Analytics & TesContent MarketingE-commerce lan EceranPemasaran Acara

Cara Migrasi Acara Saka Universal Analytics menyang Google Analytics 4

Aku ora yakin banget ing Google Analytics 4 senadyan buzz dilewati dening tim Google Analytics. Perusahaan wis mbuwang mayuta-yuta dolar kanggo nambah lan nggabungake situs, platform, kampanye, acara, lan data pangukuran liyane ing Universal Analytics mung kanggo nemokake manawa ora bisa kanthi otomatis ing Google Analytics 4. Acara ora beda…

Kuciwo yen Google terus promosi tenggat wektu kanggo migrasi, tanpa bener-bener menehi cara kanggo ngotomatisasi migrasi kasebut. Klien kita ora nggawe anggaran kanggo karya iki, dadi biaya tambahan kanggo migrasi, latihan, lan ngatasi masalah.

Yen ngandika, iki ngendi masyarakat teka lan nggawe prabédan. Minangka sandi perusahaan transformasi digital kerjane kanggo migrasi klien kita, kita bakal nuduhake karya ing kene Martech Zone. Kaya biasane, aja ragu-ragu menehi komentar, mbenerake, utawa menehi solusi sing luwih apik yen sampeyan ora percaya yen kita wis entuk tandha… kita uga sinau!

Acara Universal Analytics Versus Google Analytics 4 Acara

Konsep kabeh acara wis diganti antarane Universal Analytics (UA) versus Google Analytics 4 (GA4). Ing Universal Analytics, acara minangka rekaman manual sing kudu dipicu ing situs sampeyan, lan informasi kasebut dikirim menyang Google Analytics. Ana 4 variabel:

  • Kategori Acara - Variabel sing dibutuhake sing kudu dilewati. Contone. Formulir
  • Tindakan Acara - Variabel sing dibutuhake sing kudu dilewati. Contone. Dikirim ing
  • Label Acara - Variabel opsional sing bisa dilewati. Contone. /landingpage/demorequest
  • Nilai Acara - Variabel opsional sing bisa dilewati kanggo nilai acara kasebut. Contone. 77

Google Analytics 4 njupuk luwih saka tampilan data-agnostik acara ... tegese ana acara sing ditemtokake sistem uga acara sing bisa ditambahake lan disesuaikan. Google Analytics 4 malah menehi rekomendasi babagan apa acara kasebut kudune. Kabeh mau ngirim data ing format sing padha:

  • Jeneng Acara - Variabel sing dibutuhake sing kudu dilewati. Contone. generate_lead
  • paramèter - Telung parameter opsional (parameter_x, parameter_y, parameter_z) sing bisa lulus. Yen sampeyan ngatur iki, kudu ditambahake minangka ukuran khusus ing conto GA4 sampeyan. Sampeyan diijini nganti 50 dimensi khusus acara. Sampeyan uga bisa arsip sing ora digunakake. (Yen sampeyan nggunakake Analytics 360, watesan 125).
  • Nilai, Mata uang – Nilai opsional lan mata uang sing diukur. 77, USD

Dadi… implementasine acara sing cocog ing Google Analytics 4 yaiku ngrancang luwih dhisik lan nggabungake konvensi penamaan supaya sampeyan ora kehabisan dimensi khusus. Iku uga tegese iku Ora disaranake kanggo migrasi acara sing wis ana. Google nyedhiyakake ringkesan babagan cara ngirim acara menyang properti UA lan GA4 sampeyan:

universal vs google analytics 4 acara
kredit: Google

Penting yen sampeyan nganggep implementasi Google Analytics 4 minangka platform anyar, lan dudu migrasi. Mangkene langkah-langkah sing dakkarepake kanggo sampeyan:

Langkah 1: Aktifake Google Analytics 4 Enhanced Measurement

Siji bab sing kudu dielingi nalika sampeyan ngleksanakake Google Analytics 4 yaiku sawetara tagging sing kudu ditindakake kanthi manual sadurunge kanggo UA bisa diaktifake kanthi otomatis ing GA4. Ing Admin > Properti > Aliran Data > [Arus Sampeyan], sampeyan bisa ngaktifake acara gulung, acara klik metu, acara telusuran situs, interaksi formulir, keterlibatan video, lan download file!

ga4 enhnaced acara

Langkah 2: Dokumentasi Acara Universal Analytics menyang Acara sing Disaranake GA4

Ekspor acara saiki saka Universal Analytics menyang spreadsheet banjur deleng kanthi manual acara sing disaranake saka GA4 sing pengin dipindhah. Iki bakal nyilikake kabutuhan nggunakake dimensi khusus kanggo implementasine. Google nyaranake acara ing ngisor iki kanggo kabeh properti:

EventTrigger Nalika
ad_impressionpangguna ndeleng tayangan iklan, mung kanggo app
entuk_mata uang_virtualpangguna entuk mata uang virtual (koin, permata, token, lsp.)
gabung_gruppangguna gabung karo grup kanggo ngukur popularitas saben grup
mlebupangguna mlebu
tukupangguna ngrampungake tuku
Mbalekakepangguna nampa mbalekaken
searchpangguna nggoleki isi sampeyan
pilih_isipangguna milih isi
nuduhakepangguna nuduhake isi
sign_uppangguna mlebu kanggo ngukur popularitas saben cara mlebu
spend_virtual_currencypangguna nggunakake mata uang virtual (koin, permata, token, lsp.)
tutorial_beginpangguna miwiti tutorial
tutorial_lengkappangguna ngrampungake tutorial

Kanggo e-commerce lan dodolan online, acara kasebut bakal diisi kanthi otomatis Laporan Pembelian E-commerce.

