Cara Ngapikake Kasetyan Pelanggan karo Pemasaran Digital

Retensi Pelanggan

Sampeyan ora bisa nahan sing ora dingerteni. Yen fokus ing akuisisi pelanggan sing tetep, mula bakal gampang digawa lunga. Oke, dadi sampeyan wis ngerti strategi akuisisi, sampeyan wis nggawe produk / layanan sampeyan cocog karo uripe para pelanggan. Proposisi nilai unik sampeyan (UVP) bisa digunakake - narik kawigaten konversi lan nuntun keputusan tuku. Apa sampeyan ngerti apa sing kedadeyan sawise? Pangguna endi sing cocog sawise rampung siklus penjualan?

Miwiti kanthi Ngerteni Pemirsa

Sanajan seneng terus golek saluran lan pamirsa sing bisa didol, luwih murah yen tetep bisa tetep. Nanging, retensi ora gumantung karo driver sing padha karo akuisisi - tujuane beda-beda, lan sanajan prilaku lan sentimen pangguna sing muncul saka loro kasebut minangka komplementer, supaya bisa ditangani kanthi kapisah. Kasetyan pelanggan digawe saka penylametan. Akuisisi pelanggan mung minangka lawang.

Kunci takeaway ing kene yaiku kanggo ngerti manawa pelanggan ora ilang sawise siklus sales nanging terus melu produk / layanan lan menehi pengalaman karo merek sampeyan.

Dadi, apa sampeyan ngerti persis babagan pelanggan?

Kanggo ngrampungake gambar prilaku pamirsa sadurunge lan sajrone siklus sales lan nggabungake temuan menyang strategi retensi sampeyan, sampeyan kudu nyakup akeh data. Opo sing Metrik Data Utama kanggo njupuk wawasan? Sampeyan bisa miwiti kanthi netepke:

Metrik Pemasaran Telusuran

Kepiye pangguna nemokake sampeyan? Apa pitakon telusuran merek utawa non-merek sing pungkasane nyebabake konversi utawa titik sing dituku? Apa landing landing sing paling apik lan ing endi corong kasebut paling leakiest? Apa sampeyan bisa ngubungake konten tartamtu menyang demografi pangguna tartamtu sing nggawa volume penjualan paling gedhe?

Yen sampeyan duwe pelacakan Google Analytics aktif lan terintegrasi karo Google Search Console, sampeyan bakal bisa nglacak pitakon kasebut nganti 16 wulan kepungkur lan ngenali pitakon sing paling apik. Sampeyan bisa luwih jero analisis kanthi ngubungake tembung kunci kasebut menyang kaca kebangkrutan tartamtu lan ngenali minangka titik wiwitan optimal lelungan pangguna menyang akuisisi. Iki bisa dipecah luwih adoh kanthi nggandhengake data iki karo demografi pangguna, jinis piranti, prilaku, lan minat kanggo ngenali jinis pamirsa sing biasane dikonversi.

Metrik Sales

Kepiye penjualan sampeyan? Apa nilai pesanan rata-rata sing sampeyan cathet? Apa regane rata-rata tarif tuku ulang sampeyan? Apa produk / layanan sing paling apik lan ana gandhengane karo demografi pangguna lan tren mangsan?

Yen sampeyan duwe persiyapan pelacakan E-commerce sing disempurnakake liwat Google Analytics utawa dashboard piranti lunak pihak katelu, sampeyan bakal bisa nglacak kabeh iki lan nglumpukake wawasan sing penting. Sing paling penting sing kudu dielingi yaiku metrik penjualan beda-beda kanthi volume segmen sing dianalisis. Sales musiman utawa tren bisa ditampilake minangka anomali nalika katon liwat wektu sing cendhak, supaya mripatmu mbukak lan menehi pathokan data ing wektu sing padha karo periode sing sadurunge utawa ing wektu sing padha taun sadurunge.

