Cara Ngatasi Pidato Publik

Falls Sioux, Ngomong Umum

Iki minangka kiriman sing kudune dak tulis luwih saka setaun kepungkur, nanging aku motivasi nulis ing bengi iki sawise ana acara sing dakkandhakake. Paling taun kepungkur, aku lunga menyang Rapid City, South Dakota lan ngobrol Konsep SATU, acara pemasaran bisnis perdana sing didegake dening Korena Keys, wirausaha regional, pemilik agensi, lan South Dakotan sing bangga. Tujuane Korena yaiku nggawa pamicara profesional saka njaba negara sing bisa menehi kesan karo bisnis South Dakota saengga motivasi nggunakake strategi pemasaran lan pemasaran digital.

Nalika mlebu ing Rapid City taun kepungkur, Korena njupuk aku dhewe saka bandara. Aku mlebu hotel lokal sing bersejarah, banjur Korena nggawa kabeh speaker kanggo tur sawetara pabrik anggur lokal. Dina sabanjuré, kita lunga menyang tur profesional ing wilayah Black Hills, taman bear lokal, Gunung Rushmore, lan sore ing Deadwood. Aku kepencut ing keramahan, mula aku banjur crita karo Korena yen aku kepengin bali. Korena kanthi grapyak nggawa aku bali taun iki, ing Sioux Falls. Perawatan kasebut ora beda - tur sejarah ing wilayah kasebut lan sawetara kenangan sing luar biasa. Iku potret kita ing Falls ing Kota Sioux.

Nalika aku ing South Dakota ing lelungan kasebut, aku nuduhake saben kenangan kanthi online. Aku ora nate nyadari apike wilayah kasebut lan aku wis bali maneh lan rencana bali plancong maneh ing kana (Sioux Falls duwe jalur sepedha luar biasa sing nutupi kutha kasebut).

Posting iki dudu babagan ngrusak speaker sampeyan (sanajan aku pancen ora sambat yen rusak). Sawise ngobrol ing atusan acara, aku ora nate kesengsem banget tinimbang karo keterlibatan kasebut ... lan iki sawetara perspektif:

  • Aku ora nate ngenteni wektu suwe nyiapake presentasi lan pidato tinimbang aku kanggo acara taun iki. Aku kepengin banget ngluwihi biaya lan sumber daya sing digunakake tim Korena kanggo aku lelungan lan pidato ing acara kasebut. Aku ora yakin yen bisa, nanging aku nyoba!
  • Aku ora nate ngenteni wektu suwe promosi acara sing dakkandhakake. Sanajan ora manggen utawa makarya ing South Dakota, aku meksa mbudidaya supaya bisa ngupayakake mbantu adol tiket lan nggambar bisnis daerah ing acara kasebut.
  • The lelungan lan industri perhotelan ing South Dakota kudu ngerti manawa dadi duta besar South Dakota sing diarani Korena. Korena duwe pengaruh saka Boulder, Colorado nganti Tampa, Florida lan ing endi wae ing antarane nuduhake puluhan pengalaman online karo pamirsa. Aku ora kurang saka rolas kanca sing nyedhaki lan ngandhani yen dheweke arep ngunjungi wilayah kasebut sawise ngerteni yen aku seneng lelungan kasebut.

Nalika kabeh perkara kasebut apik banget, aku nganggep kabeh dadi siji… Korena nganggep kita kaya ngono partners tinimbang mung pamicara. Umume, aku diajak diajak ngobrol ing sawijining acara lan nggawe aku rumangsa yen wong-wong seneng menehi aku pamirsa. Dheweke ora mikir babagan pirang-pirang taun wicara lan minggu kerja kanggo ngobrol ing acara kasebut utawa repot-repot ninggalake bisnis lan kulawarga sawetara dina. Mesthi, terkadang ana nedha bengi speaker utawa nunggu ing kamar hotel… nanging arang banget entuk tambahan.

Wis melu lan ngobrol ing pirang-pirang acara, aku duwe sawetara wawasan babagan carane perusahaan ngatur lan ningkatake acara. Pirang-pirang taun kepungkur, aku dadi intine ing acara Analytics internasional lan tim kasebut nyedhiyakake asisten lan lokasi pribadi kanggo wawancara karo sponsor kanggo blogku. Tim Korena nampani taun iki lan aku bisa ngrekam podcast karo salah sawijining pamicara.

Aku uga melu CONEX ing Toronto taun iki, sawijining acara sing disponsori dening Uberflip nanging dikelola dening agensi Jay Baer, Cekake lan Ngonversi. Acara kasebut terus saya tuwuh lan dadi salah sawijining acara paling apik sing dakalami. Aku ora percaya yen ana ketepakan yen salah sawijining pamicara paling apik ing industri iki mbantu nuwuhake salah sawijining acara paling apik ing industri kasebut. Aku mikir manawa tim Jay njupuk kabeh sing disinaoni saka ewonan pidato lan atusan acara - lan dadi acara sing nyebabake taman kasebut metu. Nalika aku ngobrol karo Jay sawise wawancara anyar, aku mikir aku weruh siji kesempatan lan crita babagan dheweke. Tanggepan dheweke luar biasa - dheweke wis melu kabeh lan takon sawetara liyane. Aku seneng yen dheweke ngrungokake pamirsa.

Kepiye Ora Nambani Speaker Sampeyan

Maju kanggo kesempatan pidato paling anyar. Turnout kanggo acara kasebut ora apik lan logistik kanggo ngomong ana cukup rumit - saka tataran, teknologi pendukung, nganti agenda. Aku ora rumangsa nggegirisi homerun nalika pidato, mula aku njupuk penyelenggara sawise acara lan menehi sawetara rekomendasi babagan pengalaman pamicara bisa dadi luwih apik Tanggepan rada kaget ... dheweke ngandhani yen aku bisa mbukak acara dhewe kaya ngono yen dakkarepake.

Yikes.

Aku ora nyoba ngandhani penyelenggara babagan kepiye ngirim mbukak acara, aku mung duwe pengalaman cekap sawise ngomong pirang-pirang taun babagan apa sing bisa nambah. Yen ora pengaruh kaya sing dienggo lan ora bisa nguntungake, napa ora ngrungokake pamicara kanggo njaluk wawasan lan ide babagan apa sing bisa dites mbesuk?

Speaker dadi Mitra Sampeyan

Yen sampeyan ngrekrut aku supaya bisa ngomong ing acara sampeyan, mupangat sing paling apik kanggo aku ora mung ngomong kanthi apik ... mupangat sing paling apik kanggo promosi acara sadurunge, sajrone lan sawise. Minat sing paling apik kanggo nambah pengalaman sampeyan, nanging bisa. Minat sing paling apik kanggo mbantu sampeyan nambah acara supaya sampeyan bisa ngasilake bali. Aku ngurmati lan utang karo perusahaan sing nyewa aku. Nganggep aku dadi mitra lan aku bakal menehi kabeh sing dakkarepake kanggo nambah acara sampeyan. Nganggep aku kaya ora ana gunane lan aku ora ana ing kana.

Yen sampeyan kepengin nggawe mitra karo aku ing acara sabanjure, coba hubungi aku liwat DK New Media utawa bot obrolan ing kene ing situsku.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.