EventTrigger Nalika
add_payment_infopangguna ngirim informasi pembayaran
add_shipping_infopangguna ngirim informasi pengiriman
add_to_cartpangguna nambah item menyang cart
add_to_wishlistpangguna nambah item menyang wishlist
miwiti_checkoutpangguna wiwit checkout
generate_leadpangguna ngirim formulir utawa panjalukan kanggo informasi
tukupangguna ngrampungake tuku
Mbalekakepangguna nampa mbalekaken
mbusak_saka_cartpangguna mbusak item saka cart
pilih_itempangguna milih item saka dhaptar
pilih_promosipangguna milih promosi
ndeleng_cartpangguna ndeleng cart sing
ndeleng_itempangguna ndeleng item
view_item_listpangguna ndeleng dhaptar item / penawaran
tampilan_promosipangguna ndeleng promosi

Langkah 3: Tambah Ukuran Kustom kanggo Acara Kustom Sampeyan Digunakake Minangka Pemicu

Acara sing ora selaras karo acara standar ing GA4 isih bisa ditampilake minangka parameter ing laporan. Nanging, yen sampeyan pengin parameter kasebut micu kaya a konversi, sampeyan kudu nyetel ukuran khusus. Iki wis rampung ing GA4 > Konfigurasi > Definisi khusus > Gawe definisi khusus:

ukuran khusus

Conto iki bisa uga ngawasi bot obrolan sing diklik mbukak. Jeneng dimensi sampeyan, setel Cakupan minangka acara, wenehake katrangan, banjur pilih parameter utawa properti saka dhaptar… utawa ketik jeneng parameter utawa properti sing bakal sampeyan kumpulake ing mangsa ngarep.

Langkah 4: Ngleksanakake Google Tag Manager Lan Tambah Acara GA4

Yen sampeyan durung nindakake, sampeyan mesthi pengin ngetrapake Google Tag Manager kanggo ngatur kabeh tag lan acara sing lagi direkam nggunakake Universal Analytics. Tag Manager ngidini sampeyan micu acara kanthi lancar tanpa kudu nggawe kode acara ing situs sampeyan… sing penting nalika sampeyan migrasi acara menyang GA4.

Kanthi GA4, sampeyan bisa nambah acara tartamtu sing pengin direkam ing situs sampeyan. Minangka conto, kita duwe pemicu kanggo klien sing dibangun nalika wong diajukake a HubSpot Formulir ing Universal Analytics. Kita bisa nggunakake maneh pemicu sing tepat kanggo ngrekam Acara GA4 generate_lead, ngliwati GUID Formulir HubSpot sing bisa dilacak maneh menyang jeneng formulir.

acara ga4

Ing Langkah 2, sampeyan nggawe peta kabeh acara lawas menyang acara GA4 ing spreadsheet. Kanggo acara apa wae sing ora dijupuk kanthi otomatis nggunakake pangukuran sing ditingkatake, sampeyan pengin nggawe Tag Acara GA4 kanggo saben Jeneng Acara sing sampeyan pilih banjur pass parameter, nilai, lan mata uang opsional. Kanggo dimensi khusus sing ditambahake ing Langkah 3, sampeyan pengin nggawe acara GA4 khusus kanthi Jeneng Acara sing padha.

Priksa manawa kanggo nyoba konfigurasi Google Tag Manager lan kanthi manual murub nggunakake alat pratinjau kanggo mesthekake yen data wis dikirim kanthi bener menyang GA 4. GA4, kaya Universal Analytics, ora tansah nyata-nyata ing koleksi data.

Perlu Bantuan Migrasi menyang Google Analytics 4?

Nonton Video Tutorial babagan Migrasi Acara UA menyang GA4

Aku arep menehi shout-out kanggo Analitik mania, sing nyedhiyakake dalan gedhe babagan migrasi acara UA menyang GA4. Iki ngendi aku sinau paling akeh informasi iki… iku worth watch lan aku yakin kang mesthi bakal nyedhiyani kabeh latihan sing perlu:

Seruan liyane yaiku Analytics Flint. Tim Flint njupuk wektu kanggo maneh artikel iki lan menehi sawetara saran lan klarifikasi apa acara adat bisa dilapurake ing versus digunakake minangka pemicu.

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web