6 Langkah Kanggo Goleki Tuku Platform Data Pelanggan (CDP) Kanthi C-Suite Sampeyan

Napa Sampeyan Perlu CDP

Bakal gampang dikira yen ing jaman sing durung mesthi saiki, CxOs durung siyap nggawe investasi utama ing pemasaran data lan operasi perusahaan. Nanging sing nggumunake, dheweke isih kasengsem, lan bisa uga amarga dheweke wis ngarep-arep resesi, nanging prospek hadiah kanggo ngerti maksud lan prilaku pelanggan penting banget kanggo dilirwakake. Sawetara malah nyepetake rencana kanggo transformasi digital, kanthi data pelanggan minangka bagean utama peta dalan.

Napa Perusahaan isih Investasi ing Transformasi Digital?

Contone, CFO wis pesimis babagan ekonomi 2020 sadurunge Covid-19. Ing paling anyar Survei CFO Global Business Outlook, ing 2019, luwih saka 50 persen CFO percaya manawa AS bakal ngalami resesi sadurunge pungkasan taun 2020. Nanging sanajan pesimisme, CDP isih nuduhake pertumbuhan rekor ing taun 2019. Mungkin akeh manajemen senior sing terus nandur modal ing data pelanggan amarga durung nate luwih penting ngerti apa sing bakal dikarepake, ditindakake, lan dituku pelanggan sabanjure amarga kahanane ganti minggu nganti seminggu sajrone epidemi terus. 

Lan sanajan mega ekonomi sing wis padha nglumpuk ing pungkasan taun 2019, CEO ora fokus ing pangurangan biaya. Nanging, dheweke kepengin terus ati-ati lan nambah untung. A Survei Gartner 2019 nemokake manawa CEOs paling seneng nolak tren pasar mudhun kanthi ngenali kesempatan anyar kanggo tuwuh lan biaya manajemen sing luwih apik.  

Takeaway? Dina sing durung mesthi saiki nggawe transformasi digital dadi target sing luwih penting. Iku amarga CDP bisa nggunakake data analytics lan data mesin nggunakake mesin kanggo nambah untung ing organisasi. 

Langkah 1: Ringkasake Kasus Penggunaan CDP Sampeyan

Penting, sampeyan kudu ngerti babagan data pelanggan lan CDP. Yen sampeyan C-suiter – utawa yen sampeyan kerja sama karo siji - sampeyan bisa duwe peran khusus kanggo nemtokake nilai panggunaan tartamtu kanggo data pelanggan: personalisasi lelungan pelanggan ritel, paningkatan target lan pamisahan, prediksi cepet lan pengaruh prilaku pelanggan lan tuku, utawa uga desain cepet produk, layanan, lan merek anyar utawa sing luwih apik. Miturut Grup Farland, Eksekutif C-suite pancen beda karo pamirsa liyane. Dheweke ngurmati babagan masalah kasebut kanthi cepet, nggunakake asil proyek, lan ngrembug babagan strategi, dudu taktik. Siapke lapangan supaya sukses kanthi menehi ringkesan ringkesan eksekutif. 

  • Fokus karo masalah tartamtu: Sampeyan pengin bisa menehi pratelan kaya iki: "Sajrone telung kuartal kepungkur, dodolan saya suda. Kita pengin ngowahi gaya iki kanthi nambah rata-rata adol saben pelanggan lan frekuensi tuku. Kita bisa nggayuh tujuan iki kanthi rekomendasi blanja adhedhasar data lan kupon khusus. "
  • Diagnosa sababe: “Saiki, kita ora duwe alat kanggo ngowahi data dadi personalisasi. Sanajan kita nglumpukake akeh data pelanggan, disimpen ing macem-macem silo (point-of-sale, program loyalitas pelanggan, situs web, data Wi-Fi toko lokal). ”
  • Prediksi apa sing bakal teka: "Yen ora ngerti kepiye prilaku pelanggan bakal ganti, kita bakal kelangan penjualan lan pangsa pasar kanggo para pesaing sing bisa memenuhi permintaan anyar, ing macem-macem saluran, luwih apik tinimbang sing bisa."
  • Resep solusi: "Kita kudu ngetrapake Platform Data Pelanggan kanggo nggabungake data pelanggan. Nggunakake CDP, kita nyedhiyakake rata-rata penjualan saben pelanggan bakal nambah 155 persen lan frekuensi tuku bakal nambah 40 persen. ” 

Kasus bisnis kabeh wong unik. Sing penting yaiku ngenali tantangan karo manajemen data pelanggan, apa pengaruhe kanggo sampeyan entuk wawasan pelanggan, lan ngapa pemahaman kasebut penting. Sampeyan uga pengin ngelingi sebabe masalah kasebut ana lan kenapa pendekatan sing kepungkur gagal ngrampungake. Sing paling penting, nggawe rasa mendesak karo metrik finansial sing mbuktekake kepiye masalah kasebut nyebabake asil bisnis.

