Review sing Ditampa utawa Mbayar minangka Review Risiko

review online

Kita duwe diskusi sing kuat ing acara kepemimpinan regional babagan ngoleksi ulasan saka bisnis lan konsumen kanthi online. Akeh diskusi yaiku babagan review mbayar utawa menehi hadiah kanggo para pelanggan kanggo review. Aku dudu pengacara, mula aku nyaranake sampeyan ngomong karo kanca sadurunge ngrungokake. Pendapatku iki gampang… aja mbayar utawa menehi ulasan. Sampeyan bisa uga ora setuju karo aku, nanging kaya industri telusuran organik sing ditindakake kanthi peringkat sing salah, ulasan uga duwe masalah sing padha. Lan perusahaan sing melu ilang luwih akeh tinimbang sing entuk.

Risiko Review sing Dibayar lan Dibayar

Aku yakin sampeyan bakal duwe 4 masalah nalika mbayar utawa menehi ulasan:

  1. Isu Hukum - Sampeyan bisa uga bejat Pedoman FTC. Ora mung iku, pegawe, perusahaan, utawa wong sing sampeyan bayar uga duwe risiko nglanggar pedoman FTC. Dina iki, kita ora bisa ndeleng akeh kegiyatan babagan iki. Nanging, mbesuk aku yakin bakal ana sistem sing dioptimalake kanggo ngenali hubungan sing pungkasane nggawe kabeh pihak dadi masalah. Saliyane pamrentah, aja kaget yen sampeyan bakal digugat karo salah sawijining platform.
  2. Pelanggaran - Sampeyan bisa nandur modal cukup akeh kanggo review dina iki, nanging yen sampeyan kejiret syarat layanan situs kasebut, konten kasebut bakal ilang selawase lan reputasi sampeyan bakal rusak banget ngluwihi investasi sing wis digawe. Yen kejiret mbayar review lan mbukak publik iku ora ana risikone. Sawetara dhuwit sing dienggo dina iki bisa ngasilake perusahaan sampeyan mengko.
  3. Integritas - Serius, endi integritas sampeyan minangka bisnis? Apa iki pancene pengin bisnis? Yen sampeyan ora bisa dipercaya ngatur reputasi online sing bersih, apa sampeyan yakin manawa konsumen lan bisnis pengin bisnis karo sampeyan?
  4. Quality - Apa sampeyan milih lan maca sawetara ulasan Dhaptar Angie. Iki dudu ukara siji, iku review kualitas sing nggambarake kabeh proses sing ditindakake para pembeli karo panyedhiya layanan. List Angie bubar nyuda paywall lan konsumen saiki ngerti kenapa akeh pelanggan Angie's List sing seneng layanan kasebut. Tinjauan hebat angel kanggo palsu.

Dadi Kepiye Sampeyan Golek Ulasan Liyane?

Ana bedane njaluk kanggo review lan takon. Aku nuduhake crita sawetara taun kepungkur karo Panjaluk survey GM iku pancen elek banget. Sejatine, yen aku mangsuli apa-apa sing kurang sampurna, sirahe wong bakal dicincang. Sing njaluk solusi. Lan ngandhani pelanggan manawa ana ganjaran kanggo sing ditinjau ora beda karo njaluk review! Ojo ngono.

Nalika salah sawijining klien nulis matur nuwun, tweets jempol kanthi online, utawa menehi komentar marang wong liya manawa dheweke ngurmati, kita matur nuwun lan takon apa dheweke bisa nulis ... kanthi menehi testimoni pelanggan utawa review online. Kabar pesenan? Dheweke crita dhisik, banjur dijaluk. Kita ora njaluk tanpa input. Kita uga ora janji apa-apa. Apa kita bisa ngetutake hadiah minangka matur nuwun? Mesthi wae, nanging ora diarepake uga ora dijanjekake.

Aku uga nyaranake nerbitake kaca kanggo saben situs review ing situs sampeyan. Ora njaluk supaya prospek lan pelanggan ngerti ngendi sampeyan bakal nemokake… lan pelanggan sing seneng bakal mbukak kaca Facebook lan menehi review. Gampang supaya para pelanggan bisa nemokake, nyakup komunikasi internal karo pelanggan, lan nuduhake ulasan sing apik nalika dikirim.

Kualitas saben platform review umume gumantung karo kualitas ulasan sing ana ing kana. Kajaba kawicaksanan sing ketat, akeh layanan kasebut uga kalebu algoritma kanggo ngilangi review palsu. Amazon pancen serius babagan kabijakan kasebut lan saiki aktif nuntut ewu wong sing adol tinjauan. Mangkene sawetara situs review umum lan kabijakane:

Kebijakan Review Amazon

Amazon ora nguciwani tembung lan ora pengin kanca, kulawarga, utawa anggota perusahaan nindakake ulasan. Dheweke uga ora pengin sampeyan mbayar, mesthi.

