Cara Ngukur Sukses Media Sosial

pangukuran media sosial

Ngukur kesuksesan media sosial luwih angel tinimbang sing dipercaya masarakat. Media sosial duwe telung dimensi:

  1. Konversi Langsung - ing kene umume para pemasar kepengin ngukur laba investasi. Tautan nggawa pengunjung langsung saka postingan media sosial utawa nuduhake konversi. Nanging, aku ora ngandel yen dununge mayoritas ROI.
  2. Pengaruh Konversi - Duwe komunitas sing relevan sing nggawa tembung sampeyan pancen kuat. Aku bisa ngirim babagan produk utawa layanan, layanan kasebut dituduhake dening pamirsa, banjur wong ing jaringan pamirsa ngeklik lan ngonversi. Aku yakin iki duweni pengaruh sing luwih gedhe tinimbang konversi langsung (sanajan aku ora duwe data kanggo nggawe cadangan kasebut).
  3. momentum - suwe-suwe, nggawe pamirsa lan komunitas kanggo media sosial nyebabake kesadaran, panguwasa, lan kepercayaan. Kepercayaan pungkasane nyebabake tingkat konversi sing luwih dhuwur. Konversi kasebut bisa uga ora langsung kena nganyari utawa nuduhake media sosial. Nanging, kasunyatan manawa isi sampeyan saiki sambungan lan ing ngisor iki saya akeh pengaruh sing bisa nggayuh lan kemampuan ngonversi.

iki infographic saka Salesforce nindakake tugas sing luar biasa kanggo ndeleng pengaruh media sosial kanthi sakabehe. Kasunyatane ora kabeh mupangat media sosial bakal ngasilake akuisisi pelanggan sing luwih gedhe, media sosial uga nyebabake kemampuan kanggo ngunggahake lan nahan pelanggan.

Sampeyan duwe sawetara metrik sing kudu dipikirake nalika nemtokake sukses kampanye. Nalika nerangake analisis data saka kiriman, tweet, lan obrolan, sampeyan kudu bisa narjamahake data saka saben jaringan media sosial. Kanggo ngukur sukses sosial lan gagal, lan supaya saben situs media sosial luwih gampang dianalisis, coba gunakake sumber daya pihak katelu.

Kanthi dimensi sing dielingi, kinerja media sosial asring a anjog indikator sukses strategi keterlibatan sampeyan. Pangembalian investasi bakal saya suwe saya suwe nalika sampeyan terus nambah jangkauan lan panguwasa, mula target sampeyan kudu disesuaikan terus. Infographic iki minangka tugas sing gedhe kanggo nyedhiyakake metrik sing bisa diamati liwat saben platform media sosial.

Kita terus ningkatake pengaruh strategi media sosial kanthi melu pengaruh, ngrampungake lan nuduhake konten sing luar biasa sing migunani kanggo para pamirsa, lan promosi konten lan penawaran langsung marang dheweke. Tujuane ora kanggo ngedol, iku kanggo nyedhiyakake akeh nilai sing sampeyan - pandherekipun - ora pengin lunga lan terus nuduhake apa sing dituduhake.

Elingi - fokus ing tren metrik sampeyan, dudu poin data instan! Pengaruh pengaruh media sosial minangka kunci sukses sampeyan.

Cara Ngukur Sukses Media Sosial

 

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Hai Douglas,

    Ya, media sosial pancen kuat yen nggunakake kanthi bener, nanging ngukur kasuksesan angel banget, ing artikel iki / infographic kanthi jelas nyebutake cara ngukur asil media sosial, konversi influencer penting banget yen pengin sukses ing karir.

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo nuduhake informasi, enggal ketemu.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.