Langkah 2: Wangsulana pitakon: "Napa CDP?"

-Tugas sampeyan sabanjure yaiku mikir maneh wektu sadurunge ngrampungake peer. Sampeyan bisa uga duwe akeh pitakon, kayata: "Apa sing diarani CDP?" lan "Kepiye CDP beda karo CRM lan DMP? ” Saiki wayahe nggunakake ilmu sampeyan kanthi nyiyapake sawetara definisi level dhasar. 

Sawise iku, jelasake kepiye CDP perusahaan bakal paling ngrampungake kasus panggunaan sampeyan, entuk target sing penting, lan nulungi tim pemasaran sampeyan supaya entuk asil sing luwih apik. Contone, yen target departemen sampeyan kanggo nambah efektivitas pariwara kanthi tepat wektu olahpesen pelanggan khusus, sorot carane CDP bisa nggabungake data pelanggan kanggo nggawe model pelanggan multi-dimensi lan nggawe dhaptar sing ditarget kanthi unik. Utawa, yen target sampeyan kepengin ningkatake loyalitas pelanggan, ngomong babagan kepiye CDP bisa nggabungake data clickstream saka aplikasi seluler lan gabung karo web, point-of-sale, lan data pelanggan liyane sing wis ana kanggo nggawe pengalaman pelanggan sing luwih apik. 

Langkah 3: Entuk Visi Pengaruh Gambar Gedhe sing Dikepengini

Pemimpin level C ngerti manawa penting duwe visi babagan gambaran gedhe nalika nggawe pangowahan gedhe marang strategi utawa operasine. pimpinan level C bisa rally ing mburi. Dadi, target sabanjure sampeyan yaiku nuduhake carane CDP uga bakal mbantu organisasi sampeyan entuk macem-macem inisiatif strategis sing wis disetujoni, menehi visi babagan carane CDP menehi kontribusi kanggo nggawe operasi sing didhukung data sing ideal. 

Kanggo negesake, luwih becik nyebutake carane CDP bisa nglancarake kemitraan karo eksekutif level C liyane. Keuntungan CDP sing asring diabaikan yaiku nyuda kebutuhan kanggo dhukungan IT kanthi nggawe efisiensi ing antarane tim pemasaran lan IT. Mangkene sawetara cara CMO lan CIO menang kanthi CDP: 

  • Koleksi / manajemen data sing luwih apik. CDP njupuk kerja keras kanggo nglumpukake, nggoleki, lan ngatur data pelanggan kanggo departemen pemasaran lan IT.
  • Penyatuan otomatis tampilan pelanggan. CDP ngilangi ngangkat abot saka jahitan identitas pelanggan, sing nyuda tenaga kerja data lan pangopènan.
  • Tambah otonomi pemasaran. CDP nawakake macem-macem alat swadaya kanggo para pemasar, ngilangi kebutuhan IT kanggo nggawe laporan sing akeh wektu.

Platform pemasaran B2B Kapost minangka conto nyata babagan cara kerja sinergi kasebut. Kanggo ngoordinasi lan ngotomatisasi kegiyatan kasebut, Kapost gumantung karo macem-macem alat SaaS internal, kayata Mixpanel, Salesforce, lan Marketo. Nanging, ngekstrak lan memperkaya data ing alat kasebut minangka tantangan sing tetep. Mbangun metrik kinerja anyar mbutuhake sawetara insinyur piranti lunak cilik. Kajaba iku, basis data internal sing dibangun kanggo nggabungake data ora bisa ngetrapake skala sing dibutuhake lan butuh pengawasan terus-terusan saka tim IT. 

Kanggo mbayangake maneh proses kasebut, Kapost nggunakake CDP kanggo sentralisasi data ing macem-macem database lan alat SaaS. Mung sajrone 30 dina, Kapost bisa nyedhiyakake tim kanthi gampang ngakses kabeh data kanggo pisanan. Saiki, DevOps nduwe proses nyakup data produk sing sensitif, dene operasi bisnis ngontrol KPI sing nyopir logika bisnis. CDP wis mbebasake tim operasi bisnis Kapost saka katergantungan ing teknik lan nyedhiyakake infrastruktur analitik sing kuat.

