Cara Ngoptimalake Bisnis, Situs, lan Aplikasi kanggo Telusuran Apple

Panelusuran Apple

Warta Apple apike upaya mesin telusuran minangka warta sing nyenengake miturut pendapat saya. Aku ngarep-arep supaya Microsoft bisa saingan karo Google… lan kuciwa amarga Bing ora nate entuk kompetitif sing signifikan. Kanthi hardware lan browser sing dipasang dhewe, sampeyan bakal entuk pangsa pasar luwih akeh. Aku ora yakin kenapa durung, nanging Google pancen dominasi pasar kanthi 92.27% pangsa pasar… Lan Bing mung duwe 2.83%.

Aku wis dadi fanboy Apple sajrone dasawarsa, amarga ana kanca sing tuku salah sawijining AppleTV pisanan. Nalika perusahaan perangkat lunak sing digunakake kanggo Apple adopsi, aku (lan kancaku Bill) ing endi rong wong pertama ing perusahaan kasebut nggunakake laptop Mac. Aku durung noleh maneh. Umume wong sing ngerti manawa menehi kritik marang Apple bakal fokus ing produk tartamtu lan ora kejawab gambaran gedhe… ekosistem Apple. Nalika nggunakake macem-macem produk Apple ing omah utawa omah, pengalaman, integrasi, lan panggunaan sing apik banget ora ana tandhingane. Lan ora ana sing bisa saingan karo Google lan Microsoft.

Kemampuan kanggo Apple nambah akurasi asil telusuran adhedhasar iTunes, AppleTV, iPhone, Apple Pay, Mobile App, Safari, Apple Watch, MacBook Pro, lan Siri panggunaan - kabeh sing gegandhengan liwat siji akun Apple - bakal padha karo. Nalika Google fokus ing njaba babagan indikator peringkat… Apple bisa nggunakake data sing padha, nanging banjur nggabungake asil karo solah bawane supaya target lan personalisasi sing luwih apik.

Mesin Telusuran Apple Wis Urip

Penting, negesake manawa mesin telusuran Apple ora ana maneh desas-desus. Kanthi nganyari paling anyar ing sistem operasi Apple, Apple Kawigaten nawakake telusuran internet sing nampilake situs web kanthi langsung - tanpa nggunakake mesin telusuran eksternal.

panelusur apel sorotan

Applebot

Apple bener-bener negesake manawa nyusup situs web maneh ing taun 2015. Sanajan ora ana mesin telusuran adhedhasar browser, Apple kudu miwiti nggawe platform kanggo nambah Siri - asisten virtuale. Siri minangka bagean saka sistem operasi iOS, iPadOS, watchOS, macOS, lan tvOS nggunakake pitakon swara, kontrol adhedhasar isyarat, pelacakan fokus, lan antarmuka panganggo basa alam kanggo mangsuli pitakon, menehi rekomendasi, lan nindakake tumindak.

Kekuwatan Siri yaiku adaptasi karo panggunaan, telusuran, lan pilihan basa individu pangguna, kanthi terus digunakake. Saben asil bali dipersonalisasi.

Sampeyan bisa nggunakake file Robots.txt kanggo nemtokake cara sampeyan pengin Applebot ngindeks situs sampeyan:

User-agent: Applebot # apple
Allow: / # Allow (true if omitted as well)
Disallow: /hidethis/ # disallow this directory

Elemen Peringkat Telusuran Apple

Ana petunjuk babagan iki sing wis diterbitake dening Apple. Apple wis nggunakake standar mesin telusuran lan nerbitake ringkesan samar babagan elemen rangking ing kaca dhukungan kanggo Applebot crawler:

  • Dipasang engagement user kanthi asil telusuran
  • Sesuai lan cocog karo istilah telusuran menyang topik lan konten kaca web
  • Nomer lan kualitas tautan saka kaca liya ing web
  • Pengguna sinyal adhedhasar lokasi (data kira-kira)
  • Karakteristik desain kaca web 

Keterlibatan pangguna lan lokalisasi bakal nyedhiyakake akeh kesempatan kanggo Apple. Lan komitmen Apple kanggo privasi pangguna bakal njamin level keterlibatan sing ora nyenengake para pangguna.

