Cara Ngoptimalake Prestashop kanggo Tambah SEO lan Konversi

ecommerce

Nindakake bisnis liwat toko online umume saiki karo toko online sing ora bisa dietung sing kebanjiran Internet. Prestashop minangka teknologi umum ing mburi situs web kasebut.

Prestashop minangka piranti lunak e-commerce sumber terbuka. Meh 250,000 (meh 0.5%) situs web ing saindenging jagad nggunakake Prestashop. Minangka teknologi populer, Prestashop nyedhiyakake sawetara cara situs sing dibangun nggunakake Prestashop bisa dioptimalake kanggo peringkat luwih dhuwur ing telusuran organik (SEO) lan entuk konversi luwih akeh.

Tujuane sapa wae e-commerce situs yaiku narik lalu lintas lan entuk adol luwih akeh. Iki bisa ditindakake kanthi ngoptimalake situs kanggo SEO.

Mangkene sawetara cara supaya SEO bisa rampung kanggo situs Prestashop:

  • Ngoptimalake Homepage - Kaca ngarep sampeyan kaya ing toko online. Dadi, ora mung kudu nyengsemake nanging uga kudu pangkat luwih dhuwur ing asil telusuran. Kanggo nindakake, sampeyan kudu nyakup konten lan tembung kunci sing paling penting, uga ilustrasi ing homepage. Konten kaca ngarep lan produk utama sampeyan ora kudu asring diganti amarga mesin telusuran ora bisa nemtokake apa sing penting kanggo sampeyan. Kajaba iku, kaca ngarep kudu cepet dimuat, tanpa kesalahan, lan nyedhiyakake pengalaman browsing sing nyenengake.
  • Temtokake tembung kunci - Sampeyan kudu nemtokake tembung kunci lan nyoba kinerja nggunakake alat Google Ads sing saiki dadi bagean saka perencana kata kunci. Sampeyan bisa nemokake telusuran global, lokal, relevan, lan kompetisi tembung kunci. Tembung kanthi persaingan rata-rata lan telusuran minangka calon tembung kunci sing paling apik. Alat liyane sing kudu dipikirake yaiku Semrush sanajan alat pembayaran.
  • Link eksternal - Duwe link saka situs liyane menyang situs sampeyan uga taktik SEO umum. Sampeyan bisa ngubungi blogger lan pencet situs rilis. Blogger bisa setuju kanggo nulis babagan produk sampeyan lan menehi link menyang situs sampeyan. Iki ora mung bakal mbantu nggawe link eksternal nanging uga nambah kamungkinan situs sampeyan narik lalu lintas saka tautan kasebut. Sampeyan uga bisa nerbitake rilis pers ing macem-macem situs sing uga dadi sumber menarik lalu lintas menyang situs sampeyan. Cara liya kanggo entuk tautan njaba yaiku nulis kiriman tamu. Sampeyan bisa njaluk rujukan menyang situs sampeyan ing kiriman kasebut. Siji cara liyane yaiku nggoleki situs sing wis nyebutake situs sampeyan tanpa menehi link. Sampeyan bisa njaluk supaya nyakup link menyang situs sampeyan.
  • Isi kabeh informasi produk sing dibutuhake - Isi kabeh kolom sing dibutuhake kaya katrangan produk, kategori, lan pabrikan kanthi konten asli. Iki penting saka sudut pandang SEO. Sampeyan uga kudu mesthi menehi informasi kanggo ing ngisor iki - judhul meta, deskripsi meta, lan label meta ing lembar info produk. Sampeyan uga kudu nyedhiyani URL sing cocog.
  • Kalebu opsi nuduhake sosial - Duwe tombol nuduhake sosial ing situs web sampeyan uga bakal mbantu. Nalika wong nuduhake konten sampeyan karo kanca-kanca, kemungkinane bisa narik kawigaten situs sampeyan. Kanthi cara iki, sampeyan bisa njaluk pelanggan anyar menyang situs web sampeyan.
  • Gawe sitemap lan robot.txt - Modul Peta Situs Google mbantu sampeyan nggawe peta situs kanggo situs sampeyan lan tetep nganyari. Iki minangka file XML sing nyathet kabeh produk lan kaca situs. Peta Situs digunakake kanggo ngindeks kaca lan mula penting saka sudut pandang SEO. robots.txt minangka file sing digawe kanthi otomatis ing Prestashop lan ngandhani crawler lan laba-laba mesin telusuran bagean endi wae situs Prestashop sing ora diindeks. Iki migunani kanggo nyimpen bandwidth lan sumber daya server.
