Pandhuan Paling Apik kanggo Bukak Layanan Video Lengganan

Nggawe Layanan Lengganan Video

Ana sebab sing apik tenan Video Lengganan Ing Panjaluk (SVOD) saiki lagi bledosan: sing dikarepake wong. Saiki, luwih akeh konsumen milih konten video sing bisa dipilih lan ditonton miturut permintaan, beda karo nonton biasa. 

Lan statistik nuduhake manawa SVOD ora mandheg. Analis prédhiksi tuwuhing nganti 232 yuta tandha pamirsa ing taun 2020 ing AS. Pamirsa global dikarepake njeblug dadi 411 yuta ing taun 2022, munggah saka 283 yuta ing 2018.

Statistik Video saka Statistica

Source: statistik

Nomer pamirsa pancen apik banget, statistik sing nggegirisi ora bakal mandheg ing kana wae. Pendapatan global sing diprakirake bakal tekan udakara $ 22 milyar. Panganggone singa bakal diwenehi jeneng kluwarga kaya Netflix, Amazon Prime lan Hulu, nanging uga ana atusan ewu pencipta video independen sing nggawe pasar SVOD sing berkembang pesat. 

At Layar, kita bisa nggarap kreator konten video independen. Iki minangka merek sing wis nggawe komunitas gedhe sing mbayar saben wulan kanggo akses menyang konten premium. 

Contone, njupuk Jaringan Panggung. Didegake dening Rich Affannato, Jesse Kearney lan Bobby Traversa, ide kasebut yaiku nggawa adegan asli, film, film dokumenter live, pertunjukan realita, macem-macem acara lan konser menyang pamirsa sing luwih akeh. 

Dina iki, mung $ 3.99 saben wulan, sampeyan bisa entuk akses menyang macem-macem pagelaran teater langsung saka smartphone Apple utawa Android, utawa piranti Roku utawa FireTV.

Asli Panggung

Pencipta SVOD uga kalebu macem-macem industri. Contone, Wanderlust TV minangka ide saka Jeff Krasno lan Schuyler Grant. Iki kedadeyan sawise pasangan kasebut ngerti yen akeh pandhereke sing padha kumpul saka festival Wanderlust sing dianakake ing taun 2009. 

Maju nganti saiki lan Wanderlust TV nyedhiyakake para penggemar yoga kanthi pirang-pirang video. Sampeyan bisa milih saka klompok instruktur sing akeh, sing nyedhiyakake macem-macem latihan lan tingkat kesulitan.

Kelas Video

Yen sampeyan kepengin ngerti babagan miwiti layanan SVOD dhewe, iki mung loro saka conto sing apik. SVOD, ora kalebu cara sing apik kanggo ngasilake, uga cara sing apik kanggo ndhukung strategi pemasaran merek sampeyan kanthi umum. 

Video dikonsumsi saben dina kanthi jumlah akeh. Semono uga ing endi wae sampeyan lunga, tegese para pesaing sampeyan bisa miwiti nggawe video kanggo narik kawigaten pelanggan sing cocog. 

Ing postingan blog iki, aku bakal nuduhake carane sampeyan bisa ngluncurake layanan SVOD dhewe. Aku bakal nerangake cara model video langganan, cara nyiyapake merek sampeyan supaya bisa urip kanthi konten sing bisa diakses para pamirsa kanthi gampang, lan kepiye cara menehi layanan layanan SVOD anyar lan nggawe pengunjung dadi pelanggan.  

Nanging sadurunge nggawe saben titik, apa video langganan kasebut?

Ngerti Model Bisnis SVOD

Video langganan minangka layanan sing kasedhiya kanggo para pelanggan kanthi premi saben wulan. Kaya langganan majalah, pangguna mbayar ragad sing disetel lan duwe akses menyang konten video. Beda karo langganan majalah, layanan SVOD nawakake akses on-demand menyang kabeh video utawa bisa menehi episode sing dirilis suwe-suwe. 

Biaya langganan ditemtokake dening para pencipta konten video lan bisa regane regane regane $ 2 utawa luwih.

Sepira sukses layanan SVOD? 

Minangka panyedhiya platform SVOD, kita ndhukung toko ing macem-macem industri. Salah sawijining kategori sing entuk dhuwit dhuwur yaiku kesehatan lan kesehatan. Sajrone taun iki, kita wis ndeleng kenaikan 52% jumlah toko anyar sing diluncurake ing kategori iki. 

Apa maneh, saben toko entuk rata-rata $ 7,503 saben wulan antarane April lan Juni. Iki mbuktekake manawa ana ruang kanggo kreator konten video independen ngetik pasar SVOD lan ngasilake bathi. 

Kepiye carane miwiti?