Ulasan Promosi - Kanggo njaga integritas Ulasan Pelanggan, kita ora ngidini para seniman, panganggit, pangembang, pabrikan, penerbit, penjual utawa vendor nulis Ulasan Pelanggan kanggo produk utawa layanan dhewe, kanggo ngirim komentar negatif babagan produk utawa layanan sing saingan , utawa kanggo milih migunani babagan review. Amarga alasan sing padha, anggota kulawarga utawa kanca cedhak wong, klompok, utawa perusahaan sing adol ing Amazon bisa uga ora nulis Ulasan Pelanggan kanggo item kasebut.

Ulasan Mbayar - Kita ora ngidini review utawa milih migunani babagan ulasan sing dikirimake kanggo ganti rugi, kalebu pembayaran (kanthi bentuk dhuwit utawa sertifikat hadiah), konten bonus, entri kontes utawa undian, diskon kanggo tumbas mbesuk, produk ekstra, utawa hadiah liyane.

Kebijakan Review Google

Kebijakan Review Google cetha nyatakake yen bakal mbusak konten sing nglanggar kabijakan paninjauan:

Konflik kepentingan: Ulasan paling penting yen jujur ​​lan ora pilih kasih. Yen sampeyan duwe utawa makarya ing papan, aja ditinjau bisnis utawa majikan sampeyan dhewe. Aja nawakake utawa nampa dhuwit, produk, utawa layanan kanggo nulis ulasan kanggo bisnis utawa kanggo nulis ulasan negatif babagan pesaing. Yen sampeyan duwe bisnis, aja nyiyapake stasiun review utawa kios ing papan bisnis mung kanggo njaluk review sing ditulis ing papan bisnis sampeyan.

Kebijakan Review Yelp

Yelp flat ngandhani bisnis supaya Aja Nyuwun Ulasan:

Tinjauan sing dijaluk cenderung ora disaranake dening piranti lunak otomatis, lan sampeyan bakal nggawe sampeyan edan. Napa review kasebut ora disaranake? Dadi, kita duwe tugas apes nyoba mbantu para pangguna mbedakake review nyata lan palsu, lan nalika mikir yen nindakake proyek sing apik karo algoritma komputer sing apik, kasunyatan sing angel yaiku ulasan sing dijaluk asring asring ditemokake. . Contone, bayangake, pemilik bisnis sing "takon" kanggo review kanthi nempelake laptop ing ngarepe pelanggan lan mesem ngajak dheweke nulis ulasan nalika ndeleng pundhak. Kita ora butuh jinis tinjauan kaya ngono, mula ora bakal kaget yen ora disaranake.

Kebijakan Tinjauan Dhaptar Angie

Daftar Angie nduweni kejelasan sing luar biasa babagan kabijakan review:

  • Kabeh ulasan lan rating sampeyan bakal didhasarake: (i) Pengalaman langsung nyata karo Panyedhiya Layanan sing lagi ditinjau; utawa (ii) kaya sing disedhiyakake ing Bagean 14 (Panyedhiya Layanan) ing ngisor iki, pengalaman langsung saka individu lan individu kasebut karo panyedhiya kesehatan utawa kesehatan sing Sampeyan duwe wewenang legal kanggo nyampekano informasi kesehatan lan pengalaman wong kasebut;
  • Kabeh ulasan lan rating saka Panyedhiya Layanan sing sampeyan rating bakal akurat, bener lan lengkap ing kabeh aspek;
  • Sampeyan ora bisa, duwe kepentingan, utawa dadi anggota direksi, saka Panyedhiya Layanan sing Sampeyan kirimake ulasan lan rating;
  • Sampeyan ora bisa kerja, duwe kepentingan utawa dadi anggota direksi pesaing saka Panyedhiya Layanan sing Sampeyan kirimake ulasan lan rating;
  • Sampeyan ora ana gandhengane (miturut getih, adopsi, omah-omah, utawa kemitraan domestik, yen Panyedhiya Layanan minangka individu) marang Panyedhiya Layanan sing Sampeyan kirimake ulasan utawa rating;
  • Jeneng lan informasi maneh bakal kasedhiya ing Panyedhiya Layanan sing sampeyan tinemu; lan
    Dhaptar Angie bisa uga ngowahi, adaptasi, utawa nolak Ulasan sampeyan yen ora sesuai karo kriteria publikasi Angie's List, sing bisa diganti saka wektu ke wektu miturut pamrentahane Angie's List.

Kebijakan Review Facebook

Facebook nuduhake sing Standar Komunitas nanging ora pati ngerti babagan solicitation utawa review mbayar sanajan negesake ulasan otentik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.