Cara Instal Google Tag Manager lan Universal Analytics

manajer tag google

Kita bubar ngowahi klien menyang Google Tag Manager bubar. Yen sampeyan durung nate ngerti babagan manajemen tag, kita wis nulis artikel sing jero, Apa Manajemen Tag? - Aku ngajak sampeyan maca kabeh.

Apa sing diarani Tag?

Tag minangka potongan kode sing ngirim informasi menyang pihak katelu, kayata Google. Yen sampeyan ora nggunakake solusi manajemen tag kayata Tag Manager, sampeyan kudu nambah cuplikan kode kasebut langsung menyang file ing situs web utawa aplikasi seluler. Ringkesan Pangurus Google Tag

Kajaba mupangate manajemen tag, Google Tag Manager duwe dhukungan asli kanggo aplikasi kaya Google Analytics uga sing pengin sampeyan gunakake. Amarga agensi kita cukup nggunakake strategi isi kanggo klien, mula kita ngatur GTM ing klien. Kanthi Google Tag Manager lan Universal Analytics, kita bisa ngatur wawasan tambahan karo Pengumpulan Konten Google Analytics tanpa kudu nyunting kode inti ing situs klien. Konfigurasi wong loro kanggo nggarap siji liyane dudu kanggo wong sing ringkih, mula aku pengin ndhokumentasikake kanggo sampeyan.

Aku bakal nulis artikel mbesuk babagan konfigurasi Pengelompokan Konten karo Google Tag Manager, nanging kanggo artikel saiki, aku duwe 3 target:

  1. Cara nginstal Google Tag Manager ing Situs sampeyan (kanthi sawetara rincian kanggo WordPress ditambahake).
  2. Cara nambah pangguna saka Agensi sampeyan supaya bisa ngatur Google Tag Manager.
  3. Cara ngatur Google Universal Analytics ing Google Tag Manager.

Artikel iki ora mung ditulis kanggo sampeyan, nanging uga langkah demi langkah kanggo para klien. Iki bakal ngidini kita ngatur GTM kanggo wong-wong mau lan terus ngoptimalake cara mbukak skrip eksternal uga ningkatake pelaporan Google Analytics.

Cara Instal Google Tag Manager

Nggunakake login Google Analytics, sampeyan bakal bisa ndeleng Google Tag Manager saiki dadi pilihan ing menu utama, cukup klik mlebu Ing:

Google Tag Manager Mlebu

Yen sampeyan durung nate nyiyapake akun Google Tag Manager, ana tuntunan sing apik kanggo nyiyapake akun lan wadhah sing pertama. Yen sampeyan ora ngerteni verbiage sing digunakake, priksa manawa nonton video ing kiriman iki sing bisa digunakake!

Pisanan, jenengake akun sampeyan. Biasane, sampeyan bakal menehi jeneng kasebut sawise perusahaan utawa divisi supaya sampeyan bisa nemokake lan ngatur saben situs lan aplikasi sing bisa nginstal Google Tag Manager kanthi gampang.

Google Tag Manager - Akun Persiyapan

Saiki yen akun wis siyap, sampeyan kudu nyiyapake dhisik Sing.

Google Tag Manager - Wadah Setup

Nalika sampeyan klik nggawe, sampeyan bakal dijaluk setuju karo Ketentuan Layanan. Sawise sampeyan setuju, sampeyan bakal diwenehake loro skrip kanggo dilebokake ing situs sampeyan:

Skrip Manajer Google Tag

Priksa manawa sampeyan masang tag skrip iki, pancen penting banget kanggo tumindak tag apa wae sing bakal sampeyan atur ing Google Tag Manager mbesuk!

Nggunakake WordPress? Aku nyaranake Plugin WordPress Tag Manager Google Duracelltomi. Nalika ngonfigurasi Pengelompokan Konten ing Google Analytics, plugin iki ngidini fitur kanthi opsi internal sing bakal ngirit sungkowo!

Yen sampeyan ngonfigurasi GTM nggunakake plugin utawa integrasi pihak katelu, biasane sampeyan mung njaluk ID kontainer. Aku wis maju lan ngubengi gambar kasebut ing ndhuwur. Aja kuwatir nulis utawa dilalekake, GTM nggawe gampang lan gampang ing akun GTM.

