Cara Nggawe Kontes Facebook (Langkah-Langkah)

Kontes Facebook karo Wishpond

Kontes Facebook minangka alat pemasaran sing diremehake. Dheweke bisa nambah kesadaran merek, dadi sumber saka konten sing digawe pangguna, nambah keterlibatan pamirsa, lan nggawe konversi sing beda.

Running a kontes media sosial sing sukses dudu tugas sing kompleks. Nanging kudu ngerti platform, aturan, pamirsa lan nggawe rencana konkrit. 

Kayane kakehan gaweyan kanggo tampa pituwase? 

Kontes sing dirancang kanthi apik lan dileksanakake kanthi apik bisa nggumunake merek.

Yen sampeyan kepengin mbukak kontes Facebook, iki minangka pandhuan langkah-langkah babagan cara nindakake kampanye sing sukses.

Langkah 1: Temtokake Gol Sampeyan 

Nalika kontes Facebook kuat, mutusake apa sing sampeyan karepake saka kontes sampeyan bakal mbantu sampeyan ora entuk kepiye carane mlebu, hadiah kanggo menehi, lan kepiye tindakake sawise kampanye.

Kontes Facebook - Nemtokake Tujuan Sampeyan

Target sing beda bisa kalebu:

  • Isi kui pengguna
  • Tambah kasetyan pelanggan
  • Lalu lintas situs liyane
  • Panuntun liyane
  • Sales liyane
  • Promosi acara
  • Nambah kesadaran merek
  • Pengikut media sosial luwih akeh

A dirancang kanthi apik Kontes Facebook bisa mbantu sampeyan entuk luwih saka siji target, nanging luwih becik yen sampeyan duwe gagasan utama sadurunge miwiti kampanye.

Nalika sampeyan nggarap kabeh cara liyane - cara entri, aturan, desain, hadiah, salinan ing kaca - elingake target utama sampeyan lan pikirake. 

Langkah 2: Selehake Rincian! Target Pemirsa, Anggaran, Wektu.

Sétan rinci babagan desain kontes. 

Ora prelu hadiah sampeyan utawa sepira gedhene anggaran sampeyan, yen sampeyan ora mikir babagan dhasar sampeyan, sampeyan bakal entuk wektu sing suwe.

Setel a budget ora mung kanggo hadiah sampeyan, nanging kanthi jumlah wektu sing bakal sampeyan lakoni, jumlah dhuwit sing bakal sampeyan lakoni kanggo promosi (amarga sampeyan butuh promosi kanggo menehi kabar), lan alat utawa layanan online sampeyan ' bakal digunakake kanggo mbantu. 

Wektu yaiku kunci. 

Umume, kontes sing kurang saka seminggu ora bisa nggayuh potensi maksimal sadurunge rampung. Kontes sing berlangsung luwih saka rong wulan cenderung saya rame lan pandhereke ilang minat utawa lali. 

Minangka aturan umum, umume nyaranake mbukak kontes sajrone 6 minggu utawa 45 dina. Kayane dadi titik sing apik ing antarane menehi kesempatan wong liya mlebu, lan ora ngidini kontes sampeyan metu utawa ilang minat.

Pungkasan, pikirake babagan relevan musiman. Contone, menehi papan selancar kurang bisa narik kawigaten para peserta nalika mangsa salju.

Langkah 3: Jinis Kontes Sampeyan

Jinis-jinis kontes paling cocog karo macem-macem tujuan. Contone, kanggo entuk konten sing digawe pangguna, kontes foto iku paling cocog. 

Jinis Kontes Facebook

Kanggo dhaptar email, undhang-undhang cepet undhang-undhang paling efektif. Yen sampeyan mung pengin nambah keterlibatan, nglakokake kontes caption minangka cara sing nyenengake supaya para pamirsa sing paling pinter bisa main bareng karo merek sampeyan.

Kanggo ide, iki kalebu sawetara jinis kontes sing bisa mbukak: 

  • Lotre
  • Pilih Kontes
  • Kontes Keterangan Foto
  • Kontes Essay
  • Kontes Foto
  • Kontes Video

Langkah 4: Temtokake Metode lan Aturan Entri Sampeyan 

Iki bakal penting banget, amarga ana sawetara perkara sing nggawe frustrasi pangguna tinimbang rumangsa diapusi amarga ora ngerti aturane. 

Peserta sing duwe frustrasi duweni potensi bisa ngrusak suasana kontes media sosial sing nyenengake, lan malah bisa ngirim risiko legal yen ora ditangani kanthi bener.

