Cara Ngukur Bali saka Investasi Media Sosial

cara ngukur roi media sosial

Kita wis ngrembug babagan tantangan ngukur ROI media sosial ing jaman biyen - lan sawetara watesan apa sing bisa diukur lan sepira pengaruh pemasaran media sosial bisa dadi. Iki ora ngomong sawetara kegiatan media sosial ora bisa diukur kanthi presisi.

Mangkene conto sing gampang… CEO perusahaan tweet ing artikel kepemimpinan pamikiran, arah perusahaan, lan muji karyawan online sing nindakake tugas sing apik. Tweet kasebut diwaca lan dituduhake dening staf, prospek, lan uga pelanggan. Suwe-suwe, karyawan luwih akeh konten lan sinau babagan arah perusahaan, prospek saya percaya karo CEO lan bakal luwih cepet, lan para pelanggan bisa nggunakake informasi sing dituduhake kanggo nggawe proyek sing luwih apik lan entuk asil sing luwih apik karo perusahaan kasebut. pitulungan. Opo iku ngasilake investasi kanggo partisipasi CEO ing Twitter? Ora gampang mangsuli, ta?

Kanggo nuduhake sampeyan carane nglacak investasi ing kampanye media sosial lan nggunakake ilmu kasebut kanggo nggedhekake ROI, aku nggawe infographic sing bakal ngrampungake langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo nggayuh tujuan kasebut. Neil Patel, QuickSprout

Neil nyedhiyakake metodologi diskret kanggo ngukur pengaruh langsung saka upaya pemasaran media sosial kanthi akurat:

  1. Setel target konversi
  2. track konversi
  3. Nemtokake nilai dhuwit kanggo saben konversi
  4. Ngukur total mupangat miturut saluran
  5. Temtokake total biaya
  6. njelasno asil lan nambah.

Ana uga kekurangan suntingan ing strategi iki lan ngetrapake biaya kanggo upaya kasebut, nanging ora ngidini ganti investasi. Yen sampeyan ngukur ROI iki ing wulan kapisan nggunakake media sosial, gaweyan bakal tetep, nanging baline bisa uga $ 0. Lamar gaweyan sing padha saben wulan lan nambah pamirsa, sing nambah lan nambah jangkauan sampeyan bakal nambah bali. Kaya akun pensiun sing nambah minat, mula gaweyan media sosial sampeyan!

cara-ngukur-sosial-media-roi

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.