4 Tips Nggawe Strategi Pemasaran Video sing Sukses kanggo Bisnis sampeyan

Video Marketing

Ora rahasia manawa nggunakake video ing pemasaran konten saiki saya rame. Sajrone sawetara taun kepungkur, video online kabukten dadi konten sing paling apik kanggo pangguna. Media sosial wis dadi salah sawijining platform sing paling efektif kanggo pemasaran video, lan iki kasunyatane supaya ora dianggep entheng. Kita duwe sawetara tips penting kanggo sampeyan babagan cara nggawe video sing efektif sing bisa narik kawigaten para pamirsa supaya bisa njupuk tindakan.

1. Gawe video kanggo ngasilake

Beda karo sampeyan, calon pelanggan ora mikir babagan produk utawa layanan sedina muput kaya sampeyan. Nanging, dheweke duwe kapentingan lan agenda dhewe-dhewe. Kanggo nggawe calon pelanggan mandheg lan menehi kabar, sampeyan kudu nggawe konten sing bisa ditrapake maneh.

Wong seneng lan eling crita. Crita sing apik duwe konflik sing jelas lan resolusi sing nyenengake. Yen sampeyan bisa nggawe bisnis kanthi nggunakake crita sing duwe masalah sing sah lan solusi sing efektif, wong cenderung bakal ngrungokake pesen kanthi lengkap lan ngelingi apa sing sampeyan tawakake.

2. Temokake video sampeyan lan pangkat luwih apik ing Youtube

Ngunggah video ora cukup. Kanggo entuk luwih akeh tampilan lan ngasilake asil, sampeyan kudu ngandhani Youtube babagan video kasebut lan target pamirsa sapa sing kepengin. Optimisasi video menehi kesempatan kanggo nggawe peringkat video lan konten sing ditemokake dening wong sing bener. Dadi, yen sampeyan pengin entuk luwih akeh tontonan, lengganan lan lalu lintas saka Youtube, tututi tips sederhana iki:

Temtokake tembung kunci lan priksa manawa sampeyan ngoptimalake konten Youtube kanggo sampeyan.

  1. Tulis judhul cekak, nyenengake, lan narik kawigaten sing njlentrehake kanthi ringkes babagan video sampeyan. Judhul kudu kalebu tembung kunci sing ditargetake.
  2. Tulis katrangan rinci sing ngandhani pamirsa kenapa video sampeyan penting kanggo nonton lan priksa manawa kalebu tembung kunci. Elinga yen mung 3 baris pisanan sing katon ing Youtube tanpa ngeklik Tampilake Liyane tautan, mula ana link lan ajakan tumindak kudu dilebokake ing sisih ndhuwur.
  3. Tambahake tag lan kategorisasi sing relevan. Iki mbantu Youtube nampilake video sampeyan minangka video sing disaranake nalika pangguna nonton video sing padha.
  4. Tambah gambar cilik khusus kanggo video sing selaras karo merek sampeyan supaya pamirsa target bisa gampang ngenali video sampeyan.
  5. Kalebu subtitle lan katrangan tertutup. Iki bakal nambah Youtube SEO lan bakal luwih gampang nonton kanggo nonton ing lingkungan rame utawa tanpa swara.
  6. Nyengkuyung umpan balik, komentar, lan pitakon. Iki bakal menehi wewenang saluran lan mbantu sampeyan nggawe komunitas.
    Tambah Layar Akhir asli Youtube ing pungkasan video. Iki bakal mbantu sampeyan promosi konten, saluran, lan uga drive lalu lintas menyang situs web sampeyan.

3. Gawe kesadaran lan jalanake lalu lintas

Teasers Video dirancang kanggo narik perhatian para pamirso lan menehi rasa penasaran. Sing sukses nyedhiyakake mung sawetara sing bakal teka supaya masarakat kepengin nampa informasi luwih lengkap. Saiki, Media Sosial nawakake cara sing cepet lan gampang kanggo entuk akeh informasi babagan produk utawa layanan sampeyan sajrone wektu sing cukup sithik. Nuduhake teaser video minangka cara sing efektif kanggo narik kawigaten para target target lan ngajak dheweke ngunjungi situs web kanggo video lan informasi sing luwih jero. Iki bakal mbantu sampeyan ngajari prospek, ngasilake petunjuk sing luwih mumpuni lan nambah tarif nutup.

