Cara Nerbitake Feed Blog Shopify Sampeyan Ing Cithakan Email Klaviyo

Cara Nerbitake Feed Blog Shopify Sampeyan Ing Cithakan Email Klaviyo

Kita terus nambah lan ngoptimalake kita Shopify Plus marketing email fashion klien efforts nggunakake Klaviyo. Klaviyo nduweni integrasi sing kuat karo Shopify sing ngidini akeh komunikasi sing gegandhengan karo e-commerce sing wis dibangun lan siap digunakake.

Kaget, nyisipake sampeyan Kiriman Blog Shopify menyang email ora salah siji saka wong-wong mau, sanadyan! Nggawe luwih angel… dokumentasi kanggo nggawe email iki ora lengkap lan malah ora nyathet editor paling anyar. Dadi, Highbridge kudu nindakake sawetara ngeduk lan mangerteni carane nindakake dhewe ... lan iku ora gampang.

Mangkene pangembangan sing dibutuhake kanggo nindakake iki:

  1. Umpan Blog - Feed atom sing diwenehake dening Shopify ora nyedhiyakake kustomisasi utawa ora kalebu gambar, mula kita kudu nggawe feed XML khusus.
  2. Klaviyo Data Feed - Feed XML sing dibangun kudu digabungake minangka feed data ing Klaviyo.
  3. Cithakan Email Klaviyo - Banjur kita kudu ngurai feed menyang cithakan email ing ngendi gambar lan konten diformat kanthi bener.

Gawe Feed Blog Kustom Ing Shopify

Aku bisa nemokake artikel karo conto kode kanggo mbangun metu a feed khusus ing Shopify kanggo MailChimp lan nggawe sawetara suntingan kanggo ngresiki. Ing ngisor iki langkah-langkah kanggo mbangun a feed RSS adat ing Shopify kanggo blog sampeyan.

  1. Navigasi menyang Toko online lan pilih tema sing pengin dilebokake feed.
  2. Ing menu Tindakan, pilih Kode Sunting.
  3. Ing menu Files, navigasi menyang Cithakan banjur klik Tambah cithakan anyar.
  4. Ing jendhela Tambah template anyar, pilih Nggawe cithakan anyar kanggo blog.

Tambah feed blog cair menyang Shopify kanggo Klaviyo

  1. Pilih Tipe template Cairan.
  2. Kanggo jeneng File, kita ngetik klaviyo.
  3. Ing editor kode, lebokake kode ing ngisor iki:

{%- layout none -%}
{%- capture feedSettings -%}
  {% assign imageSize = 'grande' %}
  {% assign articleLimit = 5 %}
  {% assign showTags = false %}
  {% assign truncateContent = true %}
  {% assign truncateAmount = 30 %}
  {% assign forceHtml = false %}
  {% assign removeCdataTags = true %}
{%- endcapture -%}
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<rss version="2.0" 
  xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/"
  xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/"
  >
  <channel>
    <title>{{ blog.title }}</title>
    <link>{{ canonical_url }}</link>
    <description>{{ page_description | strip_newlines }}</description>
    <lastBuildDate>{{ blog.articles.first.created_at | date: "%FT%TZ" }}</lastBuildDate>
    {%- for article in blog.articles limit:articleLimit %}
    <item>
      <title>{{ article.title }}</title>
      <link>{{ shop.url }}{{ article.url }}</link>
      <pubDate>{{ article.created_at | date: "%FT%TZ" }}</pubDate>
      <author>{{ article.author | default:shop.name }}</author>
      {%- if showTags and article.tags != blank -%}<category>{{ article.tags | join:',' }}</category>{%- endif -%}
      {%- if article.excerpt != blank %}
      <description>{{ article.excerpt | strip_html | truncatewords: truncateAmount | strip }}</description>
      {%- else %}
      <description>{{ article.content | strip_html | truncatewords: truncateAmount | strip }}</description>
      {%- endif -%}
      {%- if article.image %}
      <media:content type="image/*" url="https:{{ article.image | img_url: imageSize }}" />
      {%- endif -%}
    </item>
    {%- endfor -%}
  </channel>
</rss>

  1. Nganyari variabel khusus yen perlu. Siji cathetan babagan iki yaiku kita wis nyetel ukuran gambar menyang ambane maksimal email kita, ambane 600px. Mangkene tabel ukuran gambar Shopify:

