Cara Lacak 404 Kaca sing Ora Kesalahan ing Google Analytics

Cara nglacak Kesalahan 404 Kaca sing Ora Ditemokake ing Google Analytics

Saiki kita duwe klien sing rangking bubar bubar. Nalika kita terus mbantu dheweke ndandani kesalahan sing didokumentasikake ing Google Search Console, salah sawijining masalah yaiku 404 Page Not Found kaluputan Nalika perusahaan pindhah situs, bola-bali nggawe struktur URL anyar lan kaca lawas sing biyen ora ana maneh.

Iki minangka masalah BESAR nalika ngoptimalake mesin telusuran. Panguwasa sampeyan karo mesin telusuran ditemtokake dening pirang-pirang wong sing nyambung menyang situs sampeyan. Ora bakal ilang kabeh lalu lintas sing ngrujuk saka tautan sing ana ing saindenging web sing nuduhake kaca kasebut.

Kita nulis babagan cara nglacak, mbenerake, lan ningkatake peringkat organik situs WordPress ing artikel iki… Nanging yen sampeyan ora duwe WordPress (utawa sanajan sampeyan duwe), sampeyan bakal nemokake pandhuan iki migunani kanggo ngenali lan terus nglaporake kaca sing ora ditemokake ing situs sampeyan.

Sampeyan bisa nindakake kanthi gampang ing Google Analytics.

Langkah 1: Mesthekake Sampeyan Wis Kaca 404

Iki bisa uga rada bisu, nanging yen sampeyan wis nggawe platform utawa nggunakake jinis sistem manajemen konten sing ora nggabungake 404 kaca, server web sampeyan bakal menehi kaca kasebut. Lan… amarga ora ana kode Google Analytics ing kaca kasebut, Google Analytics malah ora bakal nglacak manawa ana wong sing pencet kaca sing ora ditemokake utawa ora.

Tip Pro: Ora saben "Kaca Ora Ditemokake" minangka pengunjung. Kadhangkala, dhaptar 404 kaca kanggo situs sampeyan bakal dadi kaca sing peretas masang bot kanggo nyusup kaca sing dingerteni kanthi bolongan keamanan. Sampeyan bakal weruh akeh sampah ing 404 kaca sampeyan. Aku cenderung goleki nyata kaca sing bisa dicopot lan ora bisa pangalihan kanthi bener.

Langkah 2: Temokake Judhul Kaca Kaca 404 Sampeyan

Judhul 404 kaca sampeyan bisa uga ora "Kaca Ora Ditemokake". Kanggo instansi, ing situsku Kaca kasebut judhulé "Uh Oh" lan aku duwe template khusus sing digawe kanggo nyoba supaya wong bali menyang papan sing bisa digoleki utawa ditemokake informasi sing digoleki. Sampeyan mbutuhake judhul kaca kasebut supaya sampeyan bisa nyaring laporan ing Google Analytics lan entuk informasi kanggo URL kaca referensi sing ilang.

Langkah 3: Nyaring Laporan Kaca Google Analytics menyang 404 Kaca

Kalebu Prilaku> Konten Situs> Kabeh Kaca, sampeyan pengin milih Title Page banjur klik Linuwih link kanggo nggawe filter khusus:

Konten Situs> Kabeh Kaca> Filter Lanjut = Judhul Kaca

Saiki aku nyiyapake kaca menyang 404 kaca:

Hasil Filter Cepet ing Google Analytics

Langkah 5: Tambahake Dimensi Sekunder kanggo Kaca

Saiki, kita kudu nambah dimensi supaya bisa ndeleng URL kaca sing nyebabake 404 Kaca Ora Kesalahan:

Tambah Dimensi Sekunder = Kaca

Saiki Google Analytics nyedhiyakake dhaptar 404 kaca sing durung ditemokake kanthi nyata:

404 Kaca Ora Asil

Langkah 6: Simpen lan Jadwal Laporan Iki!

Saiki sampeyan wis nyiyapake laporan iki, priksa manawa sampeyan wis rampung Simpen iku Kajaba iku, aku bakal gawe jadwal laporan saben minggu ing Format Excel supaya sampeyan bisa ndeleng apa tautan sing dibutuhake mengko bisa didandani!

google analytics gawe jadwal laporan iki

Yen perusahaan sampeyan butuh pitulung, mugi kula ngerti! Aku mbantu akeh perusahaan kanthi migrasi konten, pangalihan, lan ngenali masalah kaya iki.

5 Komentar

  1. 1

    Aku uga nganyari iki kanggo digunakake ing sikil WordPress:
    yen (is_page_template ('404.php')) {

    _gaq.push (['_ trackEvent', '404', document.referrer, document.location.pathname]);

  2. 2
  3. 4

    Halo Douglas,

    Aku wis nemoni kesalahan ing analytics google, nalika nyoba mlebu karo akun banjur nuduhake "kaca sing ora ditemokake". Kepiye cara aku ndandani kesalahan iki? . Tulung Ngomong Aku.

    • 5

      Aku ora yakin apa iki. Kayane sampeyan duwe masalah otentikasi yen sampeyan kudu ngresiki cookie. Coba mlebu ing jendela pribadi. Yen ora sukses, aku bakal ngubungi dhukungan Google Analytics.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.