Langkah 1: Temokake Niche Sampeyan lan Gawe Merek

Nggawe ceruk bisa uga minangka salah sawijining langkah paling penting sing bakal ditindakake kanggo mbangun layanan SVOD sing sukses. Nalika situs kaya Netflix lan Hulu nyedhiyakake kabeh wong, kita wis ndeleng kreator video independen sing nyoba nalika nyoba nyalin model bisnis kasebut.

Niching mudhun bakal mbantu sampeyan ngasilake konten sing ditargetake kanggo pamirsa tartamtu. Yen digandhengake karo taktik pemasaran sing cerdas, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa konten sampeyan bakal entuk luwih akeh wong sing pas, mula bakal tuwuh.

Nemokake niche sampeyan uga bakal nggawe pangembangan merek sampeyan luwih sederhana.

Wong seneng merek. Semono uga luwih cetha pesen lan posisi merek sampeyan, bakal luwih gampang dingerteni pelanggan becik. Nalika nggawe layanan SVOD, merek penting. 

Nanging luwih saka mung logo. Klebu warna sing bakal digunakake merek, nada lan swara saka salinan situs web sampeyan, lan kualitas lan pendekatan unik sing sumunar ing konten video sampeyan. 

Nalika sampeyan mikir babagan merek sampeyan lan apa sing dikarepake, coba pikirake kepiye perasaan wong sawise ngombe konten video sampeyan. Konten sampeyan kudu ngatasi masalah tartamtu. 

Contone, umpamane sampeyan mbantu wong ngilangi bobot nggunakake video lathian. 

Apa sing kudu dialami para pamirso nalika nonton saben sesi olahraga lan rasane sawise rampung? Apa babagan merek sampeyan sing bakal terus langganan?

Wanderlust nggawe merek babagan urip sing sehat lan inspirasi. Dheweke mbantu wong supaya bisa nggayuh tujuan kesehatan lan kesehatan kanthi akeh cara. Pelanggan duwe akses menyang meditasi kanthi tuntunan, tantangan yoga 21 dina, lan liya-liyane.

Layanan Langganan Video

Saben video ing situs web kasebut kalebu nulis, gambar panganggit lan cuplikan sing wis dipikirake kanthi apik kanggo menehi rasa apa sing bakal diarepake para pengunjung. 

Singkatnya, Wanderlust TV nggawe pengalaman merek sejati. Dheweke wis gampang nggawe pengunjung dadi pelanggan banjur terus maju saka level pamula nganti ngrampungake tantangan 21 dina lan liya-liyane.

Langkah 2: Mbangun lan Ngatur Situs Web Video Sampeyan

Sabanjure, sampeyan butuh situs web kanggo nampilake konten sampeyan. Iki bakal tumindak minangka alat pemasaran kanggo mbantu ngonversi pengunjung dadi pelanggan sing nyoba.

Ngrancang lan Ngembangake Situs Web (DIY)

Yen sampeyan mikir nggawe situs web, ana sawetara perkara sing kudu sampeyan ngerteni. Kaping pisanan, bisa dadi olahraga larang lan rumit. 

Layanan SVOD sampeyan kudu bisa hosting lan streaming video menyang pangguna. Iki mbutuhake platform video sing cukup kuat kanggo nangani lalu lintas sing akeh. Sampeyan kudu pangembang kanggo mbangun lan manajer proyek kanggo ngatur konstruksi. 

Sampeyan uga kudu nggabungake fungsi toko utawa e-commerce sing ngidini mbayar langganan. Sampeyan kudu nampa macem-macem opsi kertu pembayaran lan uga duwe keamanan online paling apik (pikirake enkripsi SSL) kanggo nglindhungi situs web lan pengunjung anyar nalika browsing lan mbayar konten ing situs sampeyan.

Platform khusus SVOD uga mbutuhake pangopènan. Iki tegese luwih akeh wektu mbenakake lan njaga platform kustom lan ora suwe nggawe lan pemasaran konten sampeyan supaya bisa ngasilake.

Mupangatake Platform Monetisasi Kabeh-Siji Kaya Uscreen

Amarga intrik sing kasebut ing ndhuwur, lan umume sing nggawe video dudu desainer lan pangembang situs web, kita nggawe tema situs web sing gampang digunakake.

Ngatur Platform VOD sampeyan

Saben tema gampang dikustomisasi lan dirancang kanggo dipikirake para pamirsa. Tema uga kalebu kaca check-in internal sing bisa mbayar nganggo PayPal utawa kertu kredit. 

Kita uga nyedhiyakake hosting video (kanthi 99.9% uptime), enkripsi SSL, dhukungan basa kanggo pamirsa ing saindenging jagad, lan macem-macem fitur penting liyane, kabeh dadi ragad langganan saben wulan.

