Cara Ngamanake WordPress Kanthi 10 Langkah Gampang

Cara Ngamanake Situs Web WordPress Sampeyan

Apa sampeyan ngerti luwih saka 90,000 hacks dicoba saben menit ing situs WordPress global? Yen sampeyan duwe situs web nganggo WordPress, stat kasebut bakal kuwatir. Ora dadi masalah manawa sampeyan nglakokake bisnis skala cilik. Peretas ora mbedakake adhedhasar ukuran utawa pentinge situs web kasebut. Dheweke mung nggoleki kerentanan apa wae sing bisa dimanfaatake kanggo mupangate.

Sampeyan bisa uga takon - kenapa peretas target situs WordPress luwih dhisik? Apa sing diolehake kanthi melu tumindak ala? 

Ayo ngerteni.

Napa Peretas Target Target Situs WordPress?

Dadi ing WordPress utawa platform liyane; ora ana situs web sing aman saka peretas. Dadi paling platform CMS populer, Situs WordPress dadi favorit para peretas. Mangkene sing ditindakake:

  • Temokake anyar kerentanan keamanan, sing luwih gampang ditemokake ing situs sing luwih cilik. Sawise peretas ngerti babagan kekurangan utawa kerentanan, dheweke bisa nggunakake ilmu kanggo target situs web sing luwih gedhe lan bisa nyebabake kerusakan.
  • Pangalihan lalu lintas sing mlebu menyang situs web sing ora dijaluk. Iki minangka alasan umum kanggo nargetake situs lalu lintas dhuwur, amarga situs web asli bisa ngilangi kabeh pangguna menyang situs web liyane sing curiga.
  • Entuk dhuwit utawa ngasilake bathi saka adol produk barang-barang ing situs asli utawa liwat varian malware kayata ransomware utawa penambangan crypto.
  • Entuk akses menyang intelektual utawa data rahasia kayata data pelanggan, data bisnis pribadi, utawa cathetan finansial perusahaan. Peretas bisa terus adol data sing dicolong kasebut kanthi dhuwit utawa digunakake kanggo entuk kauntungan kompetitif sing ora adil.

Saiki kita ngerti kepiye peretas bisa entuk manfaat saka hack utawa kompromi sing sukses, ayo ngrembug babagan sepuluh cara sing wis dicoba lan dites ngamanake situs WordPress.

10 Cara Bukti Ngamanake Situs Sampeyan

Untunge kanggo WordPress, ana macem-macem cara sing bisa digunakake kanggo nambah keamanan situs web. Sisih paling apik babagan metode iki yaiku umume ora rumit lan bisa diimplementasikake dening pangguna anyar WordPress. Dadi, ayo miwiti. 

Langkah 1: Anyari WordPress Inti lan Plugin lan Tema Sampeyan

Versi WordPress sing ketinggalan jaman, uga plugin lan tema lawas minangka sebab umum situs WordPress diretas. Peretas asring nggunakake bug sing gegandhengan karo keamanan ing versi WordPress lan plugin / tema sadurunge sing isih aktif ing mayoritas situs WordPress.

Penjaga paling apik saka ancaman iki yaiku nganyari versi Inti WordPress kanthi rutin lan nganyari versi paling anyar saka plugin / tema sing diinstal. Kanggo nindakake iki, coba aktifake fungsi "Nganyari Otomatis" ing akun admin WordPress utawa pilih kabeh plugin / tema sing saiki wis diinstal.

Langkah 2: Gunakake Proteksi Firewall 

Peretas asring masang bot utawa panjaluk IP otomatis kanggo entuk akses menyang situs WordPress. Yen sukses liwat metode iki, peretas bisa nyebabake kerusakan maksimum ing situs apa wae. Firewall situs web dibangun kanggo ngenali panjaluk IP saka alamat IP sing curiga lan mblokir panjaluk kasebut sanajan sadurunge tekan server web.

firewall
Firewall Konsep keamanan informasi. Konsep teknologi diisolasi ing warna putih

 Sampeyan bisa ngetrapake proteksi firewall kanggo situs web kanthi milih:

  • Firewall internal - saka perusahaan hosting web sampeyan
  • Firewall adhedhasar awan - dadi tuan rumah ing platform cloud eksternal
  • Firewall adhedhasar plugin - sing bisa diinstal ing situs WordPress

Langkah 3: Scan lan Copot Malware Apa wae

Peretas terus nggawe varian malware inovatif kanggo kompromi situs. Nalika sawetara malware bisa langsung nyebabake kerusakan lan nggawe situs web sampeyan cacat, wong liya luwih rumit lan angel dideteksi sanajan pirang-pirang dina utawa minggu. 

Perlindhungan paling apik saka malware yaiku mindai situs web lengkap kanthi rutin kanggo infeksi apa wae. Plugin keamanan WordPress paling dhuwur kaya MalCare lan WordFence apik kanggo ndeteksi awal lan ngresiki malware. Plugin keamanan iki gampang dipasang lan dieksekusi kanggo pangguna non-teknis.

malware

Langkah 4: Gunakake Host Web sing Aman lan dipercaya 

Saliyane versi WordPress lan plugin / tema sing wis kadaluwarsa, persiyapan web hosting uga nduweni teges penting kanggo keamanan situs web sampeyan. Contone, peretas asring target situs web ing platform hosting sing dituduhake sing nuduhake server sing padha ing pirang-pirang situs web. Sanajan hosting bareng larang regane larang, peretas bisa gampang nginfeksi siji situs web sing dadi tuan rumah lan banjur nyebar infeksi menyang kabeh situs web liyane.

Dadi ing sisih aman, milih rencana hosting web kanthi fitur keamanan terintegrasi. Aja host sing dituduhake lan, pindhah menyang hosting WordPress adhedhasar VPS utawa ngatur.

