Cara Lacak Kiriman Formulir Elementor ing Acara Google Analytics nggunakake JQuery

Cara Lacak Kiriman Formulir Elementor ing Acara Google Analytics

Aku wis nggarap situs WordPress klien sawetara minggu kepungkur sing duwe sawetara kompleksitas. Dheweke nggunakake WordPress karo integrasi kanggo ActiveCampaign kanggo memupuk petunjuk lan a Zapier integrasi kanggo Zendesk Jual liwat Formulir Elementor. Sistem sing apik… miwiti kampanye netes menyang wong sing njaluk informasi lan meksa nggawe wakil sales sing cocog yen dijaluk. Aku seneng banget karo fleksibilitas wujud Elementor lan tampilan lan rasane.

Langkah pungkasan yaiku nyediakake dashboard analytics kanggo klien liwat Google Analytics sing menehi kinerja luwih saka sewulan wulan nalika ngirim formulir. Google Tag Manager wis diinstal, mula kita wis njupuk transaksi e-commerce lan kegiatan ndeleng YouTube ing situs kasebut.

Aku nyoba pirang-pirang upaya nggunakake DOM, pemicu, lan acara ing Google Tag Manager kanggo njupuk pengajuan formulir sing sukses kanggo Elementor nanging ora duwe kabeneran. Aku nyoba macem-macem cara kanggo ngawasi kaca, nonton pesen sukses sing bakal ditampilake liwat AJAX lan ora bisa digunakake. Dadi… Aku nggoleki lan nemokake solusi apik saka Chef Tracking, sing diarani Pelacakan formulir Elementor Bulletproof karo GTM.

Skrip digunakake jQuery lan Google Tag Manager kanggo push Acara Google Analytics nalika formulir wis dikirim kanthi sukses. Kanthi sawetara suntingan suntingan lan siji perbaikan sintaksis, aku butuh kabeh sing dibutuhake. Iki kode:

<script>
jQuery(document).ready(function($) {
    $(document).on('submit_success', function(evt) {
      window.dataLayer = window.dataLayer || [];
      window.dataLayer.push({
            'event': 'ga_event',
            'eventCategory': 'Form ',
            'eventAction': evt.target.name,
            'eventLabel': 'Submission'
        });
    });
});
</script>

Pancen cerdas, nonton pengajuan sing sukses, banjur lulus Formulir minangka kategori, ing jeneng tujuan minangka Tindakan, lan pengajuan minangka label. Kanthi nggawe target programmatic, sampeyan mung bisa duwe kode iki ing sikil saben kaca kanggo mirsani pengajuan formulir. Dadi… nalika sampeyan nambah utawa ngowahi formulir, sampeyan ora bakal kuwatir nganyari skrip utawa nambahake menyang kaca liyane.

Instal Skrip Liwat Elementor Custom Code

Yen sampeyan agensi, nyaranake upgrade tanpa wates lan nggunakake Elementor kanggo kabeh klien. Iki minangka platform sing solid lan jumlah integrasi mitra terus mundhak. Gandheng karo Plugin kaya Formulir Kontak DB lan sampeyan uga bisa nglumpukake kabeh pengajuan formulir.

Elementor Pro duwe pilihan manajemen skrip sing cocog. Mangkene carane sampeyan ngetik kode:

Kode Khusus Elementor

  • Navigasi menyang Elementor> Kode Khusus
  • Jeneng kode sampeyan
  • Setel lokasi, ing kasus iki pungkasan tag awak.
  • Setel prioritas yen sampeyan duwe luwih saka siji skrip sing pengin dilebokake lan atur urutane.

Pengajuan Formulir Elementor menyang Acara GA liwat GTM

  • Klik nganyari
  • Sampeyan bakal dijaluk nyetel kondhisi lan mung disetel menyang standar kabeh kaca.
  • Refresh cache lan skrip sampeyan urip!

Pratinjau Integrasi Google Tag Manager sampeyan

Google Tag Manager duwe mekanisme sing apik kanggo nyambung menyang conto browser lan bener nyoba kode sampeyan kanggo mriksa manawa variabel dikirim utawa ora. Iki penting amarga Google Analytics dudu real-time. Sampeyan bisa nyoba lan nyoba lan nyoba lan frustasi tenan yen data kasebut ora ditampilake ing Google Analytics yen sampeyan ora sadhar.

Aku ora bakal menehi tutorial ing kene babagan carane pratinjau lan debug Google Tag Manager… Aku bakal nganggep sampeyan ngerti. Aku bisa ngirim formulir ing kaca tes sing disambungake lan ndeleng data sing di-push menyang data GTM sing kudune:

lapisan data manager google tag

Ing kasus iki, kategori kasebut kanthi kode keras minangka Formulir, targete yaiku formulir Hubungi Kami, lan label kasebut yaiku Pengajuan.

Ing Tag Manager Google Nggawe Variabel Data, Acara, Pemicu, lan Tag

Langkah pungkasan yaiku nyiyapake Google Tag Manager kanggo njupuk variabel kasebut lan dikirim menyang Tag Google Analytics sing disiyapake kanggo acara. Elad Levy rincian langkah-langkah kasebut ing kiriman liyane - Pelacakan Acara Umum ing Google Tag Manager.

Yen wis siyap, sampeyan bakal bisa ndeleng Acara ing Google Analytics!

Entuk Elementor Pro

Pengungkapan: Aku nggunakake link afiliasi ing artikel iki.

6 Komentar

  1. 1
  2. 3
  3. 5

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.