10 Aturan Cara Nanggepi Review Negatif Online

Cara Nanggapi Review Negatif Online

Mlaku bisnis bisa uga nantang. Apa sampeyan ngewangi bisnis kanthi transformasi digital, nerbitake aplikasi seluler, minangka toko ritel, kemungkinan sampeyan ora bakal bisa nggayuh harapan para klien mbesuke. Ing jagad sosial kanthi umum peringkat lan ulasan, kemungkinan sampeyan entuk sawetara tinjauan online negatif meh cedhak.

Minangka rating umum utawa review negatif, mesthine sampeyan kudu ngerti manawa tanggepan tumrap rating utawa kajian negatif iku penting banget - yen ora luwih penting. Tanggepan sing apik kanggo review negatif bisa luwih ngajeni lan percaya marang bisnis sampeyan. Bisnis lan konsumen modern ngerti manawa saben interaksi bisnis ora bakal sampurna ... nanging kepiye tanggepan bisnis nalika kesulitan pancen penting.

Aku nulis artikel iki adhedhasar pengalaman anekdot babagan aku ndeleng bisnis ngatasi tinjauan negatif - Aku ora bakal menehi kutipan utawa data amarga aku mikir manawa saben bisnis duwe budaya lan proses sing ora mesthi bisa ditindakake. ditampung ing pirang-pirang statistik. Mangkene dhaptar tips lan proses kanggo nanggapi tinjauan negatif.

  1. Sampeyan Kudu Menanggapi… Sanalika - Tanggepan langsung perlu kanggo nyedhiyakake konsumen lan bisnis liyane kanthi kesan yen sampeyan lagi ngrungokake lan sampeyan peduli. Nanging ora ateges sampeyan kudu nggawe kesimpulan. Kadhangkala nanggapi mung ujar manawa sampeyan wis nate krungu keluhan kasebut lan nyelidiki kahanan uga kepiye carane ngrampungake.
  2. Dadi Empatetik - Elingi aku ora ngucapake empati? Iki dudu wayahe ndalang yen sampeyan peduli, saiki wayahe mikir tenan babagan pemahaman pelanggan utawa klien sing rumangsa nampa layanan sing ala. Nalika sampeyan nanggapi wong iki, pura-pura dheweke wis entuk dina sing paling ala sajrone urip. Aku tau duwe pimpinan ngandhani yen saben pacelathon prihatin karo karyawan dheweke pura-pura karyawan kasebut kelangan anggota kulawarga. Aku uga saran online sing apik.
  3. Matur Nuwun - Sanajan ana persentase wong sing sithik banget sing troll troll, mayoritas wong akeh sing ngeluh amarga dheweke peduli karo cara sampeyan trampil lan ngarep-arep supaya ora bisa ditindakake menyang pelanggan liyane mbesuk. Yen ana wong sing njupuk wektu kanggo nulis babagan masalah ing bisnis sampeyan sing bisa nyebabake luwih akeh wong minangka umpan balik sing ora bisa larang kanggo sampeyan kanggo nambah bisnis.
  4. listen - Yen pangarepan durung bisa ditindakake, rungokake kanthi tliti marang pelanggan babagan cara sampeyan bisa nambah proses internal. Sampeyan bakal gumun karo pirang-pirang pelanggan sing pengin dadi dirungokake nalika ngeculake. Kadhangkala mung takon, "Kepiye carane bisa luwih apik?" bisa nyebabake sawetara umpan balik sing luar biasa kanggo bisnis sampeyan sing bakal nambah kepuasan pelanggan.
  5. Dadi faktual - Ora umum yen wong kudu nambah kahanan nalika ninggalake tinjauan negatif. Kadhangkala, pengulas online ngapusi kabeh. Ora apa-apa kanggo menehi tanggapan faktual tumrap tinjauan negatif anggere sampeyan ora nyerang panaliti kanthi kabeh biaya. Kahanan alus banget, nanging sampeyan ora bakal nglirwakake bisnis sampeyan.
  6. Temokake Resolusi - Golek resolusi iku penting banget. Aku nandur modal signifikan ing panyedhiya layanan omah sawetara taun kepungkur lan kabeh kahanan kasebut ana bencana. Sawise nggawe review dawa kanthi online karo kabeh rincian, pemilik perusahaan (sing ora ngerti kedadeyan kasebut) langsung takon karo aku lan takon, "Kepiye carane bisa nggawe iki bener?". Solusine ora sampurna, nanging aku ngilangi review negatif sawise perusahaan nandur modal wektu lan tenaga kanggo nyoba ngrampungake kahanan kasebut.
  7. Coba Offline - Nduwe debat bolak-balik online utawa liwat email ora bakal mbantu reputasi bisnis sampeyan. Pepatah lawas sing "muji ing umum, bener kanthi pribadi" ditrapake ing kahanan review negatif. Tindakake kesempatan supaya bisa ngobrol karo wong liya supaya bisa ngrungokake kuwatir sampeyan lan sampeyan bisa ngeculake frustasi. Maca teks ora menehi level welas asih sajrone nanggepi. Yen panaliti pengin terus ngengingi sampeyan online, ora apa-apa mung menehi tanggepan manawa lawang sampeyan mesthi mbukak nanging sampeyan kudu njupuk offline.
  8. Wenehi Wajah Kanggo Respon sampeyan - Ora ana sing seneng salinan / tempel autoresponse saka perusahaan raksasa. Nalika nulis tanggapan sampeyan, lebokake jeneng lan informasi kontak supaya wong ngerti ana wong sejatine sing tanggung jawab ngrampungake kahanan kasebut.
  9. Dadi Singkat - Tanggepan paling cekak yaiku tanggapan paling apik kanggo review negatif online. Matur suwun marang wong kasebut, ngakoni masalah kasebut, coba resolusi, lan wenehi informasi kontak kanggo ngupayakake resolusi offline. Ora prelu nulis paragraf lan paragraf sing ora ana sing bakal maca utawa menehi regane.
  10. Follow Up Online Yen Diperlokake - Aku asring ndeleng ulasan negatif online babagan aplikasi seluler sing nuduhake bug sing didandani ing versi mbesuk. Pancen penting banget kanggo ngumumake publik yen masalah kasebut wis dirampungake lan matur nuwun marang wong sing nglaporake. Iki ora masalah kanggo resolusi pribadi ... mung proses umum utawa pangowahan produk sing ngrampungake masalah kanggo macem-macem pelanggan. Pengulas ora pengin ndeleng sampeyan ngunggahake resolusi kahanan pribadi kanthi online minangka cara kanggo promosi bisnis sampeyan.

