Cara Ngenali Peluang SEO Ing Situs Sampeyan Kanggo Ngapikake Peringkat ing Hasil Panelusuran Nggunakake Semrush

Identifikasi Kesempatan SEO kanggo Peringkat Organik nganggo SEMRush

Sajrone pirang-pirang taun, aku nulungi atusan organisasi kanthi nyusun strategi konten lan ningkatake visibilitas mesin telusuran. Proses kasebut terus maju:

  1. Performance - Priksa manawa situs kasebut tampil kanthi apik babagan kacepetan.
  2. piranti - Priksa manawa pengalaman situs kasebut luwih unggul ing desktop lan utamane seluler.
  3. iklan - Priksa manawa situs kasebut apik, gampang digunakake, lan kanthi merek kanthi manpaat lan diferensiasi.
  4. Content - Priksa manawa dheweke duwe perpustakaan konten sing nyakup saben tahapan lelungan para panuku, lan nggunakake saben medium ing kaca sing wis kabentuk kanthi apik.
  5. Telpon-Kanggo-Tumindak - Priksa manawa kasedhiya kanggo pengunjung apa sing bakal ditindakake sabanjure ing saben kaca lan saben konten.
  6. promosi - Priksa manawa dheweke duwe strategi aktif kanggo mesthekake konten kasebut dituduhake online liwat media sosial, direktori, industri, lan situs pengaruh sing berkualitas.

Panelusuran ora mung babagan ngasilake konten, nanging ngasilake konten sing paling dhuwur yen dibandhingake karo pesaing sampeyan.

Sapa Pesaing Panelusuran Sampeyan?

Sampeyan bisa uga katon kaya pitakonan sing aneh, nanging pesaing sampeyan ing mesin telusuran ora mung perusahaan sing duwe produk lan layanan saingan. Saingan sampeyan ing mesin telusuran yaiku:

  • Situs web industri sing saingan karo tembung kunci sing padha lan bisa uga ngarahake lalu lintas menyang pesaing sampeyan.
  • Direktori Online tujuane supaya pangkat luwih apik tinimbang sampeyan, supaya sampeyan kepeksa pariwara karo dheweke.
  • Situs web referensi kaya Wikipedia sing duwe panguwasa peringkat telusuran sing luar biasa.
  • Situs web warta sing bisa saingan karo sampeyan kanthi merek amarga otoritas mesin telusuran.
  • Situs web pendhidhikan sing bisa duwe kelas utawa kursus ing topik sing padha. Situs pendhidhikan asring uga duwe wewenang sing luar biasa.
  • media sosial situs sing nyoba aktif aktif karo calon pelanggan supaya sampeyan kepeksa pariwara karo dheweke.
  • Situs web pengaruhe sing aktif aktif karo calon pelanggan supaya bisa adol pariwara utawa melu afiliasi.

Kasus ing titik, Martech Zone pancen dadi pesaing karo akeh panyedhiya Martech nalika nerangake peringkat lan lalu lintas. Kanggo monetisasi situsku, aku kudu bersaing lan menang tembung kunci sing kompetitif lan lalu lintas dhuwur. Yen aku nglakoni, luwih akeh wong bakal ngeklik iklan ing situsku utawa tautan afiliasi - ngasilake pendapatan. Lan asring, peringkat saya nyebabake perusahaan sing menehi sponsor kiriman lan kategori kanggo nyoba lan ngarahake arah luwih akeh.

Kepiye Sampeyan Temokake Pesaing Telusuran?

Sanajan sampeyan mikir manawa mung bisa nggoleki lan ndeleng sapa sing bakal ngasilake asil, iku dudu cara sing apik kanggo ngenali sapa pesaing sampeyan. Alasanipun yaiku mesin telusuran nggawe personalisasi kaca asil mesin telusuran (SERP) kanggo pangguna mesin telusuran - kanthi topikal lan geografis.

Dadi, yen sampeyan pengin ngidentifikasi kompetisi - sampeyan kudu nggunakake alat kaya Semrush sing nglumpukake lan nyedhiyakake intelijen lan nglaporake babagan asil mesin telusuran.

Wutah Semrush Wutah

Semrush bisa mbantu sampeyan ngerti kepiye kinerja domain ing tembung kunci lan mbantu sampeyan ngerteni kesenjangan lan kesempatan kanggo ngapikake peringkat sakabèhé tumrap kompetisi.

