4 Cara Strategis kanggo Ngapikake Konten Visual ing taun 2020

Konten visual taun 2020

2018 weruh babagan 80% saka pemasar nggunakake konten visual ing strategi media sosial. Kajaba iku, panggunaan video saya gedhe udakara 57% ing antarane 2017 lan 2018. 

Saiki kita wis mlebu jaman nalika pangguna pengin konten sing apik, lan dheweke pengin cepet. Saliyane bisa ditindakake, mula sampeyan kudu gunakake konten visual:

  • Gampang kanggo nuduhake
  • Sederhana kanggo elinga
  • Nyenengake lan nyenengake

Dadi jelas yen sampeyan kudu nambah game pemasaran visual. Kanggo mbantu sampeyan, aku nggabungake sawetara strategi sing bisa sampeyan lakoni kanggo nambah konten visual ing taun 2020. 

Strategi # 1: Nggunakake Kekuatan Infografis

Infografis minangka gambar sing kalebu akeh informasi migunani. Dheweke mbantu sampeyan nyedhiyakake informasi kanthi cara sing apik lan apik kanggo para rawuh.  

Dheweke dadi mode sing apik kanggo ngirim informasi kanthi format sing luwih kenthel kanthi elemen visual. Sawise kabeh, yen sampeyan diwenehi pilihan, apa sampeyan bakal maca liwat 1000 tembung teks, utawa mbukak grafik rangkuman sing nuduhake informasi sing padha?

Umume wong bakal milih sing terakhir.

Miturut sing anyar jajak pendapat, 61% konsumen ujar manawa infografis minangka wujud konten sing paling efektif kanggo nahan informasi lan sinau. 

Visual lan grafis sing sregep sing digunakake ing infografis bisa mbantu para pamiarsa minat.

Dadi, jelas manawa infografis minangka wujud konten visual sing kuat.

Nanging, kepiye sampeyan nggawe sampeyan tampil ing pirang-pirang yuta wong sing mbanjiri internet? 

Mangkene sawetara tips sing bisa mbantu:

Nyemprotake Topik

Priksa manawa sampeyan wis fokus. Infographic sing ngemot akeh rincian bisa uga bakal mbingungake sing maca. 

Infografis sampeyan bisa uga luwih apik yen ora kalebu kabeh data sing bisa ditemokake. Nanging, sempit fokus sampeyan menyang siji topik lan priksa manawa sampeyan nggawe infographic ing sekitar kasebut. 

Mangkene conto infographic sing asri lan ringkes:

Tuladha Infographic
gambar liwat Pinterest

Entuk Ukuran Kanan

Infografis mesthine luwih gedhe tinimbang gambar lan diagram biasa. Nanging, priksa manawa padha ukuran sing bisa diatur lan dawa. Yen ora dielingi, sampeyan bisa uga bakal kelangan calon pamaca.

Gawe Grafis Bebas Clutter

Sampeyan ora pengin ngirim infographic sing banget rame. Tansah nambahake spasi sing bakal mbantu para pamaca navigasi liwat informasi kanthi lancar.

Kajaba iku, priksa manawa ukuran font paling cilik ing infographic sampeyan gampang diwaca.

Sawise rampung nggawe infographic sing apik, sampeyan bisa ngirim menyang macem-macem situs web ing ceruk. Iki bisa mbantu sampeyan nggayuh pamirsa sing luwih akeh.

Strategi # 2: Kirim Konten sing Dipersonalisasi

Pelanggan pengin konten sing luwih dipersonalisasi kanggo kapentingane. Nyatane, 91% saka pelanggan bisa uga tuku saka merek sing ngakoni lan menehi saran lan saran sing disesuaikan. 

liyane Survei 2018 ngandhakake yen konten ora dipersonalisasi, 42% konsumen bakal jengkel, lan 29% saka wong kasebut bakal cenderung ora tuku.

Statistik babagan Personalisasi Konten
Gambar liwat SlideShare

Salah sawijining cara kanggo nemokake apa sing dikarepake para pamirsa yaiku ngrungokake sosial. Ana alat sing akeh ing kana sing bisa nulungi sampeyan. Dheweke bakal mbantu sampeyan menilai sentimen pangguna lan nemokake apa sing dipikirake babagan sampeyan lan pesaing sampeyan. 

Saiki goleki macem-macem cara sampeyan bisa nggawe pribadi konten sampeyan. 

Visuale Mburine-Adegan

Nggoleki babagan nggawe produk nggawe rasa karukunan ing atine para pamirsa. Kanthi ngirim konten visual ing mburine kaya gambar lan video ing platform media sosial, sampeyan bisa menehi tampilan cepet menyang pamirsa.

Fotografer sing berbasis ing Toronto, Anna, nindakake kanthi sawetara postingan Instagram.

