Marketing Social MediaVideo Pemasaran & Penjualan

Cara Monetisasi Video lan Akun TikTok

Ing wiwitan, ora ana monetisasi TikTok. Saiki, pencipta TikTok bisa ngasilake saka sawetara atus nganti setengah yuta dolar liwat kemitraan merek, kolaborasi influencer, marketing influencer, kiriman sing disponsori, lan ngembangake lan adol akun TikTok.

TikTok nglaporake 1 milyar pangguna aktif saben wulan ing saindenging jagad. Iki nuduhake wutah 45 persen saka jumlah Juli 2020 689 yuta.  

statista

Hub Marketing Influencer laporan sing Dhewe lan Dixie D'Amelio, dikenal minangka TikTokers mbayar paling dhuwur, padha bisa entuk $17.5M lan $10M, mungguh. 

Kabar apik kanggo para pangripta yaiku ana akeh cara kanggo monetisasi akun TikTok, mula sapa wae sing duwe potensial entuk bathi kanthi strategi sing bener. Ing ngisor iki sawetara sing paling apik. 

1. Kemitraan merek

Kemitraan merek minangka cara paling efektif kanggo monetisasi akun TikTok sampeyan. Contone, Charli D'Amelio ditarik $ 17.5 yuta liwat kemitraan karo merek kaya Hulu, Pura Vida lan Takis. 

Lintang TikTok liyane Addison rae wis dadi duta merek kanggo Vital Proteins, bekerjasama karo American Eagle, lan ngluncurake garis kecantikan vegan karo Sephora, menehi kontribusi marang dheweke. $ 8.5 yuta ing pangentukan taun kepungkur

TikTok wis ngenalake Misi Branded lan Isi Branded kampanye kanggo mbantu nyambungake merek menyang pangripta kanggo tujuan iki. Piranti kasebut nyengkuyung para pengiklan kanggo sumber konten saka pangripta TikTok kanthi kolaborasi nggawe iklan sing ora bisa dilalekake.

Studi Kasus BOSS TikTok

Salah sawijining conto yaiku kampanye global saka merek fashion BOSS. Iki nampilake selebriti media sosial, influencer, lan pencipta TikTok sing misuwur ing saindenging jagad. Merek kasebut malah ngrilis lagu eksklusif kanggo ngiringi kampanye kasebut, nglumpukake liwat 3 milyar views lan luwih saka yuta kreasi video TikTok.

Fitur Konten Bermerek ngidini panyipta konten nggunakake Ngalih Konten Bermerek, sing jelas nuduhake pambocoran ing deskripsi kiriman kasebut. Iki mbangun kapercayan kanthi nyathet kanthi jelas ana hubungan merek, padha karo kemitraan mbayar Instagram. 

2. Dadi Influencer Niche

Pemasaran influencer minangka cara liyane sing apik kanggo golek dhuwit ing TikTok. 

Minangka garis dasar, pangripta TikTok butuh kanggo ketemu ambang saka 10,000 pandherekipun lan 100,000 tampilan saben sasi sadurunge padha bisa nglamar kanggo Dana Pencipta TikTok. Nanging, nalika sampeyan tekan tandha pengikut 30-50,000, merek bakal mulai menehi perhatian, lan sampeyan bisa ngembangake ceruk kanggo monetisasi. 

Nindakake iki kanthi nggabungake hashtag sing cocog, nggoleki akun merek sing ana ing ceruk sampeyan, lan terus-terusan nggawe konten sing berkualitas. Iki kabeh cara kanggo ngerteni merek kanggo kemitraan. 

Pengaruh niche duweni potensi entuk akeh amarga merek ngerti manawa para pengikut ngurmati lan dipercaya para pangripta kasebut, mula rekomendasi kasebut luwih larang. 

Clare Sullivan minangka conto sing apik babagan iki. Dheweke dadi influencer paling dhuwur ing #BudgetLuxury ceruk. Isi dheweke fokus ing desain interior lan kemewahan sing terjangkau kanggo pamirso, sing wis entuk tawaran karo Walmart, Ulta Beauty, lan Amazon. 

3. Leverage Posting Sponsor lan Non-Sponsor

Hootsuite nyathet yen merek tansah kasengsem ing kreator sing bisa tarif konversi drive lan narik kawigaten para pamirsa. 