Apa skrip utawa plugin sampeyan dimuat? Apik tenan! Google Tag Manager wis diinstal ing situs sampeyan!

Cara Nyedhiyakake Akses Agensi Sampeyan menyang Google Tag Manager

Yen pandhuan ing ndhuwur rada angel, sampeyan bisa langsung mbukak akses menyang agensi sampeyan. Cukup tutup tuntunan lan klik Admin ing menu sekunder ing kaca:

Pangguna Google Tag Manager

Sampeyan bakal pengin klik Manajemen Panganggo lan tambah agensi sampeyan:

Admin Google Tag Manager

[box type = ”warning” align = ”aligncenter” class = ”” width = ”80%”] Sampeyan bakal weruh manawa aku nyedhiyakake kabeh akses karo pangguna iki. Sampeyan bisa uga pengin nambani akses agensi kanthi beda. Biasane, sampeyan bakal nambah agensi minangka pangguna banjur menehi kemampuan kanggo Nggawe nanging ora Nerbitake. Sampeyan bisa uga pengin njaga kontrol pangowahan tag Publishing. [/ Box]

Saiki agensi sampeyan bisa ngakses situs kasebut ing akun Google Tag Manager. Iki minangka pendekatan sing luwih apik kanggo nyedhiyakake kredensial pangguna!

Cara ngatur Google Universal Analytics ing Google Tag Manager

Sanajan GTM wis diinstal kanthi bener ing situs sampeyan saiki, pancen ora nindakake apa-apa nganti sampeyan nerbitake tag pisanan. Kita bakal nggawe tag pertama Universal Analytics. Klik Tambah Tag Anyar ing Ruang Kerja:

1-gtm-workspace-add-new-tag

Klik ing bagean tag lan sampeyan bakal dijaluk pilihan tag, sampeyan pengin milih Universal Analytics:

2-gtm-select-tag-type

Sampeyan kudu njaluk kode UA-XXXXX-X saka skrip Google Analytics sing wis ana ing situs sampeyan banjur lebokake ing bagean sing bener. Aja klik tabungan! Kita kudu menehi katrangan marang GTM nalika pengin ngilangi tag kasebut!

3-gtm-universal-analytics

Lan, mesthine kita pengin tag kasebut diuripake saben ana wong ndeleng kaca ing situs sampeyan:

4-gtm-universal-milih-pemicu

Sampeyan saiki bisa mriksa setelan tag sampeyan:

5-gtm-universal-review-tag

Klik simpen lan sampeyan bakal weruh ringkesan saka pangowahan sing digawe. Elinga yen tag isih durung diterbitake menyang situs sampeyan - iku fitur sing apik kanggo GTM. Sampeyan bisa nggawe akeh pangowahan lan verifikasi saben setelan sadurunge arep nerbitake pangowahan langsung menyang situs sampeyan:

6-gtm-workspace-pangowahan

Saiki tag kita wis dikonfigurasi kanthi bener, mula bisa diterbitake menyang situs! Klik Terbitake lan sampeyan bakal dijaluk nyathet pangowahan lan apa sing sampeyan lakoni. Iki migunani banget yen sampeyan duwe sawetara administrator lan mitra agensi sing makarya ing situs sampeyan.

[box type = "warning" align = "aligncenter" class = "" width = "80%"] Sadurunge nerbitake tag tag menyang situs sampeyan, priksa manawa sampeyan mbusak skrip Google Analytics sadurunge ing situs sampeyan! Yen ora, sampeyan bakal bisa ndeleng inflasi lan masalah sing nyata Analytics nglaporake. [/ box]

7-gmt-nerbitake

Boom! Sampeyan wis ngeklik nerbitake lan versi disimpen kanthi rincian suntingan tag. Universal Analytics saiki wis operasi ing situs sampeyan.

Versi 8-gtm-diterbitake

Sugeng, Google Tag Manager urip ing situs sampeyan kanthi konfigurasi Universal Analytics lan diterbitake minangka tag pertama!