Sinau Luwih lengkap babagan Tema lan Kustomisasi Uscreen

Salin Situs Web

Salinan situs web sampeyan minangka regane kaya video sing bakal ditawakake. Sampeyan kudu langsung ngobrol karo pelanggan sing becik supaya cukup semangat babagan konten sampeyan kanggo nyoba utawa dadi pelanggan. 

Mangkene 3 tips babagan cara nggawe olahpesen situs web sing kuat

  1. Headline sing Fokus karo Pelanggan - Judhul misuwur ing ndhuwur kabeh jinis salinan. Nanging supaya bisa narik kawigaten, dheweke kudu resonate karo pengunjung situs web. Nalika nggawe judhul, pikirake babagan asil pungkasan sing bakal dialami pelanggan ideal kanthi nonton konten sampeyan. Contone, Alamiah Sassy minangka rencana olahraga sing unik. Nggabungake latihan balet kanthi kekuwatan lan kardio. Olahraga kasebut cocog kanggo sapa wae sing pengin ngembangake awak sing kenceng, nanging fleksibel. Situs web Sassy biasane nggawe program kanthi nggunakake judhul sing fokus karo pelanggan "njaluk awak balerina."

Lumrahe Sassy

  1. Gunakake Salin Fokus Mupangat - Judhul fokus pelanggan minangka langkah pertama kanggo mbujuk para pengunjung dadi pelanggan. Langkah sabanjure nggunakake salinan situs web kanggo nggawe narasi sing ndhukung lan posisi produk sampeyan kanggo didol. Sampeyan pengin menehi sekilas babagan apa sing bisa dipikolehi saka konten sampeyan. Apike sampeyan duwe pemahaman sing intim babagan sing dikarepake pelanggan ideal saka layanan langganan kaya sampeyan lan dhaptar saben fitur utawa aspek layanan video sampeyan lan menehi mupangate
  2. Gawe Telpon Kuat kanggo Tindakan - Telpon kanggo tumindak minangka pemicu harfiah kanggo pengunjung situs web sampeyan. Iki digunakake kanggo ngarahake pengunjung kanthi menehi pandhuan babagan apa sing bakal ditindakake. Yen ditambah karo judhul lan salinan sing kuat, telpon supaya tumindak gampang nutup kesepakatan kasebut.

Video Pelatih Golf On Demand

BirdieTime minangka layanan SVOD kanggo para penggemar golf. Dheweke nggunakake kombinasi judhul utama lan nyalin olahpesen kanthi ajakan tumindak sing kuat ("Entuk Kabeh Akses").

  1. Gambar - Kaya salinan, citra uga nyumbang kanggo desain situs web sing kuat lan efektif. Kasunyatane, riset nuduhake yen masarakat njaga nganti 65% informasi luwih lengkap nalika salinan dipasangake karo gambar sing relevan. Sisih paling apik babagan nggunakake citra kanggo situs web sampeyan yaiku sampeyan bisa nggabungake rekaman video sing isih ana. Dheweke bakal menehi conto cetha marang pengunjung babagan sing bakal diarepake nalika mbayar.

Langkah 3: Pilih Aplikasi OTT Sampeyan

Aplikasi over-the-top, utawa aplikasi OTT, minangka aplikasi sing ngirim video liwat internet. Ora kaya TV kabel utawa satelit, aplikasi OTT uga ngidini pelanggan streaming video ing piranti seluler (smartphone lan tablet) lan TV, kapan wae dikepengini.

Aplikasi streaming video minangka komponen penting saka layanan SVOD sing diminyaki, nanging uga kompleks. Kajaba sampeyan pangembang, sampeyan bakal bakal ngalami kurva sinau sing mantep nalika nyoba nggawe aplikasi sampeyan dhewe. 

Sampeyan bisa uga nyewa pangembang, nanging olahraga kasebut larang banget. Nggawe aplikasi iOS dhasar regane $ 29,700 lan $ 42,000 - ora kalebu video utawa platform streaming langsung kapabilitas lan hosting video sampeyan.

Minangka solusi, kita nawakake layanan turnkey kanggo kreator konten SVOD. Pangembang bakal mbangun aplikasi sampeyan lan njamin bisa integrasi karo kabeh infrastruktur. Iki menehi kabeh fungsi lan kapabilitas sing dibutuhake kanggo ngluncurake aplikasi OTT lan aja kuwatir streaming video utawa bisa nggayuh pamirsa.

Video Responsif

Cara Pilih Aplikasi Streaming Video OTT Sampeyan

Milih aplikasi OTT sampeyan gumantung kepiye pamirsa lan cara nggunakake konten sampeyan. Ing a Sinau layar, kita nemokake 65% kabeh streaming video kedadeyan ing TV lan aplikasi OTT seluler.