Miwiti kanthi nggawe kiriman sing ora bisa dilalekake lan ora disponsori. Yen wis rampung kanthi apik, sampeyan bisa kanthi cepet entuk perhatian merek paling dhuwur lan ngyakinake supaya bisa nyedhaki sampeyan kanthi kesempatan monetisasi.

Kajaba iku, sampeyan bisa nambah link referral ing kiriman sing ora disponsori kanggo entuk komisi babagan produk sing sampeyan kirim. Layanan kaya ConvertSocial lan Amazon di bisa bantuan kanggo streamline proses iki lan nambah bathi. 

Sawise sampeyan duwe pengalaman nggawe konten sing narik minat merek, sampeyan bisa ndeleng kiriman sing disponsori. Yen merek durung nyedhaki sampeyan, sampeyan bisa ngubungi dheweke babagan kolaborasi. TikTok uga duwe Pasar TikTok Creator (TCM) kanggo nggampangake nemokake sambungan kasebut. 

4. Tuwuh lan Adol Akun TikTok

Kehadiran asli minangka aset sing paling larang regane merek bakal mbayar dolar paling dhuwur. Amarga umume merek ora duwe sumber daya kanggo ngembangake kehadiran TikTok sing akeh, dheweke gelem mbayar akun sing ditanam sacara organik kanggo nambah persepsi lan nambah popularitas sing dirasakake. 

Iki dianggo kanthi cara sing padha kanggo platform liyane kaya Instagram, lan laporan ujar manawa panyipta sing trampil bisa ngasilake nganti $2,000 kanggo akun sing digawe kanthi apik kanthi 100,000 pengikut.

5. Melu Program Pulse

Amarga wutah sing mbledhos, TikTok wis ngembangake model monetisasi kanggo kalebu Program pulsa, sing nyedhiyakake iklan kontekstual lan kemampuan kanggo nuduhake revenue. 

Program kasebut ngidini para pengiklan nyelehake iklan kasebut kanthi ati-ati bebarengan karo konten sing populer lan paling dhuwur ing kaca Kanggo Sampeyan. Strategi iki ngoptimalake tampilan iklan lan tingkat klik-tayang. Sembarang dhuwit sing digawe liwat penempatan iklan iki dipérang antarane merek lan pangripta, dadi insentif sing apik kanggo para pangripta. 

Konten Sampeyan Berharga (Kanthi Strategi sing Tepat)

Ing donya ing ngendi konten visual, keterlibatan pangguna, lingkungan seluler, lan kehadiran online sing kuat dadi raja, konten digital sing berkualitas dikarepake akeh saka merek kabeh ukuran. Saka wiwitan nganti bisnis sing mapan, panjaluk pemasaran TikTok saya mundhak ing saindenging jagad.

Iki wis menehi dorongan cepet kanggo kabutuhan konten sing unik, asli, lan pengaruh. Ing wektu sing cendhak, panyipta konten bisa sinau demografi target pamirsa, supaya bisa promosi merek sing relevan lan entuk kapercayan lan perhatian para pamirsa.

Nggawe konten asli sing ora bisa dilalekake kanggo platform media sosial kaya TikTok bisa entuk bathi banget yen sampeyan ngerti strategi lan model bisnis ing mburine. Kaya kesempatan golek dhuwit liyane, sampeyan kudu kerja kanggo entuk kesempatan wiwitan kasebut. 

Kanthi strategi sing tepat, pangripta bisa entuk dhuwit akeh liwat TikTok, kabeh nalika nindakake apa sing disenengi.

Ksana Liapkova

Kepala saka Admitad ConvertSocial. Ksana wis dadi speaker ing konferensi kelas donya babagan pemasaran afiliasi lan ana hubungane karo luwih saka 35,000 klien Admitad ConvertSocial, melu industri blogging, sing ngidini dheweke tansah ngerti tren paling anyar ing donya influencer. Sadurunge gabung karo tim Admitad, Ksana wis kerja ing pemasaran afiliasi lan monetisasi konten luwih saka 7 taun, mbantu merek utama ngluncurake solusi dhewe babagan metasearch layanan lelungan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web