Web menyang Optimisasi Aplikasi

Mungkin kesempatan sing paling gedhe yaiku perusahaan sing nyedhiyakake aplikasi seluler lan duwe web. Piranti Apple kanggo nggandhengake web menyang aplikasi iOS cukup apik. Ana sawetara cara supaya perusahaan kanthi aplikasi iPhone bisa njupuk kauntungan saka iki:

  • Tautan universal. Gunakake tautan universal kanggo ngganti skema URL khusus nganggo tautan HTTP utawa HTTPS standar. Link universal bisa digunakake kanggo kabeh pangguna: Yen pangguna wis nginstal aplikasi sampeyan, link kasebut langsung mlebu menyang aplikasi sampeyan; yen aplikasi ora diinstal, link kasebut bakal mbukak situs web sampeyan ing Safari. Kanggo sinau babagan nggunakake link universal, deleng Dhukungan Tautan Universal.
  • Spanduk Aplikasi Cerdas. Nalika pangguna ngunjungi situs web sampeyan ing Safari, Spanduk Aplikasi Cerdas ngidini dheweke mbukak aplikasi (yen wis diinstal) utawa entuk kesempatan kanggo ngunduh aplikasi sampeyan (yen ora diinstal). Kanggo sinau luwih lengkap babagan Spanduk Aplikasi Cerdas, deleng Promosi Aplikasi nganggo Spanduk Aplikasi Cerdas.
  • Handoff. Handoff ngidini pangguna nerusake kegiyatan saka siji piranti menyang piranti liyane. Contone, nalika browsing situs web ing Mac, dheweke bisa langsung menyang aplikasi asli ing iPad. Ing iOS 9 lan mengko, Handoff kalebu dhukungan khusus kanggo telusuran aplikasi. Kanggo sinau luwih lengkap babagan ndhukung Handoff, waca Pandhuan Pemrograman Handoff.

Snippets Rich Schema.org

Apple nggunakake standar mesin telusuran kaya file robots.txt lan menehi tag indeks. Luwih penting, Apple uga nggunakake Schema.org standar potongan sing sugih kanggo nambah metadata menyang situs sampeyan, kalebu AgregatRating, Penawaran, RegaRange, InteractionCount, Organisasi, Resep, SearchAction, lan ImageObject.

Kabeh mesin telusuran temokake, nyusup, lan indeks konten sampeyan kanthi cara sing padha, mula nggunakake praktik paling apik kanggo ngetrapake sistem manajemen konten utawa platform e-commerce iku penting. Kajaba iku, ngoptimalake situs lan aplikasi seluler sampeyan kudu nambah kemampuan supaya bisa ditemokake nganggo mesin telusuran Apple.

Ndhaptar Bisnis Sampeyan Kanthi Apple Maps Connect

Apa sampeyan duwe lokasi ritel utawa kantor sing kudu ditemokake para pelanggan regional? Yen wis, priksa manawa ndhaptar Nyambung Peta Google nggunakake login Apple. Iki ora mung nggawe bisnis sampeyan ing Peta Apple lan nggawe pituduh dadi gampang, nanging uga integrasi karo Siri. Lan, mesthine sampeyan bisa nyakup utawa nampa Apple Pay.

Nyambung Peta Google

Cara Priksa Situs Sampeyan Kanthi Apple

Apple nawakake alat prasaja kanggo ngenali manawa situs sampeyan bisa diindeks lan duwe tag dhasar kanggo ditemokake. Kanggo situsku, ngasilake judhul, deskripsi, gambar, lambang tutul, wektu nerbitake, lan file robots.txt. Amarga aku ora duwe aplikasi seluler, uga mbalekake aku ora duwe aplikasi apa wae:

alat apel apel

Validasi Situs Sampeyan Kanthi Apple

Aku ngarep-arep Apple nyedhiyakake konsol telusuran kanggo bisnis kanggo nglacak lan ngoptimalake anane ing asil telusuran Apple. Yen bisa nyedhiyakake sawetara metrik kinerja Siri Voice, luwih apik.

Aku ora duwe pengarep-arep amarga Apple ora ngormati privasi luwih saka Google… nanging alat apa wae kanggo mbantu bisnis ningkatake visibilitas bakal dihargai!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.