Langkah 5: Gawe Serep Lengkap ing Situs WordPress sampeyan

Cadangan situs web bisa dadi nylametake yen ana masalah karo situs web sampeyan. Cadangan WordPress nyimpen salinan situs web lan file database ing lokasi sing aman. Yen ana hack sing sukses, sampeyan bisa kanthi gampang mulihake file serep menyang situs web lan normalake operasine.

Cadangan WordPress bisa ditindakake kanthi macem-macem cara, nanging teknik sing paling apik kanggo pangguna non-teknis yaiku nganggo plugin cadangan kaya BlogVault utawa BackupBuddy. Gampang dipasang lan digunakake, plugin serep iki bisa ngotomatisasi kegiatan sing gegandhengan karo cadangan supaya sampeyan bisa tetep fokus karo tugas saben dinane.

Langkah 6: Lindhungi Kaca Login WordPress

Ing antarane kaca situs web sing paling umum sing ditargetake para peretas, kaca mlebu WordPress sampeyan bisa menehi akses gampang menyang akun sing paling rahasia. Nggunakake serangan brute force, peretas masang bot otomatis sing bola-bali nyoba entuk akses menyang akun "admin" WordPress liwat kaca login.

Ana sawetara cara kanggo nglindhungi kaca mlebu sampeyan. Contone, sampeyan bisa ndhelikake utawa ngganti URL kaca login standar, sing biasane www.mysite.com/wp-admin. 

Plugin kaca Login WordPress sing populer kaya "Tema Loginku" ngidini sampeyan ndhelikake (utawa ngganti) kaca mlebu kanthi gampang.

Langkah 7: Copot instal plugin lan tema sing ora digunakake utawa ora aktif

Kaya sing wis kasebut sadurunge, plugin / tema bisa nyedhiyakake gateway sing gampang kanggo peretas kanggo ngrusak situs WordPress sampeyan. Iki padha karo plugin lan tema sing ora digunakake utawa ora aktif. Yen sampeyan wis nginstal nomer akeh ing situs sampeyan lan wis ora digunakake maneh, luwih becik sampeyan mbusak utawa ngganti karo plugin / tema sing luwih fungsional.

Kepiye carane sampeyan nindakake iki? Mlebu menyang akun WordPress minangka admin pangguna lan ndeleng dhaptar plugin / tema sing lagi diinstal. Mbusak kabeh plugin / tema sing wis ora aktif maneh.

Langkah 8: Gunakake Sandhi Kuat

Apa iki kudu jelas? Nanging, kita isih duwe tembung sandhi sing ringkih sandi lan 123456 digunakake Peretas umume nggunakake sandhi sing ringkih kanggo nyerang kekalahan sing sukses.

password sing kuat

Kanggo kabeh pangguna WordPress, tegokake sawetara pandhuan. Gunakake sandhi paling ora 8 karakter, kanthi kombinasi huruf kapital lan huruf cilik, alphanumerik, lan karakter khusus. Langkah keamanan tambahan yaiku ngganti tembung sandhi WordPress paling ora saben telung wulan.

Langkah 9: Goleki Sertifikat SSL kanggo Situs Web Sampeyan

Singkat kanggo Secure Socket Layer, sertifikasi SSL iku kudu mutlak kanggo saben situs web, kalebu situs WordPress. Napa dianggep luwih aman? Saben situs web sing disertifikasi SSL ndhelik informasi sing dilewatake ing antarane server web lan browser pangguna. Iki nggawe luwih angel kanggo peretas nyegat lan nyolong data rahasia iki. Opo maneh Situs web iki uga disenengi Google lan nampa peringkat Google sing luwih dhuwur.

ngamanake https ssl
Alamat internet dilindhungi ditampilake ing layar lcd.

Sampeyan bisa entuk sertifikat SSL saka panyedhiya host web sing hosting situs sampeyan. Kajaba iku, sampeyan bisa nginstal alat kaya Ayo Ndhelik ing situs web kanggo sertifikat SSL.

Langkah 10: Gunakake Hardening Situs Web WordPress 

Langkah pungkasan yaiku masang langkah pengerasan situs web sing diwenehake dening WordPress. Ngencengi situs web WordPress kalebu sawetara langkah sing kalebu:

  • Mateni fitur editing file kanggo nyegah mlebu kode mbebayani ing file WordPress sing penting
  • Mateni eksekusi file PHP sing ngalangi peretas ngeksekusi file PHP sing ngemot kode jahat
  • Ndhelikake versi WordPress sing ngalangi peretas ora ngerteni versi WordPress lan nggoleki kerentanan apa wae
  • Ndhelikake file wp-config.php lan .htaccess sing umume digunakake para peretas kanggo ngrusak situs WordPress sampeyan

Kesimpulane

Ora ana situs WordPress, gedhe utawa cilik, sing aman saka peretas lan malware. Nanging, sampeyan bisa nambah skor keamanan kanthi ngetutake saben sepuluh langkah kasebut ing artikel iki. Langkah-langkah iki gampang dieksekusi lan ora mbutuhake ilmu teknis sing luwih maju.

Supaya luwih gampang, plugin sing paling akeh nggabungake akeh fitur kasebut, kayata proteksi firewall, pemindaian sing dijadwalake, penghapusan malware, lan pengeras situs web ing produk. Disaranake supaya keamanan situs web dadi bagean integral saka sampeyan dhaptar pangopènan situs web

Ayo ngerti babagan pendapat sampeyan babagan dhaptar iki. Apa kita ora ngerteni langkah-langkah keamanan penting sing kudu ditindakake? Ayo komentar ing komentar sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.