Pelanggan ora mesthi bener

Pelanggan ora tansah bener Kayane salah sawijining ukara sing paling ala. Aku wis nemoni sawetara pelanggan sing ora sopan ing bisnis. Aku mesthi nyandhang kasunyatan nalika nerangake kahanan kasebut lan ngindhari tanggepan utawa tuduhan emosi. Apamaneh nalika nerangake karo pegawe sing pancen luwih maju nyoba ngrampungake kahanan kasebut.

Luwih becik njaga lan mbela karyawan sing apik tinimbang kelangan pelanggan ala sing ngapusi kahanan.

Siji restoran sing aku kerjo nduwe review curiga, anonim, lan negatif sing menehi komentar babagan pasugatan sing ora ditawakake. Dheweke nanggapi kanthi nyata babagan review kasebut nalika ngindhari konfrontasi karo pengulas kanthi online.

ORA GOLEK NYERANG Reviewer

Aja nganti nyerang utawa negesake manawa pengulas ngapusi utawa adu argumen karo pengulas kanthi online. Nanggepi review negatif kanthi negativitas luwih akeh yaiku cara ngubur reputasi bisnis sampeyan minangka bisnis sing peduli, welas asih, lan cukup. Ora apa-apa kanggo mbela kebohongan kanthi nyata babagan bisnis kanthi nggunakake kasunyatan… nanging aja nganti nyerang pengulas utawa negesake yen dheweke salah. Nelpon pelanggan sing mbayar ngapusi sampeyan kanthi online, mula ora bakal bisa nyetir bisnis maneh.