4. Ngukur lan Ngontrol

Saiki sampeyan wis ngluncurake video, sampeyan kudu ngukur kinerja konten video kanthi bener lan akurat. Lan nalika tampilan video bisa dideleng umume para pemasar, ora mesthi cara paling apik kanggo ngukur kinerja video sampeyan.

Iku kabeh babagan target sampeyan!

Nyetel target video kudu dadi langkah pertama. Iki bakal menehi pandhuan sing dibutuhake kanggo fokus mung ing data sing sampeyan butuhake lan aja mbuwang wektu kanggo informasi sing ora relevan. Apa sing diarepake kanggo entuk? Apa tujuan pemasaran utama kanggo kampanye iki? Apa sampeyan pengin ngasilake kesadaran, mbantu njupuk keputusan, utawa menehi inspirasi kanggo tumindak?

Adhedhasar iku, sampeyan bisa ngerti metrik sing bakal ditrapake kanggo saben tujuan.

Saiki, ayo ndeleng metrik sing bisa digunakake kanggo target:

  • Total Main - Iki minangka metrik paling gampang nanging paling ngapusi. Total lakon nuduhake sampeyan nomer mentah wong sing ngeklik tombol puter ing video sampeyan preduli suwene nonton video kasebut. Nalika metrik iki cocog kanggo ngukur jangkauan, sampeyan ora bisa nemtokake cara efektif lan melu video sampeyan.
  • Rating Play - Play Rate minangka persentase pengunjung kaca sing ngeklik tombol puter lan miwiti nonton video sampeyan. Tingkat play diwilang kanthi njupuk total play lan dibagi kanthi jumlah video sing akeh. Iki bakal mbantu sampeyan nemtokake manawa video kasebut dipasang ing papan sing bener lan kepiye gambar cilik gambar cilik video kasebut. Yen sampeyan entuk tarif main sing kurang, sampeyan bisa uga kudu nempatake video ing lokasi sing luwih penting, nggawe video sing dipasang kanthi luwih gedhe, lan nduwe gambar cilik sing luwih apik.
  • Tingkat Keterlibatan - Keterlibatan nuduhake sampeyan carane pamirsa video sing ditonton, lan ditulis minangka persentase. Iki minangka indikator utama sing ngandhani sepira relevan lan menarik video sampeyan kanggo pamirsa lan bisa mbantu sampeyan ngerti nalika pamirsa wiwit ora kepengin minat lan bagean endi sing dilewati. Iki uga bakal mbantu nyelehake tombol ajakan-tumindak lan elemen interaktif liyane kanthi strategis sajrone video.
  • Nuduhake Sosial - Berbagi Sosial nuduhake kepiye konten video dituduhake ing saluran media sosial. Nuduhake konten nyebabake luwih akeh tontonan video, nggayuh pamirsa anyar, lan bisa mbantu sampeyan nemtokake kepiye pamirsa babagan konten lan merek sampeyan.
  • Tingkat Konversi - Konversi minangka nomer tumindak sing ditindakake sajrone utawa sawise ndeleng video. Iki bisa uga minangka CTA lan anotasi sing diklik, lead sing digawe, lan liya-liyane. Metrik iki angel banget kanggo dilacak, lan sampeyan bisa uga mbutuhake pamuter video khusus kayata Wistia, Vidyard utawa Sprout Video kanggo ngrusak acara sing luwih rinci. Tingkat Konversi minangka metrik penting sing digunakake kanggo ngukur ROI sing ngasilake video sampeyan.

Pengin sinau luwih lengkap babagan carane video bisa mbantu miwiti upaya pemasaran sampeyan?

Hubungi saiki kanggo Konsultasi Pemasaran Video gratis.

bukaken Saluran Youtube kita kanggo Tips Video liyane sing bisa nambah kampanye pemasaran sampeyan.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.