Jeneng Gambar Shopify dimensi
pico Ukuran gambar (px) 16 (W) x 16 (H)
lambang Ukuran gambar (px) 32 (W) x 32 (H)
jempol Ukuran gambar (px) 50 (W) x 50 (H)
cilik Ukuran gambar (px) 100 (W) x 100 (H)
kompak Ukuran gambar (px) 160 (W) x 160 (H)
medium Ukuran gambar (px) 240 (W) x 240 (H)
gedhe Ukuran gambar (px) 480 (W) x 480 (H)
gedhe Ukuran gambar (px) 600 (W) x 600 (H)
X 1024 1024 Ukuran gambar (px) 1024 (W) x 1024 (H)
X 2048 2048 Ukuran gambar (px) 2048 (W) x 2048 (H)
Master Gambar paling gedhe kasedhiya

  1. Feed sampeyan saiki kasedhiya ing alamat blog sampeyan kanthi querystring ditambahake kanggo ndeleng. Ing kasus klien kita, URL feed yaiku:

https://closet52.com/blogs/fashion?view=klaviyo

  1. Feed sampeyan saiki wis siyap digunakake! Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa navigasi menyang jendhela browser kanggo mesthekake yen ora ana kesalahan. Kita bakal mesthekake yen parses kanthi bener ing langkah sabanjure:

Tambah Blog Feed menyang Klaviyo

Supaya bisa nggunakake feed blog anyar sampeyan Klaviyo, sampeyan kudu nambah minangka Feed Data.

  1. Navigasi menyang Feed data
  2. pilih Tambah Feed Web
  3. Ketik Jeneng Feed (ora ana spasi sing diidini)
  4. Ketik URL feed sing lagi wae digawe.
  5. Ketik Metode Request minangka Njaluk
  6. Ketik Tipe Konten minangka XML

Klaviyo Tambah Shopify XML Feed Blog

  1. Klik Nganyari Feed Data.
  2. Klik Preview kanggo mesthekake feed wis populating bener.

Pratinjau Shopify Blog Feed ing Klaviyo

Tambah Feed Blog Panjenengan menyang Cithakan Email Klaviyo Panjenengan

Saiki kita pengin nggawe blog kita dadi template email ing Klaviyo. Ing mratelakake panemume, lan alesan ngapa kita needed feed adat, Aku area isi pamisah ngendi gambar ing sisih kiwa, judhul lan kutipan ngisor. Klaviyo uga duwe pilihan kanggo ambruk iki dadi kolom siji ing piranti seluler.

  1. Seret a Blok pamisah menyang cithakan email sampeyan.
  2. Setel kolom kiwa menyang a gambar lan kolom tengen kanggo a Tèks pamblokiran.

Klaviyo Split Block kanggo Shopify Blog Post Artikel

  1. Kanggo gambar, pilih Gambar Dinamis lan nyetel nilai kanggo:

{{ item|lookup:'media:content'|lookup:'@url' }}

  1. Setel Teks Alt menyang:

{{item.title}}

  1. Setel Alamat Link supaya yen pelanggan email ngeklik gambar kasebut, bakal nggawa menyang artikel sampeyan.

{{item.link}}

  1. Pilih kolom tengen kanggo nyetel isi kolom.

Klaviyo Blog Post Judhul lan Katrangan

  1. Tambahake isi, manawa sampeyan nambahake link menyang judhul lan lebokake kutipan kiriman sampeyan.

<div>
<h3 style="line-height: 60%;"><a style="font-size: 14px;" href="{{ item.link }}">{{item.title}}</a></h3>
<p><span style="font-size: 12px;">{{item.description}}</span></p>
</div>

  1. Pilih Setelan pamisah tab.
  2. Setel menyang a 40% / 60% tata letak kanggo nyedhiyakake luwih akeh ruang kanggo teks.
  3. Aktifake Tumpukan ing Mobile lan nyetel Tengen Ngiwa.

Klaviyo Split Block kanggo Shopify Blog Post Artikel ditumpuk ing Mobile

  1. Pilih Tampilan Pilihan tab.

Klaviyo Split Block kanggo Shopify Blog Post Artikel Pilihan Tampilan

  1. Pilih Isi Baleni lan sijine feed sing digawe ing Klaviyo minangka sumber ing Baleni Kanggo lapangan:

feeds.Closet52_Blog.rss.channel.item

  1. Setel alias item as item.
  2. Klik Pratinjau lan tes lan saiki sampeyan bisa ndeleng kiriman blog sampeyan. Priksa manawa sampeyan nyoba ing mode desktop lan seluler.

Klaviyo Split Block Preview lan test.

Lan, mesthi, yen sampeyan butuh bantuan Shopify optimasi lan Klaviyo implementasine, aja ragu-ragu kanggo nggayuh Highbridge.

Pengungkapan: Aku mitra ing Highbridge lan aku nggunakake pranala afiliasi kanggo Shopify lan Klaviyo ing artikel iki.