Cara Nggunakake TikTok Kanggo Pemasaran B2B

Strategi Pemasaran TikTok B2B

TikTok minangka platform media sosial sing paling cepet tuwuh ing saindenging jagad, lan duweni potensi kanggo nggayuh liwat 50% saka populasi diwasa AS. Ana akeh perusahaan B2C sing nindakake pakaryan sing apik kanggo nggunakake TikTok kanggo mbangun komunitas lan nggawe dodolan luwih akeh. kaca TikTok Duolingo contone, nanging kenapa kita ora ndeleng luwih akeh bisnis-kanggo-bisnis (B2B) marketing ing TikTok?

Minangka merek B2B, bisa gampang mbenerake ora nggunakake TikTok minangka saluran pemasaran. Sawise kabeh, umume wong isih mikir TikTok minangka aplikasi sing ditrapake kanggo nari remaja, nanging wis ngluwihi. Swara sawetara taun kepungkur, ewu komunitas niche seneng cleantok lan booktok wis dibentuk ing TikTok.

Pemasaran B2B ing TikTok yaiku nemokake komunitas sing paling cocog karo produk sampeyan lan nggawe konten sing migunani kanggo komunitas kasebut. Iki persis apa kita nindakake ing kita Kaca TikTok ing Collabstr, lan minangka asil, kita wis bisa kanggo generate ewu dolar ing bisnis anyar minangka perusahaan B2B.

Dadi, kepiye cara pemasaran B2B ing TikTok?

Nggawe Konten Organik

TikTok dikenal amarga Organic tekan. Platform kasebut nawakake paparan organik sing luwih akeh tinimbang platform tradisional kaya Facebook utawa Instagram. Iki tegese sampeyan bisa entuk akeh eyeballs ing merek B2B sampeyan mung kanthi ngirim konten organik menyang kaca TikTok sampeyan.

Dadi apa jinis konten organik sing bisa dikirim kanggo merek B2B sampeyan?

  • Pasinaon Case - Pasinaon kasus minangka cara sing apik kanggo narik pelanggan potensial tanpa langsung ngiklanake. Sampeyan bisa nggawe studi kasus kanthi nemokake crita sukses ing industri sampeyan lan nuduhake apa sing ditindakake kanthi bener kanggo pamirsa. Contone, yen sampeyan perusahaan pemasaran digital sing nggawe iklan video kanggo klien sampeyan, gawe sawetara studi kasus babagan iklan video B2B sing paling apik lan kenapa efektif banget. Sampeyan bisa njupuk iklan saka perusahaan kaya Red Bull lan ngandhani wong-wong kenapa efektif banget. Mesthine, sampeyan bakal narik kawigaten wong sing dadi pemasar utawa pamilik bisnis sing golek wong kanggo nggawe iklan. Pasinaon kasus ngidini sampeyan posisi dhewe minangka pakar, iki apik amarga nalika pamirsa wis siyap tuku, dheweke bakal teka dhisik.
  • Video Kepiye - Video gaya minangka cara sing apik kanggo narik target pamirsa ing TikTok. Kanthi nyedhiyakake nilai liwat pendhidhikan, sampeyan bakal mbangun pengikut sing setya saka pelanggan potensial. Kanggo nggawe video gaya sing efektif kanggo merek B2B, sampeyan kudu ngerti target pelanggan sampeyan. Yen target pelanggan sampeyan minangka pamilik bisnis liyane, konten sampeyan kudu langsung narik kawigaten. Contone, yen aku mbukak agensi desain grafis B2B, aku bisa uga pengin nggawe video sing nuduhake wong liya carane nggawe logo gratis kanggo merek. Kanthi nyedhiyakake nilai, sampeyan narik kawigaten para pamirsa sing dipercaya sampeyan.
  • Neng mburi layar - Sifat mentah konten video cekak menehi kesempatan bisnis dadi luwih transparan. Ora kaya ing platform liyane kaya Instagram, ora apa-apa ngirim konten sing ora dipoles lan mentah ing mburi layar ing TikTok. Ngirim vlog, rapat, lan diskusi sing nuduhake operasi saben dina ing perusahaan B2B sampeyan bakal nggawe kapercayan ing antarane bisnis lan target pelanggan. Ing pungkasan dina, manungsa nyambungake karo manungsa luwih apik tinimbang nyambungake karo perusahaan. 

