Cara Ngapikake Katrampilan Nulis

Cara Ngapikake Katrampilan Nulis

Yen sampeyan wis maca publikasi suwene pirang-pirang taun, muga-muga sampeyan wis bisa ngerteni luwih becik nalika nulis. Sejatine, sawise nulis buku lan ewonan artikel, aku isih perjuangan karo dhasar nulis - kalebu toto wicoro, struktur, lan kreativitas.

Minangka aliran panularan kesadharan, nalika aku ngomong karo aku lan ngetik apa sing dakkandhakake, aku nggawe kesalahan ejaan lan tata bahasa sing ora sopan lan dhasar banget. Matur suwun, para pamiarsa wis nampani kekurangan katrampilan nulis lan dheweke luwih fokus karo sumber daya sing dakcritakake.

Ngandika, siji bab sing mbantu aku nambah tulisan yaiku… nulis. Aku nulis pratelan kerja (SOWs) kanggo prospek. Aku nulis kasus panggunaan kanggo nyoba. Aku nulis artikel ing kene. Aku nulis studi kasus kanggo marketing. Aku nulis sedina muput ing media sosial. Aku nulis perkenalan lan pitakon kanggo podcast. Kabeh sing aku tulis mbutuhake tujuan lan pangerten media lan target target.

Suwe-suwe, aku yakin wis apik banget nanging aku isih durung ahli. Nyatane, nalika nggawe kertas putih utawa konten penting, aku isih golek sawetara panulis salinan apik tenan sing nggawe tugas luar biasa ing kabeh bagean sing diwenehake. Disiplin riset, ngrungokake, lan fokus sing dialami para panulis kasebut pancen apik tenan. Aku ngormati kerajinane.

Infographic iki, 29 Cara Ngapikake Katrampilan Nulis, saka Enchanting Marketing babagan perencanaan, praktik, struktur, kreativitas, lan cara miwiti.

Cara Ngapikake Infographic Keterampilan Nulis

Mangkene sinopsis tinulis saka infographic:

Bagean 1: Praktik Nulis

  1. Gawe utama sampeyan kekirangan nulis. Apa sing pengin sampeyan tambah apik? Contone, sampeyan bisa uga fokus milih tembung sing pas utawa nulis ukara sing luwih sederhana.
  2. Maca karya penulis liyane kanggo ngerti kepiye cara ngetrapake teknik nulis. Yen sampeyan pengin nulis kanthi luwih gamblang, sinau Hemingway Wong Tuwa lan Segara. Utawa yen sampeyan pengin nambah pilihan tembung, deleng kepiye cara Ray Bradbury kriyo kuwat in Zen ing Seni Nulis; klumpukne kabeh conto favorit sampeyan ing file geser—Kumpulan saka conto nulis kanggo sinau saka.
  3. Praktek teknik nulis tartamtu, lan bandhingake tulisan sampeyan karo conto ing file geser, supaya sampeyan bisa ndeleng cara nambah luwih dhisik.
  4. Metu saka zona nyaman — aja nggunakake conto kanggo nyuda; tinimbang, nantang awakmu supaya luwih apik lan nikmati pengalaman sinau—nuwuhake pola pikir tuwuh.

Bagean 2: Perencanaan Nulis

  1. Sapa sing ditulis? Panulis sing apik duwe minat patologis marang sing maca lan ngerti impene, rasa wedi, lan kekarepan rahasia.
  2. Masalah pembaca sing bakal mbantu artikel sampeyan ngatasi? Utawa target sing arep direwangi? Konten sing apik duwe tujuan sing jelas - kanggo menehi inspirasi marang sing maca supaya nindakake saran.
  3. Apa peta kanggo mbantu para pamiarsa ngrampungake masalah utawa entuk target? Peta dalan minangka dhasar kanggo artikel sing jelas lan logis.

Bagean 3: Struktur Nulis

  1. Judhul sing kuat nggunakake tembung daya utawa nomer kanggo narik kawigaten ing aliran media sosial sing sibuk, lan nyebutake mupangate khusus kanggo mbujuk para pengikut supaya klik kanggo maca liyane.
  2. Bukaan sing narik ati janji karo para pamiarsa sampeyan bakal ngrewangi ngrampungake masalah supaya dheweke seneng diwaca maneh.
  3. Awak utama sing terkenal nuduhake, langkah demi langkah, cara ngatasi masalah utawa entuk target.
  4. Panutup inspirasi Miwiti para pamiarsa supaya bisa tumindak - sampeyan mung dadi panguwasa sejatine nalika para pamaca ngalami prabédan sing ditrapake.

Bagean 4: Teknik Nulis

  1. Gunakake rencana makan 4-kursus kanggo nggawe aliran logis tanpa gangguan, mula para maos tetep lacak.
  2. Sinau babagan cara nggunakake basa sing jelas kanggo nggawe ide abstrak konkrit dadi sing maca gampang ngerti lan ngelingi pesen sampeyan.
  3. Sinau babagan nulis ukara ukuran cokotan, sederhana, lan migunani—ukara sing apik minangka bahan dhasar saka nulis sing apik.
  4. Nyipta transisi lancar mula para pamiarsa mlumpat kanthi gampang saka ukara menyang ukara, lan saka paragraf nganti paragraf.
  5. Praktek kepiye carane nulis kanthi cetha lan ringkes dadi pesenmu dadi kuat.
  6. Temokake carane supaya tembung ringkihgobbledygook, Lan cliches; lan spice munggah nulis karo tembung daya kalebu frasa indera.
  7. Ngerti dhasar saka riset kunci lan optimasi ing kaca kanggo nambah lalu lintas telusuran organik.

Bagean 5: Keterampilan Nulis Lanjut

  1. Sinau babagan cara nggunakake teknik zoom-in-zoom-out kanggo nenun crita cilik menyang konten sampeyan.
  2. Temokake carane jangkah critane lan pamaca pancing kanthi cliffhangers cilik.
  3. Masak kiasan seger kanggo nambah rasa ing topik sing wis diresmikake lan mboseni.
  4. Tulis ukara dawa tanpa ambegan, lan temokake cara nggunakake irama kanggo nyelehake musik ing tulisan sampeyan.
  5. Eksperimen karo pilihan tembung lan coba liyane nada pacelathonmula para pamiarsa miwiti pangling karo swaramu.

Bagian 6: Pakulinan nulis

  1. Gawe tulisan pilihan, lan buku wektu ing tanggalan kanggo nulis — yen ora ngrancang wektu kanggo nulis, mula ora bakal rampung.
  2. Setel tujuan cilik—Kaya nulis sak paragrap utawa nulis sajrone 10 menit saben dina, mula meh ora bisa nulis.
  3. Gawe hubungan produktif karo kritik utama, dadi sampeyan bisa dadi panulis sing luwih bungah lan produktif.
  4. Miwiti nulis, sanajan sampeyan ora nulis rumangsa motivasi—Muse sampeyan bakal males kerja keras sampeyan lan tembung sampeyan bakal mulai mlayu.
  5. Ngilangake gangguan lan latihan cara fokus—Fokus minangka produktivitas super daya.
  6. Chop munggah ing proses nulis menyang langkah—Outline, draf kaping pisanan, revisi, suntingan pungkasan — lan sebarake pirang-pirang dina supaya sampeyan bisa njupuk keuntungan saka perkolasi; maneh tulisan sampeyan kanthi mripat seger supaya bisa dadi luwih apik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.