Konco Visual Adegan
gambar liwat Instagram

Kajaba iku, fitur kaya Instagram lan Kisah Facebook uga bisa migunani babagan iki.

Gawe Konten Lokalisasi

Lokalisasi konten visual ora mungkasi nggunakake basa sing dituturake kanthi lokal. Nggunakake petunjuk lan pitunjuk lokal ing konten sampeyan bisa mbantu pangguna nyambung kanthi cepet.

Strategi lokalisasi McDonald wis misuwur ing saindenging jagad. Dheweke ora mung nindakake iki kanthi cara ngowahi menu, nanging uga liwat konten visuale.

Contone, McDonald's ngajak pelanggan ing AS kanggo mangan panganan kanthi nuduhake konten sing ana gandhengane karo lokal. Dheweke bubar nuduhake kiriman ing Hari Cheeseburger Nasional kanggo narik pamirsa saka AS.

Tuladha Konten Lokalisasi McDonaldd
gambar liwat Instagram

Conto liyane yaiku kampanye dening McDonald's sajrone Taun Anyar Tiongkok ing 2016. Amarga iki wayah nalika akeh wong sing mulih menyang omah kanggo ndeleng kulawargane, kampanye kasebut fokus ing nilai kebersamaan lan wektu kulawarga.

Liwat video lan gambar, nggambarake versi boneka miniatur Ronald McDonald sing mulih menyang omah.

Tuladha Konten Lokalisasi McDonaldd
gambar liwat Mbangun Digital

Singkat, kanthi nggawe personalisasi, konten visual bisa nuwuhake sentimen sing kuat, lan narik kawigaten pangguna.

Strategi # 3 Nyuntikake Humor menyang Konten Visual sampeyan

Nyuntikake humor menyang konten visual sampeyan bisa menehi pengaruh gedhe babagan pamirsa supaya bisa melu bisnis.

Salah sawijining cara paling apik kanggo nggayuh iki yaiku liwat memes. Dheweke uga ringkes, relatable, lan guyon uga. Utawa, sampeyan bisa nggunakake GIF lucu lan kartun utawa strip komik kanggo narik kawigaten para pamirsa. 

Visual sing humor ora mung bisa narik kawigaten para pamirsa nanging uga bisa menehi istirahat sing dibutuhake saka teks. 

Nyisipake konten lucu menyang visual sampeyan ora mung menehi identitas sing disenengi kanggo merek, nanging uga nyuda tingkat bouncing.

Contone, Museum Royal Ontario asring nggunakake meme kanggo narik kawigaten para pamirsa ing Instagram. Elinga kepiye cara nggunakake paling anyar Tantangan Dolly Parton ing akun Instagram. 

Konten humor media sosial
gambar liwat Instagram

Menapa malih, humor boten mesthi lucu. Bisa uga gambar segawon utawa video bayi - apa wae sing nggawe pamirsa dadi mesem.

Utawa bisa uga, konten sampeyan bisa Loro lucu lan lucu. BarkBox, layanan langganan produk asu, minangka conto sing apik. Iki nampilake gambar asu sing lucu lan nambah banyolan kanthi masang katrangan lucu. 

Meme Nuduhake Media Sosial
gambar liwat Instagram

Nanging, sadurunge nggunakake humor, konfirmasi manawa cocog karo nada lan swarane merek sampeyan. Kajaba iku, priksa manawa sampeyan ora nggunakake humor lucu, ora sopan, utawa ora cocog. Iki bisa dadi produktif kanggo merek sampeyan.

Strategi # 4: Masang Alat Konten Visual sing Kanan

Tren lan minat pangguna sing saya suwe saya angel nggawe strategi konten visual sampeyan angel. Mula sampeyan kudu mikir nggunakake pribadi sing bisa mbantu sampeyan nggawe visual lintang lan nambah jangkauan ing media sosial uga. 

Gunakake alat kayata Canva, Animaker, Google Charts, iMeme, lan liya-liyane kanggo nggawe visual sing apik tenan. 

final Pikiran

Yen sampeyan nggunakake kekuwatan konten visual kanthi bener, bisa mbantu sampeyan nggawe keterlibatan kanthi gedhe. Sampeyan kudu nganggep nggawe konten visual supaya luwih relevan karo pamirsa. 

Kajaba iku, sampeyan kudu nggabungake infografis menyang strategi konten visual, yen durung rampung. Iki uga bisa nuwuhake humor supaya konten bisa narik kawigaten. 

Pungkasan, gunakake alat nggawe konten visual kanggo nambah game lan ngoptimalake konten visual sampeyan. 

Apa ana strategi liyane sing digunakake kanggo nambah konten visual sampeyan? Ayo ngerti ing komentar.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.