Cara Nggawe Proposisi Nilai Gedhe

Cara Nulis Proposisi Nilai Gedhe

Salah sawijining pertempuran sing saya perjuangan karo perusahaan yaiku ora mikir maneh apa sing ditindakake lan wiwiti mikir kenapa wong nggunakake produk utawa jasa. Aku bakal menehi conto cepet… saben dina, sampeyan bakal nemokake aku ngrekam lan nyunting podcast, nulis kode integrasi, ngetrapake solusi pihak katelu, lan nglatih klienku. Ya, bla, bla… iku ora sebabe wong kontrak karo layananku. Layanan kasebut bisa digunakake Fiverr kanggo satus dolar proyek. Klien saya nyewa kula amarga aku bisa ngowahi upaya pemasaran digital lan nambah asil kanthi investasi sing sederhana.

Ana analogi sing asring digunakake. Aku duwe mobil sing dakbeta kanggo perawatan saben wulan utawa luwih. Iki kanggo njaga mobilku ing kondisi sing apik lan terus aku kerja lan balik. Aku dudu mekanik kasebut. Saiki, yen aku pengin modifikasi mobil lan nganyari supaya bisa menang balapan, apa aku bakal nggawa mekanik kasebut? Ora. Agensiku dudu toko ganti minyak, yaiku menang balapan toko.

Rasane gampang, bener? Ora… amarga perusahaan mikir yen blanja kanggo ngganti minyak, nanging sing dibutuhake kanggo menang balapan kasebut.

Apa Proposisi Nilai?

Uga dikenal minangka Proposisi Nilai Unik (UVP), proposisi nilai sampeyan minangka pratelan cekak sing nyakup keuntungan saka layanan sing diwenehake uga cara mbedakake awak saka pesaing.

Tip Pro: Sadurunge sampeyan maju karo apa sampeyan mikir minangka Proposisi Nilai Unik… takon karo klien utawa pelanggan saiki! Sampeyan bisa uga kaget yen ora kaya sing sejatine dipercaya.

panjenengan Proposal Nilai kudu ngrampungake patang prekara:

  1. Sampeyan kudu narik kawigatene pengunjung. Perusahaan sampeyan ora entuk asil sing diarepake saka investasi pemasaran - mulane wong ngrekrut aku.
  2. Sampeyan kudu gampang dingerteni. Aku nuduhake manawa hubungan bisnis karo aku regane luwih murah tinimbang karo biaya karyawan nalika nindakake keahlian sajrone puluhan taun.
  3. Sampeyan kudu mbedakake sampeyan saka pesaing sampeyan kanthi online. Yen dhaptar proposisi regane padha karo pesaing sampeyan, fokus ing salah siji sing ora fokus. Contone, kita dudu agensi sing fokus ing siji saluran, keahliane saya akeh teknologi lan strategi supaya aku bisa menehi saran marang para pimpinan bisnis babagan cara ngapikake bisnise nalika komunikasi karo sumber daya babagan cara nglakokake.
  4. Sampeyan kudu cukup memikat supaya sejatine keputusan keputusan tuku pengunjung. Tuladha: We offer 30 dina kanggo sponsor amarga kita yakin karo regane lan pengin njamin sukses klien.

Ing industri e-commerce, ana sawetara proposisi nilai unik umum… kacepetan pangiriman, biaya pengiriman, kabijakan bali, jaminan rega murah, keamanan transaksi, status saham. Kabeh kasebut digunakake kanggo nambah kapercayan lan supaya pengunjung bisa adol tanpa nilarake situs lan mbandhingake blanja ing papan liya. Kanggo produk utawa layanan, sampeyan kudu kreatif… apa sumber daya sampeyan? Lokasi? Pengalaman? Klien? Kualitas? Biaya?

Sawise sampeyan nemtokake proposisi nilai unik, sampeyan kudu komunikasi internal lan kanthi konsisten nyisipake ing saben pesen sales lan marketing sing sampeyan gunakake.

Salah sawijining conto gedhe yaiku Pusat Data Lifeline, a kolokasi tengah fasilitas lan klien kita. Dheweke duwe luwih akeh ruang kanggo skala tinimbang pesaing liyane ing Midwest. Dheweke disertifikasi kanggo data rahasia federal. Lan… saiki lagi nggawe ruang kantor dadi fasilitas. Kombinasi unik banget supaya kita bisa nggarap desain ulang situs lan merek sing bakal nyakup pambedaan kanthi lengkap!

UVP sampeyan bisa uga ora nyebabake kabeh jeneng rebranding… nanging mesthine kudu jelas saka web, sosial, lan ngarsane telusuran apa proporsi nilai sampeyan! Mangkene infographic sing apik saka QuickSprout, Cara Nulis Proposisi Nilai Gedhe.

Cara Nulis Proposisi Nilai Gedhe

2 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.