Akuisisi lan Saluran Referensi

Apa sampeyan ngerti saka endi pelanggan? Apa saluran akuisisi utama sampeyan? Apa saluran kasebut padha karo sing ditemokake ing sampeyan utawa mung saluran sing nyengkuyung penjualan? Apa saluran sing ngasilake penghasilan paling gedhe?

Yen kita nganggep manawa situs web sampeyan minangka titik konversi utama lan sampeyan duwe persiyapan Google Analytics, sampeyan bisa kanthi gampang mangsuli pitakon ing ndhuwur. Kunjungi Akuisisi> Laporan Ringkesan kanggo ndeleng saluran sing paling akeh lalu lintas lan mumbul paling sithik. Sampeyan bisa nambah analisis kanthi ngganti segmen pamirsa saka Kabeh pangguna kanggo Konverter. Yen sampeyan duwe luwih saka siji target utawa klompok target, sampeyan luwih bisa ngrampungake perbandingan kinerja saluran menyang target tartamtu.

Personas Pelanggan

Kanthi kabeh data ing ndhuwur dipecah lan dilapis dadi struktur, saiki sampeyan bisa nggambarake jinis pamirsa sing paling bisa dikonversi, dalane menyang lan sawise titik konversi lan tumindak sadurunge, sajrone lan sawise nggawe tuku.

Nggawe persona pelanggan minangka perwakilan fiksi saka pelanggan ideal sampeyan bakal mbantu masarake produk sampeyan lan ngerti apa sing milih sampeyan dadi penjual / panyedhiya. Iki paling jelas nalika divisualisasi, mula ayo conto. Ngomong sampeyan adol buku masak lan target sampeyan nambah jumlah penjualan lan promosi seri anyar kanggo Thanksgiving mbesuk dadi basis pelanggan anyar lan sing wis ana. Endi sing endi sing luwih gampang kanggo dipasarake?

"Kita pengin promosi seri buku masak [iki] kanggo Thanksgiving iki ing Instagram lan Pinterest. Target kita yaiku wanita, umur 24-55 sing seneng masak lan wis tuku utawa nganggep tuku buku masak taun iki ”

"Tujuane kanggo promosi seri buku masak [iki] kanggo Martha. Dheweke nginep ing omah ibu ing umur 40-an sing seneng masak. Dheweke tresna #foodporn kaca lan nuduhake pasugatan ing Instagram. Dheweke konservatif lan seneng karo nilai-nilai tradisional saengga preinan utama dadi perkara penting kanggo dheweke amarga dheweke mung siji-sijine taun nalika dheweke bisa masak kanggo kulawarga lan kanca-kanca. Martha wis tuku buku masak saka kita lan mriksa feed Instagram lan situs web kanggo resep sing digawe komunitas paling ora sepisan sewulan. Dheweke pancen seneng masak lan panganan organik. ”

Waca bedane? Perwakilan persona pelanggan semacam iki minangka sing bisa sampeyan entuk saka metrik sing diwenehake ing ndhuwur sing dilapis dadi struktur.

Jinis analisis pelanggan iki angel disiyapake lan dadi kompleksitas. Yen tantangan banget kanggo sampeyan, sampeyan mesthi kudu njaluk pitulung saka agensi digital sing duwe pengalaman ing analytics pamirsa sing luwih maju, pamisahan, lan optimalisasi kampanye.

Taktik Pemasaran Umum sing Paling Umum lan KPI sing Urut

Saiki sampeyan ngerti pribadi pelanggan lan ngerti polah tingkah, cara sampeyan bisa nggarap retensi dadi luwih jelas. Taktik pemasaran retensi bisa beda-beda gumantung karo niche, pasar, pelanggan, lan target sampeyan, nanging kerangka kerja sing ndasari tetep padha.

Sawetara taktik pemasaran retensi ijo lan wis divalidasi kaping pirang-pirang. Mesthine, amarga asumsi kasebut didhukung dening data sing digawe ing langkah sadurunge.

Kanggo jeneng sawetara.

