing ngendi sampeyan bisa nggawe tampilan kanthi ekspresi reguler utawa nyaring data ing ekspresi biasa.

Contone, yen mung kepengin ndeleng lalu lintas ing kaca tag, aku bisa nyaring / menehi tag / ing struktur permalinkku kanthi nggunakake:

/tag\/

Sintaksis kritis ing kana. Yen mung nggunakake "tag", aku bakal entuk kabeh kaca kanthi tag istilah. Yen aku nggunakake "/ tag", URL apa wae sing diwiwiti karo tag bakal disertakake, kaya / manajemen tag amarga Google Analytics standar kanggo nyakup karakter apa wae sawise ekspresi reguler. Dadi, aku kudu nggawe manawa kalebu slash ing ngisor iki ... nanging kudu ana karakter sing bisa uwal.

filter kaca regex

Dasar-dasar Sintaksis Regex

Sintaks Description
^ Diwiwiti karo
$ Entuk karo
. Kertu liar kanggo karakter apa wae
* Nol utawa luwih saka item sadurunge
.* Cocog karo karakter apa wae ing
? Nol utawa sapisan item sadurunge
+ Siji utawa luwih kaping item sadurunge
| Operator UTAWA
[abc] A utawa b utawa c (bisa dadi pirang-pirang karakter)
[az] Rentang a nganti z (bisa uga ana pirang-pirang karakter)
[AZ] Range A nganti Z (kapitalisasi)
[0-9] Rentang 0 nganti 9 (bisa nomer wae)
[a-zA-Z] Rentang saka nganti Z utawa A nganti Z
[a-zA-Z0-9] Kabeh karakter alphanumeric
{1} Persis 1 conto (bisa nomer wae)
{1-4} Rentang 1 nganti 4 kedadean (bisa nomer wae)
{1,} 1 utawa luwih conto (bisa nomer wae)
() Klompok aturan sampeyan
\ Uwal karakter khusus
\d Watake digit
\D Watak non-digit
\s Ruang pethak
\S Ruangan sing ora putih
\w tembung
\W Non-tembung (tandha wacan)

Tuladha Regex Kanggo Google Analytics

Dadi ayo menehi conto kanggo sawetara wong Filter Filter. Salah sawijining kolega njaluk tulung marang aku kanggo ngenali kaca internal kanthi jalur / indeks saliyane kabeh postingan blog sing ditulis setaun ing permalink:

Pola filter khusus kanggo kolom panyaring Request Url:

^/(index|[0-9]{4}\/)

Sejatine negesake kanggo nggoleki / indeks UTAWA jalur angka 4 digit sing diakhiri karo garis miring. Aku nggawe tampilan ing Analytics lan nambah iki minangka filter:

Filter Tampilan Google Analytics

Mangkene sawetara conto liyane:

  • Sampeyan duwe blog kanthi taun ing jalur permalink URL lan sampeyan pengin nyaring dhaptar ing taun apa wae. Dadi aku pengin 4 digit angka banjur disusul karo garis miring. Nyuwun Pola Filter URl:

^/[0-9]{4}\/

  • Sampeyan pengin mbandhingake kabeh kaca kanthi judhul certificate or sertifikat ing kono. Pola Filter Judhul Kaca:

(.*)certificat(.*)

  • Sampeyan pengin mbandhingake rong kaca landas adhedhasar Medium Kampanye sing dilewatake ing URL kampanye Google Analytics minangka utm_ Medium = layang langsung or telusuran mbayar.

(direct\smail|paid\ssearch)

  • Sampeyan pengin mbandhingake kabeh produk sing kaos pria adhedhasar path URL. Nyuwun Pola Filter URl:

^/mens/shirt/(.*)

  • Sampeyan pengin mbandhingake kabeh kaca kanthi jumlah URL sing dipungkasi karo nomer kasebut. Nyuwun Pola Filter URl:

^/page/[1-9]*/$

  • Sampeyan pengin ngilangi sawetara Alamat IP. Ora kalebu Pola Filter Alamat IP:

123\.456\.789\.[0-9]

  • Sampeyan pengin ngemot kaca thankyou.html sing pengajuan sukses adhedhasar sukses querystring = bener. Nyuwun Pola Filter URl:

thankyou\.html\?success=true

Cara Nguji Ekspresi Regex Sampeyan

Daripada nyoba lan kesalahan ing Google Analytics, aku asring mung pindhah menyang regex101, alat sing apik kanggo nyoba ekspresi reguler sampeyan. Malah ngrusak sintaks sampeyan lan menehi rincian ekspresi reguler sampeyan:

ekspresi biasa regex101

Mbangun, Nguji, lan Debug Regex

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.