Langkah 4: Gawe Serep Pesen Sampeyan Kanthi Fakta lan Tokoh

Adol konseptual poin apik banget. Nanging, ing ndhuwur kabeh, sampeyan pengin jawaban kanggo pitakonan "dadi?”Saben eksekutif level C pengin ngerti:" Apa pengaruhe ing garis ngisor kita? " Lucille Mayer, kepala pejabat informasi ing BNY Mellon ing New York, marang Forbes:

Kunci kanggo ngurmati [karo C-suite] yaiku ngomong kanthi otoritatif babagan subjek sampeyan. Data lan metrik angel tinimbang kasunyatan kualitatif entuk kapercayan. "

Lucille Mayer, Kepala Petugas Informasi ing BNY Mellon ing New York

Pendapatan, biaya, lan tuwuh dadi bathi umume — utawa ora. Dadi, gunakake babagan bathi bathi, mbandhingake kahanan finansial saiki karo negara sing bakal diramalake. Iki sampeyan babagan rincian babagan data finansial utama kayata ROI lan total biaya kepemilikan. Sawetara poin potensial ngomong:

  • Biaya CDP saben wulan diramalake $ X. Iki kalebu staf lan sistem sing regane $ X.
  • ROI kanggo departemen pemasaran yaiku $ X. Nomer iki entuk angka kanthi ngantisipasi [30% tambah ing toko, 15% nambah konversi kampanye, lsp.] 
  • Uga bakal ana efisiensi lan tabungan $ X kanggo [departemen IT, penjualan, operasi, lsp.].

Sawetara merek liyane sing nggunakake CDP wis nyadari asil sing apik banget. Mangkene sawetara conto: 

Langkah 5: Propose Solusi Sampeyan

Saiki wayahe nyedhiyakake analisis objektif babagan solusi sing bakal nggawe visi ideal sampeyan. Miwiti dening dhaptar kriteria keputusan sampeyan lan vendor CDP sing paling menehi regane. Ing kene, kunci supaya fokus ing strategi. Ing artikel babagan komunikasi karo C-suite, Roanne Neuwirth nulis: "Eksekutif peduli babagan carane bisa ngatasi masalah bisnis lan nambah penghasilan lan bathi. Dheweke ora kasengsem ing… teknologi lan produk — iku mung sarana lan siap kanggo wong liya kanggo ditinjau lan tuku. ” Dadi, yen sampeyan pengin ngrembug babagan fitur CDP, priksa manawa sampeyan ngubungake karo asil sing diproyeksikan. Antarane ing syarat CDP paling dhuwur kanggo CMO: 

  • Segmen pelanggan. Gawe segmen fleksibel sing adhedhasar tumindak pelanggan, uga data pelanggan sing disimpen.
  • Integrasi data offline lan online. Selehake titik kontak sing beda karo siji profil sing diidentifikasi karo ID pelanggan sing unik.
  • Pelaporan lanjutan lan analitik. Priksa manawa kabeh wong bisa ngakses nganyari kanthi cepet lan informasi strategis sing dibutuhake kanggo nindakake tugas.

Langkah 6: Rangking Langkah Sabanjure, Temtokake KPI, lan Siapke Jawaban Kanggo Pitakon Lanjut

Ing pungkasan lapangan, wenehi sawetara pangarepan sing jelas nalika eksekutif ngarep-arep bisa ndeleng regane saka penyebaran CDP. Sampeyan uga nguntungake nawakake rencana rol tingkat tinggi kanthi jadwal sing nduwe tonggak sejarah utama. Pasang metrik kanggo saben tonggak sing bakal nuduhake sukses tugas. Rincian liyane kanggo kalebu:

  • Syarat data
  • Syarat wong
  • Proses / jadwal persetujuan anggaran

Kajaba iku, siyap njawab pitakon ing pungkasan presentasi, kayata: 

  • Kepiye CDP cocog karo solusi martech kita saiki? Saenipun, CDP bakal dadi hub sing kanthi cerdas ngatur informasi saka kabeh data silo.
  • Apa CDP angel dilebokake karo solusi liyane? Umume CDP bisa digabung karo sawetara klik.
  • Kepiye sampeyan bisa yakin manawa CDP tetep kasedhiya? Akeh ahli nganggep CDP minangka masa depan pemasaran.

Nyimpulake Kabeh - Inovasi Dina Iki Kanggo siyap-siyap Mbesuk

Apa cara paling apik kanggo ngringkes pinunjul potensial CDP kanggo organisasi sampeyan? Kuncine yaiku fokus ing ide yen CDP ora mung nyimpen data pelanggan, menehi nilai kanthi nggabungake data saka macem-macem silo kanggo nggawe profil pelanggan individu sing adhedhasar prilaku wektu nyata. Banjur, nggunakake machine-learning kanggo wawasan penting sing bisa digunakake kanggo ngerti apa sing dihargai pelanggan wingi, sing dikarepake dina iki, lan apa sing bakal diarepake sesuk. Kajaba iku, CDP bisa ngilangi pangeluaran sing gegandhengan karo data, aset perusahaan de-silo, lan entuk target strategis sing akeh. Pungkasane, CDP bakal mbantu organisasi sampeyan nggunakake data kanthi luwih efektif, nyumbang kanggo ningkatake produktivitas, operasi sing lancar, lan macem-macem tuwuh – kabeh iku penting banget kanggo untung ora preduli ing endi ekonomine.