Search Engine Optimization (SEO)

Sanajan umume dianggep minangka taktik akuisisi, SEO nawakake pirang-pirang kesempatan kanggo ningkatake retensi pelanggan lan nggawe loyalitas.

Iki biasane ditindakake liwat ngoptimalake konten - ing situs uga ing offsite. Kanthi ngenali tembung kunci, konten lan sumber rujukan sing ditindakake pelanggan lan sesambungan, sampeyan bakal nyedhaki langkah nggawe pribadi konten kanggo narik perhatian. Manfaatake metrik pemasaran telusuran menyang strategi pemasaran retensi SEO lan nggawe peta dalan konten.

Aja mung fokus ing tembung kunci buntut sing cendhak, nanging coba tambahake relevan karo topik sing gegandhengan. Sampeyan bisa entuk iki kanthi njelajah tembung kunci LSI lan sintagma tembung kunci sing target minat lan kekarepan pangguna. Ayo bali menyang Martha lan promosi buku masak. Topik sing pungkasane nyebabake Martha tuku buku masak liyane saka resep masak alon-alon, pantry, lan pot sing digawe, pilihan bahan sing disaring nalika musim utawa cara tuwuh lan dikemas. Martha bisa uga tuku buku masak yen dheweke nganggep dheweke minangka tulang punggung kulawarga lan ndeleng meja makan minangka titik klumpukan, nilai masarakat lan kulawarga. Aja mung meksa pangguna kanggo ngenali awake dhewe minangka bagean saka segmen gedhe, nanging coba gawenen pengalamane.

Sawetara aspek teknis SEO, khusus ing babagan optimalisasi ing situs kaya situs web lan arsitektur informasi sing solid kanthi HTML5 sing sah lan markup microdata terstruktur bakal mbantu crawler luwih ngerti struktur lan semantik sing ana ing mburine. Iki mbantu nemokake lan nggawe kaca asil telusuran miturut preferensi pangguna target. Contone, markup situs web struktural lan semantik bakal mbantu nuduhake asil sing beda kanggo macem-macem wong kaya iki:

  • Nalika Martha nggoleki buku masak liwat mesin telusuran, dheweke bisa uga entuk buku masak resep alon-alon nalika asil bali.
  • Nalika nggoleki buku masak liwat mesin telusuran, aku bisa uga entuk Cookbook Anarkis minangka asil sing ngasilake.

Aspek teknis liyane sing ana gandhengane karo kegunaan lan kinerja situs web kayata wektu mbukak kaca, responsif lan kasedhiyan minangka faktor SEO penting sing nduwe retensi pangguna lan mbantu nggawe loyalitas. Yen situs web sampeyan ora bisa diakses utawa angel dimuat, para pangguna kemungkinan bakal mumbul utawa arang melu.

Rekomendasi KPI kanggo nglacak:

  • Jumlah pranala inbound
  • Jumlah tautan metu
  • Volume saka lalu lintas organik
  • Volume saka lalu lintas rujukan
  • Kaca asil mesin telusuran (SERP) posisi kanggo tembung kunci tartamtu
  • Tampilan halaman saben sesi
  • manggon wektu (rata-rata wektu ing kaca)
  • Bounce rate

Media sosial

Media sosial minangka saluran sing apik kanggo mbangun kesadharan, kapercayan, lan kasetyan. Iki resonan banget nalika ana hubungane karo taktik retensi SEO / SEM. Nggawe pemasaran influencer minangka lawang sampeyan kanggo nggawe penasehat ukum merek kanggo luwih jero babagan referensi retensi lan rujukan berkualitas tinggi.

Yen diselarasake karo kalender editorial / publikasi sing wis ditemtokake kanggo tujuan pemasaran retensi SEO lan dikombinasikake karo hashtag bermerek lan pelacakan tautan dadi saluran sing kuat kanggo nggedhekake loyalitas pelanggan.