Tuladha Tanggepan Review Negatif

Aku pengin menehi sawetara conto tanggapan negatif sing bisa mbantu sampeyan ngrancang tanggepan sing cocog sing bisa mbantu sampeyan nambah reputasi kanthi online. Mangkene sawetara kahanan:

  • Review Negatif Sampeyan Kudu Riset Luwih Luwih

[Jeneng], matur nuwun amarga sampeyan wis ngawasi. Kita akeh banget menehi umpan balik marang para pelanggan lan kepengin luwih gedhe tinimbang pangarepan. Kita nyelidiki masalah iki lan staf bakal bisa ngobrol sajrone 2 dina kerja sabanjure. Kita bakal luwih seneng ngrungokake babagan kahanan iki lan bakal menehi saran kanggo menehi saran. Apa ora masalah yen sampeyan ngubungi sampeyan liwat telpon? Aja bebas ngarahake pesen menyang [Jenengku] utawa nelpon ekstensi [X] ing [Nomer Telpon].

  • Tinjauan Negatif Anonim

Matur nuwun amarga sampeyan wis nggatekake. Kita akeh banget menehi umpan balik marang para pelanggan lan kepengin luwih gedhe tinimbang pangarepan. Kita bakal seneng ngrungokake sampeyan kanggo sinau babagan kahanan iki. Apa ora masalah yen sampeyan ngubungi sampeyan liwat telpon? Aja bebas ngarahake pesen menyang [Jenengku] utawa nelpon ekstensi [X] ing [Nomer Telpon].

  • Tinjauan Negatif Salah

[Jeneng], kita ora nawakake produk kasebut. Apa sampeyan bisa ngubungi [Jenengku] utawa nelpon ekstensi [X] ing [Nomer Telpon] supaya bisa ngerteni luwih akeh babagan kahanan iki?

  • Tinjauan Negatif Sejatine

[Jeneng], matur nuwun amarga sampeyan wis ngawasi. Kita mesthi pengin ngluwihi pangarepan pelanggan lan iki bakal dadi kesempatan sing cocog kanggo kita. Kita pengin ngobrol karo sampeyan dhewe supaya bisa nggawe sampeyan amarga bisnis penting kanggo kita. Apa ora masalah yen sampeyan ngubungi sampeyan liwat telpon? Aja bebas ngarahake pesen menyang [Jenengku] utawa nelpon ekstensi [X] ing [Nomer Telpon].

  • Pengulas Negatif sing Terus Nggawe

[Jeneng], sayang, nganti sampeyan ngomong karo sampeyan dhewe kanggo mriksa kahanan iki, kita ora bakal bisa ngrampungake kahanan ing kene. Mangga langsung pesen aku [Jenengku] utawa telpon ekstensi [X] ing [Nomer Telpon].

  • Proses sing Ditanggulangi Saka Review Negatif

[Jeneng], matur nuwun kanthi sanget amarga sampeyan wis ngerteni masalah iki lan mbuwang wektu kanggo ngrampungake masalah kasebut. Minangka FYI kanggo sapa wae sing nderek masalah iki kanthi online, kita wis ngowahi produk / proses lan ngilangi masalah iki wiwit [tanggal].

Oke Ngalahake Review Negatif

Kadhangkala, keterlibatan bisnis ora bisa ditindakake. Sampeyan bisa uga nyoba kabeh kanggo ngrampungake tinjauan negatif lan ora bisa nyebabake jenis resolusi apa wae sing nggawe pelanggan mbalikke utawa mbusak review. Bakal kelakon.

Sajrone konsumen lan bisnis ngerti manawa sampeyan wis nindakake kabeh upaya kanggo nyoba lan ngrampungake kahanan sing nyebabake tinjauan negatif, dheweke bakal menehi sampeyan mangu-mangu.

Tinjauan Respon Paling Apik Kanggo Negatif yaiku Ulasan LEBIH POSITIF

Yen bisnis sampeyan nglawan sawetara ulasan negatif sing ora bakal ilang, obat sing paling apik yaiku njaluk pelanggan sing seneng lan meksa menehi review sing apik kanggo perusahaan sampeyan. Sanajan akeh konsumen sing bakal maca komentar negatif (sing dakkarepake), ora ana sangsi manawa persentase ulasan sing gedhe banget bakal menehi pengaruh marang tampilan reputasi sampeyan.

Lan, mesthi wae, ndeleng respon sing dipikirake kanggo kabeh tinjauan negatif sing nyoba ngrampungake resolusi bakal luwih akeh mbantu sampeyan!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.