Endi wong streaming video

Kita uga ngerti manawa iOS duwe jangkauan paling gedhe ing pasar sing nganggo basa Inggris, lan setengah saka kabeh pangguna aplikasi TV seneng karo Roku. 

Nalika informasi semacam iki bisa mbantu sampeyan milih aplikasi sing cocog kanggo pamirsa, ora eling yen konsumsi uga bisa ditrapake.

Contone, yen sampeyan nawakake konten kesehatan lan kesehatan sing kalebu latihan awak lengkap, luwih migunani yen konten sampeyan kasedhiya liwat situs web lan gawe Roku dhewe lan app FireTV. 

Kanthi cara iki, pamirso bisa ndeleng gerakan awak lengkap lan nindakake tanpa kudu nyoba nyekel piranti seluler, nonton lan nindakake gerakan awak sekaligus.

Langkah 4: Tarik Akeh Wong Sampeyan

Sampeyan lagi ing final! Kanggo rekap maneh, sampeyan ngerti apa sing diarani SVOD lan ngerti pentinge nggawe merek lan situs web sing kuat lan efektif. Sampeyan uga ngerti apa pilihan sampeyan kanggo nggawe aplikasi OTT lan cara nemtokake aplikasi sing dipilih sing paling cocog karo pamirsa. 

Sabanjure, kita bakal bisa narik pelanggan sing becik. 

Pemasaran saiki luwih ilmiah tinimbang sadurunge. Iki amarga kabeh bentuk pemasaran sing rampung kanthi online bisa didhasarake data, supaya luwih gampang njupuk keputusan babagan informasi babagan cara mbuwang dhuwit ing iklan. 

Nanging ngendi sampeyan miwiti?

Narik pamirsa meh ora rumit kaya sing sampeyan kira. Ya, ana macem-macem variabel sing kudu dipikirake. Saka wayah awan nganti musim lan kepiye faktor kasebut nyebabake tarif klik-tayang lan pungkasane adol. 

Nanging kabar apik yaiku sampeyan bisa nemtokake kepiye faktor-faktor kasebut mengaruhi pemasaran lan rencana sing cocog. 

Umume data sing sampeyan butuhake kasedhiya ing platform sing bakal digunakake kanggo pemasaran. 

Contone, Facebook nyedhiyakake macem-macem informasi babagan pamirsa. Ing sawetara klik, sampeyan bisa nemtokake sepira gedhene pamirsa, papan dununge, apa pegaweane, apa minat liyane, lan pira-pira penghasilan sing bisa digunakake.

Statistik Video Facebook

Tujuan sampeyan yaiku kanggo nemokake endi pamirsa lan pasang pesen sing cukup kuat ing ngarepe. 

Dina iki, ana luwih saka 50 platform media sosial sing beda, nanging ora kabeh bakal cocog karo merek sampeyan. Sampeyan kudu golek platform ing ngendi pelanggan becik nongkrong. 

Piye carane Takokake pitakon iki marang awakmu: 

Kepiye pelanggan ideal sampeyan nggoleki informasi babagan carane ngatasi masalah sing sampeyan ngatasi konten video sampeyan?

Ing ngisor iki sawetara panggonan sing bisa digunakake wektu para pamirsa: 

  • Media sosial:  Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest lan Snapchat.
  • Mesin Telusuri: Google, Youtube, Bing, Yahoo! DuckDuckGo lan MSN.

Sampeyan uga bisa ningkatake layanan SVOD liwat email. Yen sampeyan duwe dhaptar pelanggan, nggawe siaran email kanthi olahpesen sing bener bisa efektif. Minangka pelanggan, dheweke bakal wis kenal karo merek sampeyan, supaya luwih gampang adol langganan video menyang dhaptar sampeyan.

Saliyane dhaptar email sampeyan, coba iklan solo. Iklan solo minangka email sing digawe lan dikirim menyang dhaptar pelanggan duweke wong liya. Iklan solo bisa ngasilake tarif konversi sing dhuwur, nanging mbutuhake olahpesen sing kuwat lan relevan supaya efektif.

Summary

SVOD saya akeh lan ora nuduhake tandha yen mudhun. Nalika merek gedhe bakal dominasi pasar, isih ana kreator konten video independen kanggo ngukir sukses dhewe ing industri sing rame iki. 

Kanggo ngluncurake layanan SVOD sing sukses, sampeyan kudu nggawe merek sing kuwat yen bakal dirungokake para pamirsa lan nggawe situs web sing efektif kanthi desain sing apik lan olahpesen sing fokus karo pelanggan. Sampeyan uga kudu milih aplikasi OTT sing pas kanggo pamirso lan ngenali lan masarakake pamirsa kanggo nggawe basis pelanggan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.