Temokake TikTok Influencer

Yen sampeyan ora yakin babagan carane miwiti nggawe konten kanggo perusahaan B2B sampeyan ing TikTok, coba goleki influencer ing ceruk sampeyan supaya sampeyan ora mandheg.

@collabstr.com

Sugeng Tahun Baru fam? Mangkene carane sampeyan bisa nggunakake Collabstr kanggo mbukak kampanye influencer! #collabstr

♬ swara asli - Collabstr

Pengaruh TikTok bisa mbantu bisnis B2B sampeyan kanthi macem-macem cara. Ayo goleki sawetara cara sampeyan bisa nggunakake pengaruh kanggo marketing B2B ing TikTok.

  • Ditampa Konten - Salah sawijining cara sing apik kanggo nggunakake influencer TikTok kanggo marketing B2B sampeyan yaiku nemokake lan nyewa influencer ing niche sampeyan kanggo nggawe konten sing disponsori kanggo sampeyan. Ayo ujar manawa sampeyan minangka panyedhiya hosting awan lan sampeyan nyoba entuk luwih akeh babagan pamilik bisnis liwat TikTok. Salah siji cara sing apik kanggo nindakake iki yaiku golek influencer ing ruang teknologi, sing nduweni pamirsa teknolog liyane sing asring mbutuhake hosting awan kanggo produke. Njupuk pangripta TikTok iki, umpamane, dheweke dadi pangembang piranti lunak, lan para pamirsa mesthi bakal kasengsem ngrungokake babagan solusi hosting awan.
  • Iklan TikTok - Cara liya sing apik kanggo nggunakake pengaruh TikTok yaiku nggawe konten kanggo iklan sampeyan. Sawise sampeyan nemokake influencer sing bener-bener ngerti produk sampeyan, sampeyan bisa mbayar kanggo nggawe iklan video berkualitas tinggi kanggo produk utawa layanan B2B sampeyan. Sawise influencer nggawe iklan, sampeyan bakal bisa whitelist isine langsung liwat TikTok, utawa sampeyan mung bisa njaluk file asli saka wong-wong mau lan mbukak minangka iklan ing platform liyane uga. Nggunakake influencer kanggo nggawe sampeyan Iklan TikTok bisa nambah lapisan bukti sosial lan keaslian sing ora ana karo konten merek tradisional.

@collabstr.com

Kepiye carane nggawe iklan TikTok sing ora nyenengake? #collabstr

♬ Sunny Day - Ted Fresco

  • Nyewa Pencipta Konten TikTok - Cara liya kanggo nggunakake pengaruh TikTok kanggo merek B2B sampeyan yaiku kanthi nyewa wong kanggo nggawe konten kanggo sampeyan. Pengaruh TikTok akrab banget karo platform, algoritma, lan pamirsa sing nggunakake konten ing TikTok. Nggunakake informasi iki, dheweke bisa nggawe konten sing nyenengake lan nyenengake sing entuk pamirsa sing akeh. Iki bisa uga ana sing ora bisa ditindakake tim sampeyan, sing apik, yen ngono, golek influencer sing ngerti produk utawa layanan B2B, lan mbayar saben wulan kanggo nggawe konten kanggo kaca sampeyan. 

Nalika ndeleng TikTok minangka saluran pemasaran B2B, penting kanggo mbukak pikiran babagan macem-macem pendekatan sing bisa ditindakake minangka perusahaan B2B ing TikTok.

Pisanan, sampeyan kudu ngenali target pamirsa. Sapa sing paling mungkin nemokake produk sampeyan migunani? Sawise sampeyan wis ngerteni pamirsa iki, sampeyan kudu ngerti sapa sing wis nangkep pamirsa iki ing TikTok. 

Saka kene, sampeyan bisa nyewa wong sing wis nindakake tugas sing apik kanggo njupuk pamirsa, utawa sampeyan bisa nggunakake konten kasebut minangka inspirasi lan miwiti nggawe konten sampeyan dhewe sing cocog karo pamirsa sing padha.

Temokake TikTok Influencer Tindakake Collabstr ing TikTok

pambocoran: Martech Zone nggunakake link afiliasi kanggo Collabstr ing artikel iki.