Cara Ngliwati lan Nyimpen ID Kontak Salesforce kanthi Formulir Gravitasi lan WordPress

Formulir Gravitasi Salesforce WordPress

My Agensi Mitra Salesforce saiki lagi kerja bareng karo organisasi perusahaan kanggo ngetrapake Salesforce, Marketing Cloud, Mobile Cloud, lan Ad Studio. Situs web kabeh dibangun WordPress karo Forms Gravity, alat manajemen data sing apik lan manajemen data sing nduweni akeh kemampuan. Nalika nyebarake kampanye liwat Marketing Cloud ing email lan Mobile Cloud ing SMS, kita ngonfigurasi akun lan proses supaya bisa terus ngirim ID Kontak Salesforce menyang kaca kebangkrutan kanthi formulir.

Kanthi ngliwati data kontak, kita bisa ngisi masing-masing Forms Gravity kirim karo kolom sing didhelikake kanggo njupuk ID Kontak Salesforce supaya klien bisa ngekspor data lan ngimpor informasi sing dianyari menyang CRM. Pengulangan mengko kalebu populasi data kanthi otomatis, nanging saiki kita mung pengin njamin data disimpen kanthi tepat.

Ana sawetara skenario sing pengin dilebokake ing strategi iki:

  • Pangguna ngeklik link ing email sing dikirim liwat kampanye email, kampanye SMS, utawa lelungan pelanggan. URL kasebut nduweni ID Kontak Salesforce kanthi otomatis nambah variabel querystring sing dijenengi tombol kontak. Contone kayata:

https://yoursite.com?contactkey=1234567890

  • Kaca sing dituju bisa uga ora duwe formulir, mula pengin nyimpen ID Kontak Salesforce menyang cookie supaya bisa diekstrak mengko ing Formulir Gravitasi.
  • Kaca sing dituju bisa uga ana formulir Formulir Gravitasi, ing endi kita pengin ngemot lapangan sing didhelikake kanthi dinamis sing ana ID Kontak Salesforce.

Nyimpen ID Kontak Salesforce ing Cookie ing WordPress

Kanggo njupuk lan nyimpen ID Kontak Salesforce ing Cookie ing WordPress, kita kudu nambah kode menyang kaca fungsi.php ing tema aktif. Kita bakal nimpa ID Kontak Salesforce sing uga wis ana ing cookie, amarga akeh perusahaan sing ngresiki cathetan, mbusak duplikat, lsp:

function set_SalesforceID_cookie() {
 if (isset($_GET['contactkey'])){
  $parameterSalesforceID = $_GET['contactkey'];
  setcookie('contactkey', $parameterSalesforceID, time()+1209600, COOKIEPATH, COOKIE_DOMAIN, false);
 }
}
add_action('init','set_SalesforceID_cookie');

Nggunakake pancing iki bakal nyetel cookie tanpa preduli manawa ana formulir ing kaca kasebut. Kita uga kudu ngisi lapangan Tersembunyi Formulir Gravitasi nggunakake gform_field_value_ {jeneng} cara lan cookie yen ora ana ID Kontak Salesforce dilewati ing URL:

add_filter( 'gform_field_value_contactkey', 'populate_contactkey' );
function populate_utm_campaign( $value ) {
 if (!isset($_GET['contactkey'])){
   return $_COOKIE['contactkey'];
 }
}

Iki cookie pihak pertama, uga, sing mupangate kanggo kita.

Nambahake Kothak Tersembunyi ID Kontak Salesforce ing Formulir Gravitasi

Sajrone a Forms Gravity formulir, sampeyan pengin nambah a lapangan sing didhelikake:

formulir gravitasi nambah lapangan sing didhelikake

Banjur, ing lapangan sing didhelikake, sampeyan pengin nyetel pilihan Lanjut kanggo nyetel lapangan supaya didunungi kanthi dinamis karo variabel querystring tombol kontak. Yen iki muni keliwat…. Yen pengunjung mblokir nglacak liwat cookie, kita isih bisa ngisi lapangan sing didhelikake kanthi variabel querystring:

bentuk gravitasi lapangan sing didhelikake ngemot querystring

Formulir Gravitasi duwe ton liyane opsi prepopulasi sampeyan uga bisa nggabungake kanthi program ing situs kasebut.

Nganyari Implementasi

  • Copot Kaca Formulir Caching Ing Gravitasi - yen Formulir Gravitasi ana ing kaca cache, sampeyan ora bakal milih lapangan kanthi dinamis. Iki minangka masalah sing dingerteni lan, matur nuwun, ana sing nggawe plugin sing njamin manawa kaca kanthi formulir Formulir Gravitasi ora di-cache, Formulir Segar kanggo Gravitasi. Mesthine, salah sawijining masalah yaiku yen sampeyan ngemot formulir ing saben kaca situs sampeyan… umume bakal mateni cache situs web.
  • Gravity Forms Cookie - Ana plugin lawas sing ora diterbitake ing repositori WordPress nanging kode kasedhiya sing bisa ditambahake ing situs sampeyan lan nyimpen variabel querystring menyang cookie. Aku durung nyoba, nanging katon diproses.
  • Gravity Forms Add-On Salesforce - Aku rada kuciwa yen Formulir Gravitasi ora duwe integrasi Salesforce resmi ing titik iki, lan luwih becik nggabungake cookie menyang implementasine kasebut. Muga-muga bisa uga aku duwe wektu kanggo ngembangake iki! Dheweke nawakake Add-on Zapier sing bisa digabung karo Salesforce, nanging aku durung nyoba.

Kanthi konfigurasi iki, saiki kita nyimpen ID Kontak Salesforce minangka cookie lan ngiseni data Formulir Gravitasi. Sanajan pangguna ninggalake situs kasebut lan bali ing sesi liyane, cookie wis disetel lan bakal prepopulate kolom Formulir Gravitasi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.