Apa Survei Sampeyan Nggawe Mbebayani Luwih Apik?

Kayane saben platform media sosial saiki kalebu fitur survey utawa polling. Twitter duwe twtpoll, PollDaddy ngluncurake alat khusus Twitter, SocialToo duwe aplikasi polling kanggo Twitter lan Facebook, Zoomerang duwe alat survey terpadu ing Facebook, Lan LinkedIn duwe polling sing populer Aplikasi.

Semono uga akeh perusahaan sing nganakake survey lan poling kanggo ngenali masalah kepiye pelanggan ndeleng produk lan layanane. Amarga alat survey lan polling iki dadi luwih umum lan luwih gampang digunakake, kita bakal makin akeh… nanging kualitas pitakon lan asil sabanjure nyusut. Survei kasebut bisa uga nggawe perusahaan luwih cilaka tinimbang sing apik. Nulis survey utawa polling sing ora apik lan nggawe keputusan bisa nyebabake perusahaan sampeyan.

Mangkene conto survey sing aku tampa wingi:
survey-question.png

Masalah karo pitakonan survey iki yaiku samar lan Mbutuhake kula milih opsi sanajan aku ora setuju sembarang saka respon sing bener. Amarga aku wis sukses nggunakake kabeh kajaba Layanan Pelanggan, bisa uga luwih milih Layanan Pelanggan kanggo wangsulan. Asile, perusahaan bisa uga percaya yen kudu nambah Layanan Pelanggan. Iki meh wae… mung siji asil sing aku ora kenal.

Aku uga ndeleng poling lan survey dilecehke karo perusahaan sing duwe turnover pelanggan sing dhuwur. Daripada ngatasi masalah sing wis dilaporake bola-bali karo klien sing isih ana, perusahaan kasebut milih pertanyaan lan tanggapan survey dhewe kanggo musatake ing wilayah sing kepenak ditindakake. Dadi perusahaan sing duwe masalah sing dikepengini minangka kunci kanggo omzet kasebut mung supaya ora takon babagan pitakonan sing bakal disorot. Mah.

Entuk saran saka perusahaan survey pelanggan bisa mbantu sampeyan mbangun a survey sing nggunakake praktik paling apik lan nemu tingkat respon sing luwih dhuwur. Priksa manawa sampeyan tindakake Blog Informasi Walker - dheweke duwe akeh pengalaman lan pandhuan kanggo nganalisa umpan balik pelanggan kanthi efektif.

Sadurunge mutusake ngirim jajak pendapat Twitter sabanjure, sampeyan bisa uga njaluk saran saka perusahaan survey profesional. Dheweke bisa mbantu nggawe pesen, nggedhekake tarif nanggepi, ngindhari pitakon ambigu utawa mblusukake, lan ngerti wates kesalahan ing tanggepan.

Sampeyan uga pengin nggunakake mesin survey sing luwih kuat. Aku penggemar tenan Formstack (ora mung amarga kekancan), nanging amarga aku sejatine bisa nggawe survey dinamis. Adhedhasar tanggapan pitakon, aku bisa nggawa panaliti survey menyang pitakonan anyar sing luwih jero babagan tanggapane.

3 Komentar

  1. 1

    Aku setuju karo sampeyan babagan iki, Doug! Kanggo luwih maju, sampeyan kudu nyathet manawa mayoritas sing ditindakake kanggo riset rampung ora ngerteni komponen emosional. Seringe, "peneliti" entuk apa sing dirasakake minangka wangsulan logis utawa aman. Kita bisa uga ujar manawa kita tuku rega kanthi dhisik, nanging kasunyatane ana liyane sing nggawe keputusan.

  2. 2
  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.