Langkah 1: Goleki Peringkat Domain Kanthi Kata Kunci

Langkah kapisan sing daklakoni nalika nindakake riset kompetitif yaiku ngenali ngendi aku wis rangking. Alesan kanggo iki cukup gampang… luwih gampang kanggo aku ngoptimalake lan nggunakake tembung kunci sing wis dak rangking tinimbang nyoba rangking tembung kunci sing situsku ora ditemokake.

Filter sing digunakake beda-beda:

  • posisi - Aku miwiti karo posisi 4-10 amarga aku wis ana ing kaca 1 lan yen bisa entuk posisi 3, aku bakal nambah lalu lintas kanthi signifikan.
  • Bedane ing Posisi - Aku seneng ndeleng posisi sing wis nambah pangkat saben wulan amarga ateges konten entuk wewenang lan bisa uga bisa ngoptimalake lan promosi maneh supaya bisa luwih maju.
  • volume - Yen volume ana puluhan utawa atusan ewu, aku bisa ngoptimalake kaca kasebut nanging ora bakal ngarepake asil langsung. Asile, aku cenderung nggolek volume telusuran antarane 100 nganti 1,000 telusuran saben wulan.

rangking tembung kunci organik martech zone semrush

Sinau Kasus Ngoptimalake Kaca Peringkat

Sampeyan bakal ngerti manawa aku pindhah Kontes Dina Valentine. Iki tembung kunci sing dakgawe pungkasan wulan kanggo nyiapake para Pemasar sing nindakake riset babagan kontes media sosial ... lan bisa digunakake! Aku nampa ewonan kunjungan kanthi ngoptimalake artikel sing luwih lawas lan nganyari data lan gambar ing kana. Aku malah ngoptimalake slug post kanggo target tembung kunci sing luwih apik, ngganti "valentines-day-kampanye" dadi "kontes valentines-day-social-media-media".

Taun kepungkur, aku nampa udakara 27 kunjungan saka mesin telusuran antara tanggal 1 lan 15 Februari. Ing taun iki, aku nampa 905 kunjungan saka mesin telusuran. Tambah apik ing lalu lintas organik kanggo nyetel cilik ing kaca kasebut.

kiriman organik lalu lintas sing luwih apik

Langkah 2: Ngenali Peluang Kata Kunci

Kata kunci pertama ing dhaptar kasebut sejatine minangka merek, mula aku ora yakin manawa aku bakal pangkat kanthi apik utawa menang lalu lintas kasebut. Yen ana sing nggoleki Acquire.io… mesthine pengin situs web asline.

Nanging, tembung kunci nomer loro - perpustakaan isi - minangka salah siji sing aku pancen kepengin peringkat luwih apik. Inti kanggo layanan bisnis lan aku kepengin mbantu para pemasar dadi luwih efisien lan efektif karo produktivitas konten kanggo ngasilake asil pemasaran.

TIP: Apa kaca kasebut wis diwenehi peringkat ing tembung kunci sing ana gandhengane?

Aja lali manawa sampeyan bener-bener bisa ngrusak lalu lintas telusuran sampeyan yen sampeyan njupuk kaca kanthi peringkat dhuwur lan ngrusak pangoptimalan kanggo tembung kunci tartamtu. Dadi, perkara liya sing daklakoni yaiku ndeleng apa maneh rangking kaca tartamtu kanthi ngeklik URL ing Semrush laporan Aku mbusak kabeh saringan banjur ngurutake dhaptar miturut posisi.

asil telusuran perpustakaan konten semrush

Dadi… iki katon apik. Nalika aku pangkat kanggo bangunan lan nggawe perpustakaan konten, temenan bakal saya pangkat perpustakaan isi bakal ngasilake luwih akeh lalu lintas menyang situsku.

Kabar uga, ing Fitur SERP sing ana cuplikan, video, lan ulasan unggulan. Aku pengin ngerti apa aku nggabungake apa wae sing bisa mbantu artikelku sing wis pangkat.

Langkah 3: Identifikasi Pesaing SEO Kula

Yen aku klik perpustakaan isi ing kolom kapisan, saiki aku bisa ndeleng pesaingku ing kaca asil mesin telusuran:

pesaing perpustakaan konten semrush

Langkah 4: Bandhingake Konten Sampeyan karo Konten

Nggunakake fitur SERP saka sadurunge lan nganalisa saben kaca iki, saiki aku bisa menehi saran babagan cara nambah konten umum supaya bisa diindeks luwih apik perpustakaan isi, uga ngenali sawetara kesempatan kanggo promosi supaya bisa ngarahake sawetara backlink… sing pungkasane bakal entuk peringkat luwih apik.

