Cara Nggawe Lampu 3-Point kanggo Video Langsung Sampeyan

Video Lampu 3-Titik

Kita wis nindakake sawetara video Facebook Live kanggo pangguna klien Studio switcher lan pancen seneng banget karo platform streaming multi-video. Siji wilayah sing pengin dandan yaiku lampu kita. Aku minangka pemula video nalika nerangake strategi kasebut, mula aku bakal terus nganyari cathetan kasebut adhedhasar umpan balik lan tes. Aku sinau akeh ton saka para profesional ing sekitarku - sawetara sing dakcritakake ing kene! Uga ana ton sumber daya sing apik online.

Kita duwe langit-langit 16 kaki ing studio kanthi lampu-lampu LED sing padhang banget ing langit-langit. Asile bayangan elek (nuduhake langsung mudhun) ... mula aku takon karo videografer kita, AJ saka Bioskop Ablog, kanggo nggawe solusi sing terjangkau, portebel.

AJ mulang babagan pencahayaan 3-titik lan aku kaget amarga aku salah babagan lampu. Aku mesthi mikir solusi sing paling apik yaiku lampu LED sing dipasang ing kamera sing langsung nuduhake sapa wae sing diwawancarai. Salah. Masalah karo lampu sing langsung ana ing ngarep subjek yaiku nyatane ngresiki dimensi rai tinimbang menehi pujian.

Apa Lampu 3-Titik?

Tujuane pencahayaan 3-titik yaiku nyorot lan menehi aksen dimensi subyek ing video. Kanthi nyedhiyakake lampu kanthi strategis ing subyek, saben sumber madhangi dimensi sing beda saka subyek lan nggawe video kanthi dhuwur, jembar, lan ambane sing luwih gedhe… kabeh nalika ngilangi bayangan sing ora apik.

Lampu telung titik minangka teknik sing paling umum digunakake kanggo nyedhiyakake cahya ing video.

Telung Lampu ing Lampu 3-Point yaiku:

Diagram Lampu Video 3-Titik

  1. Lampu Utama - iki minangka lampu utama lan biasane ana ing sisih tengen utawa kiwa kamera, 45 ° saka kono, nuduhake 45 ° ing subjek. Panganggone diffuser perlu yen bayang-bayang banget. Yen sampeyan ana ing njaba ruangan kanthi cahya padhang, sampeyan bisa nggunakake srengenge minangka lampu utama.
  2. Isi cahya - lampu isi padhang ing subyek nanging saka sudhut sisih kanggo nyuda bayangan sing diprodhuksi dening lampu utama. Biasane sumebar lan udakara setengah padhange lampu utama. Yen cahya sampeyan padhang banget lan ngasilake luwih akeh bayangan, sampeyan bisa nggunakake reflektor kanggo alus cahya - ngarahake lampu isi ing reflektor lan nuduhake cahya sing sumebar ing subyek.
  3. Lampu mburi - uga dikenal minangka pelek, rambut, utawa cahya pundhak, cahya iki murup subyek saka mburi, mbedakake subjek saka latar mburi. Sawetara wong nggunakake sisih kasebut kanggo nambah rambut (dikenal minangka kicker). Akeh videografer nggunakake a monolight sing fokus langsung tinimbang nduwur sirah sing nyebar banget.

Priksa manawa sampeyan ninggalake jarak antarane subjek lan latar mburi supaya pamirsa fokus karo sampeyan tinimbang lingkungan.

Cara Nggawe Lampu 3-Point

Iki video sing apik lan informatif babagan cara nyiyapake lampu 3-point kanthi bener.

Lampu sing Disaranake, Suhu Warna, lan Diffusers

Ing rekomendasi videograferku, aku tuku ultra-portebel Lampu Aputure Amaran LED lan 3 saka kit diffuser beku. Lampu kasebut bisa diaktifake kanthi langsung nganggo rong bungkus utawa dipasang karo catu daya sing ana. Malah kita uga tuku roda supaya gampang muter ing kantor kaya sing dibutuhake.

Kit Lampu LED Aputure Amaran

Lampu kasebut nyedhiyakake kemampuan kanggo nyetel suhu warna. Salah sawijining kesalahan sing ditindakake videografer anyar yaiku nyampur suhu suhu. Yen sampeyan ana ing kamar sing padhang, sampeyan bisa uga mateni lampu ing kana kanggo ngindhari benturan suhu warna. Kita nutupi tirai, mateni lampu overhead, lan nyetel lampu LED 5600K kanggo nyedhiyakake suhu sing adhem.

Diffuser Frost Aputure

Kita uga bakal nginstal lampu studio video alus ing ndhuwur meja podcasting supaya bisa njupuk foto langsung podcast liwat Facebook Live lan Youtube Live. Iki minangka tugas konstruksi amarga kita uga kudu nggawe bingkai dhukungan.

Lampu Aputure Amaran LED Kit Diffuser Frost

Pengungkapan: Kita nggunakake link afiliasi Amazon ing kiriman iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.