Setelan Kontes Facebook

Apa wae cara utawa aturan entri - ndhaptar liwat email, Kaya kaca sampeyan, ngirim foto nganggo katrangan, mangsuli pitakon - priksa manawa ditulis kanthi cetha lan ditampilake kanthi jelas ing endi para peserta bisa ndeleng.

Sampeyan uga bakal mbantu manawa pangguna ngerti kepiye pemenang, lan dina sing bakal diwartakake (utamane yen hadiahe gedhe, sampeyan bakal nemokake komunitas bisa uga kepengin krungu pengumuman pemenang.) 

Uga, priksa manawa sampeyan ngetutake aturan lan pedoman saben platform. Facebook duwe atur aturan kanggo kompetisi lan promosi ing platform kasebut. Contone, sampeyan kudu negesake kanthi cetha yen promosi ora disponsori, disetujoni, diterbitake utawa digandhengake karo Facebook

Priksa aturan lan kabijakan kanggo watesan liyane, lan priksa manawa sampeyan wis nganyari karo pandhuan paling anyar sadurunge diluncurake.

Cepet tip: Kanggo mbantu nggawe aturan kontes, priksa Wishpond's generator aturan kontes gratis.

Langkah 5: Pilih Hadiah Sampeyan

Tuladha Kontes Facebook BHU

Sampeyan bisa uga mikir manawa hadiah sampeyan luwih gedhe utawa luwih tren, luwih apik, nanging ora mesthi ngono. 

Kasunyatane, hadiah sampeyan regane luwih larang, luwih bisa narik kawigaten pangguna sing bakal melu kontes kanthi murni kanggo hadiah, lan ora melu merek sampeyan sawise kontes. 

Nanging, luwih becik milih hadiah sing cocog karo merek sampeyan: produk utawa layanan sampeyan dhewe, utawa belanja ing toko sampeyan. Iki tegese sampeyan luwih seneng entuk entri sing pancen kasengsem karo apa sing sampeyan tawakake. 

Contone, yen sampeyan merek kecantikan sing nawakake iPhone paling anyar kanggo hadiah, mesthine sampeyan bakal entuk akeh wong sing mlebu, bisa uga luwih saka yen sampeyan nawakake dandan utawa konsultasi gratis. 

Nanging pirang-pirang peserta saka grup pisanan sing tetep dadi pengikut utawa langganan sawise hadiah sampeyan rampung, utawa bakal dadi pelanggan jangka panjang?

Pancen gampang diganggu karo nomer akeh lan hadiah gedhe, nanging pamikiran strategis minangka cara paling apik kanggo entuk manfaat saka kontes media sosial - luwih gedhe ora mesthi luwih apik, nanging kampanye sing ditarget lan ditrapake ora bakal entek. 

Kanggo maca liyane babagan milih hadiah, waca:

Langkah 6: Pra-promosi, Peluncuran & Promosi!

A pepek rencana pemasaran kudu kalebu papan kanggo promosi kontes.

Kanggo pengaruh maksimal, pamirsa kudu ngerti kontes sadurunge diluncurake, muga-muga seneng banget babagan kasempatan mlebu lan menang.

Gagasan pre-promosi kalebu:

  • Ngirim buletin email menyang pelanggan
  • Promosi kontes sampeyan ing sidebars utawa popup ing situs web sampeyan
  • Promosi ing saluran media sosial

Sawise kontes diwiwiti, promosi sampeyan kudu terus maju kanggo njaga momentum! 

Timer countdown mbantu nambah rasa mendesak, uga ngelingake babagan hadiah lan regane wong. 

Timer Countdown Kontes Facebook

Kanggo luwih, maca 7 Cara Ningkatake Kontes Facebook kanthi Efektif.

Langkah 7: Cathet Cathetan

Kaya dene apa wae, cara paling apik kanggo entuk kontes yaiku mung tekan kono banjur miwiti: sinaoni saka pamirsa lan tim sampeyan sing paling cocog kanggo sampeyan lan apa sing ora.

Gawe cathetan babagan proses lan area sing kudu diapikake supaya sampeyan ora mbaleni kesalahan sing padha maneh. 

Lan pungkasan, nanging sing paling penting - seneng-seneng! Ing kontes sing apik, para pamirsa melu, lan sampeyan uga kudu melu. Rasakake pandherek anyar lan nomer anyar: sampeyan entuk!

Rasane inspirasi? Ora ana enteke jinis kontes sing bisa sampeyan lakoni: video, foto, rujukan, papan peringkat lan liya-liyane. Rasane inspirasi? Kepala menyang situs web Wishpond kanggo luwih lengkap! Piranti lunak pemasaran dadi gampang kanggo nggawe lan mbukak kontes sing sukses, lan nglacak analytics lan keterlibatan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.