Cara Miwiti Perusahaan sing Sukses

SWANDIV.GIFTaun kepungkur aku nggarap bisnis karo mitra. Miwiti bisnis dadi proyek sing paling tantangan, larang, lan akeh wektu sing daklakoni. Aku wis duwe kemitraan lan adol produk, nanging aku arep miwiti perusahaan sing butuh investasi, karyawan, klien, lsp. Dudu hobi - bisnis nyata.

Bagéan saka taun kepungkur wis makarya ing kalangan wirausahawan sing duwe bisnis dhewe utawa miwiti bisnis dhewe. Aku cukup Bejo duwe akeh kanca ing lingkaran kasebut. Aku ngobrol kanthi ati-ati karo umume wong-wong mau - kabeh mau menehi semangat supaya aku terus maju.

Kepiye sampeyan miwiti bisnis sing sukses? Ngunggahake dhuwit? Mbangun produk? Entuk lisensi bisnis sampeyan? Golek kantor?

Takon saben wirausaha lan sampeyan bakal oleh wangsulan sing beda. Sawetara penasihat nggawe kita njaluk nota penempatan produk lan miwiti pengumpulan dhuwit kanthi resmi. Iki dudu bisnis murah kanggo miwiti bisnis! Kita miwiti perusahaan tanggung jawab winates lan PPM, nanging dhasar ora ana ing pasar lan pengumpulan dhuwit isih tetep.

Wiwit kuwi, kita wis nganakake proyek ekstra kanggo dana bisnis dhewe. Yen dipikir-pikir, aku ora yakin manawa PPM minangka langkah pertama sing bener. Kita tekan lemah kanthi tumpukan tagihan hukum lan ora ana prototipe. Aku mikir yen bisa mbalikke wektu, kita bakal bisa nggabungake sumber daya lan miwiti pembangunan.

Luwih gampang nerangake bisnis babagan produk kanthi conto produk. Entuk penggabungan bisnis nyata minangka ide sing apik… yen sampeyan duwe luwih saka siji pemilik. Yen ora, aku ora yakin sampeyan butuh nganti klien klien kawitan. Minangka kanggo PPM (iki paket sing diwenehake marang investor), aja kuwatir nganti sampeyan duwe investor.

Rencana bisnis? Umume para penasihat menehi saran supaya kita tetep ngrancang rencana bisnis lan makarya, tinimbang entuk presentasi singkat sing target kanggo para investor. Apa sampeyan duwe investor sing seneng karo ROI? Eja crita ROI. Investor sing seneng ngowahi jagad? Dhiskusi babagan carane sampeyan bakal ngowahi jagad. Pakaryan akeh wong? Ngomong babagan tuwuhing lapangan kerja sing bakal ditindakake perusahaan sampeyan.

Aku ora frustasi karo dalan sing kita lakoni, nanging aku ora percaya yen paling apik. Pengusaha karo perusahaan sing sukses ing sabuk duwe wektu sing gampang kanggo miwiti perusahaan sabanjure. Investor kanthi praktis nggawe sampeyan kabeh lan wong-wong pungkasan sing dadi sugi ngenteni kesempatan sabanjure sing bakal diwiwiti.

Wangsulan sing cekak yaiku saben wong sing aku kenal duwe cara sing beda banget kanggo miwiti perusahaane. Sawetara nggawe produk lan pelanggan teka. Sawetara nyilih dhuwit saka bank. Sawetara nyilih saka kanca lan kulawarga. Sawetara nampa dhuwit hibah. Sawetara menyang investor…

Aku mikir cara paling apik kanggo miwiti perusahaan sing sukses yaiku ngupayakake dalan sing sampeyan rumangsa kepenak… lan tetep wae. Coba aja nganti wong njaba (utamane investor) pengaruhe arah sing sampeyan lakoni. Iki minangka arah sing kudu sukses.

Sanajan ora ana mentor sing setuju carane kanggo nindakake, kabeh setuju yen kita ngirim tindakake… banjur saiki. Dadi… awake dhewe!