Sejatine aku duwe luwih akeh link balik menyang kaca tinimbang sawetara kaca rangking ing ndhuwurku. Mesthi wae, sawetara domain kasebut duwe wewenang sing luwih gedhe mula aku kudu ngrampungake gaweyan kanggo aku. Artikel peringkat paling dhuwur ing kaca kasebut katon ditulis ing taun 2013, mula aku luwih yakin manawa bisa ngasilake asil sing luwih apik. Lan, nalika nganalisis dhaptar artikel… sawetara uga ora cocog karo tembung kunci.

Langkah 5: Nambah Konten Sampeyan

Ayo diadhepi ... artikelku dudu sing paling gedhe… mula saiki kudu nambah tenan. Ing kasus iki, aku yakin bisa:

  • Ngoptimalake ing title saka artikel kasebut.
  • Lebokake sing luwih apik Bintang gambar sing bakal nyebabake luwih akeh lalu lintas saka promosi media sosial.
  • Tambah video ngendi aku nerangake strategi sakabehe.
  • Tambah liyane diagram ing artikel kasebut.
  • Lebokake liyane detail ngubengi perjalanan para pembeli lan kepiye konten nggawe luwih akeh keterlibatan lan konversi.

Ing kasus iki, aku yakin nganyari konten lan mbentuk maneh ing media sosial cukup kanggo nyatane asil telusuran sing luwih apik. Gelombang anyar wong sing maca konten lan nuduhake kanthi online nyedhiyakake pratondho sing dibutuhake kanggo Google manawa konten luwih unggul, seger, lan kudu peringkat luwih apik.

Langkah 6: Nerbitake maneh lan Promosi Konten Sampeyan

Yen artikel sampeyan ana ing blog, aja wedi nerbitake konten dadi anyar, tetep URL lan slug sing padha. Amarga sampeyan wis rangking, sampeyan ora pengin ngganti URL kaca sampeyan!

Lan, sawise diterbitake maneh, sampeyan bakal pengin nyebar lan promosi konten liwat newsletter email, tapak asma email, lan saindhenging profil media sosial.

Langkah 7: Tonton Analytics lan Semrush!

Aku biasane ndeleng dorongan langsung nalika nerbitake publikasi lan promosi konten nanging ora ana owah-owahan langsung ing peringkat umum. Aku biasane maneh Semrush in 2 nganti 3 minggu kanggo ndeleng kepiye pangowahanku mengaruhi peringkat umum kanggo URL tartamtu.

Iki minangka strategi menang sing daklakokake saben minggu kanggo klienku ... lan apik tenan anggone bisa digunakake.

Miwiti Semrush!

Yen sampeyan serius nggunakake konten kanggo nyurung pertumbuhan organik, priksa manawa priksa Semrush's Toolkit Pemasaran Konten ing ngendi sampeyan bisa ngrancang, nulis, lan nganalisa konten sampeyan kabeh ing sak papan.

The Semrush Platform Pemasaran Konten nyedhiyakake macem-macem solusi kanggo nggawe strategi konten sing sukses lan nggawe konten sing narik kawigaten para pamirsa. Gabungke kreativitas lan analitis ing saben langkah alur kerja sampeyan.

Apa Kaca sing Dioptimalake Kula luwih apik? Temokake Artikel Tulisan Aku!

Babagan Semrush

Semrush wis dijenengi ulang database tembung kunci tuwuh saka 17.6B dadi 20B. Rong taun kepungkur mung kalebu tembung kunci 2B - yaiku Wutah 10x! Dheweke uga nyetel rencana:

  • saben - Freelancer, startup, lan pemasar internal nggunakake paket iki kanggo tuwuh proyek SEO, PPC, lan SMM.

Coba Semrush Pro Gratis!

  • Guru - Agensi bisnis lan pemasaran cilik nggunakake paket iki. Nduweni kabeh fitur pro saliyane platform pemasaran konten, data sejarah, lan integrasi Google Data Studio.

Coba Semrush Guru Gratis!

  • Bisnis - Agensi, proyek e-commerce, lan situs gedhe nggunakake paket iki. Iku kalebu akses API, duwe watesan lengkap lan opsi enggo bareng, lan laporan Share of Voice.

Lengganan Bisnis Semrush

Pengungkapan: Aku afiliasi saka Semrush lan aku nggunakake link afiliasi ing artikel iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.