Sampeyan bisa nggunakake hashtag kanthi merek lan nelusuri tautan kanggo ngenali lan njelajah kesempatan anyar kanggo keterlibatan lan nutul sumber calon pengacara merek. Bisa uga entuk manfaat media sosial sing paling gedhe yaiku kesempatan kanggo melu karo calon pelanggan lan basis pelanggan sing ana kanthi nyata. Nggunakake chatbot lan ndhidhik staf sales sampeyan nggunakake media sosial minangka bagean saka layanan pelanggan minangka taktik siji-sijine taktik sing paling apik kanggo nggawe retensi lan loyalitas pelanggan.

Rekomendasi KPI kanggo nglacak:

  • Jumlah pandherekipun lan penggemar
  • engagement rating - loro kampanye lan khusus kaca
  • Persentase saka lalu lintas rujukan digawe liwat saluran media sosial
  • The volume isi didorong minangka bagean saka distribusi pemasaran
  • Jumlah panjaluk layanan pelanggan rampung liwat obrolan media sosial, komentar lan olahpesen

Email marketing

Email kasebut ora bakal mati lan dadi media dhasar saka kabeh panggunaan web.

Pemasaran email paling umum digunakake minangka driver utama pangguna panggunaan lan anget kadhemen ndadékaké. Rong taktik paling umum sing digunakake liwat pemasaran email kanggo nambah penylametan pelanggan yaiku ngirim buletin kanthi nganyari warta lan konten paling anyar lan kanggo mbujuk tuku bola-bali kanthi menehi diskon lan penawaran menyang basis pelanggan sing wis ana.

Kurasi konten kanggo taktik apa wae iki bisa diselarasake karo tanggalan editorial sampeyan kanggo menehi asil paling apik babagan tarif mbukak lan RKT. Sampeyan luwih bisa ngrampungake upaya pamisahan dhaptar email miturut pilihan pangguna, tren mangsan, lan demografi.

nanging pemasaran email kudu nyedhaki ati-ati tinimbang sing kasebut ing ndhuwur. Promosi lan penanganan sing ora apik bisa nggawe kabeh domain sampeyan dhaptar ireng lan ngrusak kapercayan sing digawe nganti saiki. Sing paling penting kanggo dicathet ing kene yaiku manawa pangguna ngerti kepiye carane entuk dhaptar milis, kepiye cara sampeyan ngrampungake lan dheweke diwenehi kesempatan kanggo nyetel preferensi utawa lengganan kapan wae.

Nalika mutusake apa sampeyan bakal nggunakake server mailing dhewe utawa layanan pihak katelu, waca manawa sampeyan bisa ngetrapake kabeh aturan sing kasebut ing ndhuwur lan duwe kemampuan kanggo ngukur lan nglacak prestasine.

Rekomendasi KPI kanggo nglacak:

  • Jumlah email sing dikirim metu - khusus kampanye lan umume
  • Tingkat klik (RKT) email
  • Tingkat mbukak kampanye email dikirim
  • Baleni tarif tuku liwat saluran email

Ngawasi, Ngukur lan Ngoptimalake Wutah

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, supaya bisa nambah loyalitas pelanggan kanthi pemasaran digital, sampeyan kudu ngerti pelanggan. Ana macem-macem kerangka kerja kanggo analisis pelanggan kanggo njelajah lan cocog karo upaya pemasaran retensi sampeyan. Nggawe strategi pemasaran retensi pelanggan bisa beda-beda gumantung saka bisnis menyang merek, nanging target proses sing ana gandhengane kasebut cocog.

Ngukur jero lan analitik sing luwih apik ing saben bagean lelungan pelanggan minangka wiwitan sing apik nanging bakal menehi ton data sing ora kabentuk. Cara sampeyan nggunakake data iki kanggo takon lan menehi wangsulan babagan pitakon tartamtu babagan tindak tanduk sing ngluwihi rampung siklus penjualan bakal nemtokake sukses nggawe hubungan jangka panjang karo basis pelanggan.

Lan saka retensi munggah kasetyan lan dateng.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.