Cara Ngukur Efektivitas Hubungan Masyarakat Online Sampeyan

cara ngukur hubungan masarakat online

Standar minangka kunci kanggo ngukur efektifitas aspek pemasaran online sampeyan, kalebu hubungan masarakat. Ing ngisor iki minangka rong standar ing industri, AMEC lan PRSA). Secara pribadi, aku yakin manawa profesional PR uga kudu nggunakake metrik telusuran organik uga, nggabungake kehadiran organik lan sosial dadi siji nuduhake swara gegayutan karo para pesaing.

Proklamasi Barcelona Prinsip Pangukuran Hubungan Masyarakat

Prinsip Barcelona diadegake ing taun 2010 ing KTT Eropa babagan Pengukuran kaping 2, diatur dening AMEC, Asosiasi Internasional kanggo Pangukuran lan Evaluasi Komunikasi.

  • Pentinge nyetel target lan pangukuran
  • Ngukur pengaruh ing asil luwih disenengi tinimbang ngukur output
  • Efek ing asil bisnis bisa lan kudu diukur yen bisa
  • Pangukuran media mbutuhake jumlah lan kualitas
  • Kesetaraan nilai pariwara dudu regane hubungan masarakat
  • Media sosial bisa lan kudu diukur
  • Transparansi lan replika bisa dadi ukuran utama kanggo pangukuran swara

Metrik Standar Masyarakat Hubungan Umum Amerika (PRSA)

  1. engagement - ngukur jumlah wong sing melu item (liwat seneng, komentar, nuduhake, tampilan, lsp)
  2. pengaruh - ngukur pirang-pirang wong sing bisa ndeleng item
  3. item - ngukur konten apa wae sing asline ditampilake minangka media digital
  4. Mentions - ngukur pinten item referensi merek, organisasi, produk, lsp
  5. tekan - ngukur pirang-pirang wong sing bisa ndeleng item

Topik pangukuran minangka debat sing ana ing industri lan akademi, lan minangka tema utama ing jero Program master Hubungan Strategis Universitas George Washington kurikulum. Nalika pandhuan sing diwatesi dening panguwasa sing diakoni nyedhiyakake struktur umum kanggo ngenali APA sing arep diukur, industri durung nggawe standar sing jelas kanggo CARA kita nafsirake lan ngetung pangukuran kasebut kanggo nemtokake efek lan ROI. Nanging siji tema wis jelas: pangukuran dadi luwih apik, lan keterlibatan lan tanggapan pamirsa menehi bobot paling gedhe.

Cara Ngukur Efektivitas PR Online

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.