  • Duwe tanggalan konten lan artikel kanthi tembung kunci - Yen situs sampeyan duwe kabeh produk kanggo acara tartamtu, sampeyan bisa nerbitake artikel ing tanggal tartamtu kanthi kaca liyane sing nuduhake kaca iki. Sampeyan bisa nulis artikel kalebu tembung kunci sing paling relevan karo acara kasebut. Nanging, ora kudu nyoba ngisi tembung kunci ing sawijining artikel amarga bisa nggawe mesin bingung.
  • Situs web luwih cepet - Situs e-commerce sing alon bisa nyuda peringkat konversi, penjualan lan rangking mesin telusuran. Dadi, penting banget kanggo situs web mbukak luwih cepet. Sawetara saran penting kanggo nduwe situs web loading kanthi cepet yaiku:
    • Kompres, gabungan, lan caching mbantu mbukak luwih cepet situs. Fitur kompres nyilikake kode CSS lan JavaScript sing banjur dikombinasikake lan dicache.
    • Gambar sing kurang apik bisa nyuda situs web saengga gambar kasebut kudu dioptimalake kanggo muat situs web sing luwih cepet.
    • Sampeyan kudu mbusak kabeh modul sing ora dikarepake amarga umume nggawe situs web. Modul Idle bisa dingerteni kanthi nggunakake profil debugging saka panel Prestashop.
    • Panganggone CDN (Jaringan Pangiriman Konten) bakal mbantu mbukak situs web kanthi luwih cepet sanajan ana ing lokasi sing adoh saka server hosting.
    • Sistem cache Prestashop utawa sing nyedhiyakake aplikasi pihak katelu kaya XCache, APC, utawa Memcached bisa digunakake kanggo nyepetake situs web.
    • Nilai cache query sing disaranake kanggo MySQL yaiku 512 MB. Sampeyan kudu nyaring regane yen ora duwe performa.
    • Prestashop nyedhiyakake mesin internal kanggo ngoptimalake template sing diarani Smarty. Bisa disesuaikan kanggo kinerja sing luwih apik.
  • Gunakake Schema.org - Tandha skema mbantu ngapikake situs web kanthi nggawe skema markup data terstruktur sing uga diarani potongan kaya. Didhukung dening kabeh mesin telusuran utama. Tag "itemtype" mbantu nggolongake manawa ana situs web, toko online utawa liyane. Iki mbantu nyedhiyakake konteks menyang kaca sing ora jelas.
  • Nggunakake Google Analytics lan Google Search Console - Nggunakake Google Analytics lan Google Search Console bisa dilebokake ing situs web kanthi menehi kode ing situs web sing ora bisa dideleng para pengunjung. Google Analytics nyedhiyakake informasi migunani babagan lalu lintas situs web nalika Google Search Console mbantu nemokake sepira kerepe situs web kasebut didaftar ing asil telusuran lan data klik-tayang
  • Tutup kaca duplikat - Ora umum yen kaca duplikat ngasilake Prestashop. Dheweke duwe URL sing padha karo paramèter sing beda. Iki bisa dihindari kanthi duwe siji kaca utawa nggarap inti Prestashop kanggo judhul, deskripsi meta, lan URL sing beda kanggo saben kaca.
  • Gunakake pangalihan nalika migrasi - Yen sampeyan pindhah menyang Prestashop saka situs web liya, sampeyan bisa nggunakake pangalihan permanen 301 kanggo ngandhani Google babagan URL anyar. Sampeyan uga bisa nggunakake alat sing ngasilake pangalihan.
  • Mbusak aksen URL - Prestashop 1.5 bisa ngasilake URL kanthi aksen Spanyol sing kalebu bug lan kudu diatasi.
  • Mbusak ID - Prestashop negesake babagan nggandhengake ID karo produk, kategori, pabrikan, panyedhiya, lan kaca sing dadi penghalang SEO. Dadi, ID kasebut bisa dicopot kanthi ngganti inti utawa tuku modul kanggo mbusak ID.

final Pikiran

Kajaba iku, Prestashop uga nyedhiyakake modul SEO sing bisa migunani banget kanggo nangani kabeh fungsi SEO utama. Tujuan bisnis yaiku entuk penghasilan lan mung bisa entuk posisi sing apik ing asil mesin telusuran. Prestashop nyedhiyakake cara gampang supaya SEO bisa dileksanakake dadi pilihan sing jelas kanggo e-commerce.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.