Cara Nggawe Strategi Pemasaran Facebook Lokal sing Sukses

strategi pemasaran facebook lokal

Pemasaran Facebook tetep dadi salah sawijining strategi pemasaran sing paling efektif saiki, utamane 2.2 milyar pangguna aktif. Cukup kanggo mbukak kesempatan sing bisa ditindakake bisnis. 

Salah sawijining cara sing angel banget kanggo nggunakake Facebook yaiku ngupayakake strategi pemasaran lokal. Lokalisasi minangka strategi sing bisa ngasilake asil sing apik nalika ditrapake kanthi apik.

Ing ngisor iki minangka sangang cara kepiye carane bisa nggawe lokalisasi Strategi pemasaran Facebook:

Share Ulasan

Taktik migunani sing ditindakake bisnis yaiku nuduhake tanggapan positif ing Facebook sing didol saka situs review kaya Google+ lan Yelp. Situs-situs kasebut dianggep minangka alat lokalisasi sing apik amarga tujuane kanggo pangguna pangguna menyang bisnis lokal. 

Kajaba mung ngetik situs iki, nuduhake saran sing sampeyan entuk saka situs kasebut ngidini sampeyan nambah kapercayan sosial, sing penting banget kanggo bisnis saiki.

Miturut Perusahaan Pariwara Facebook ing New York, "Yen bisnis sampeyan durung entuk review, coba golek kampanye sing bisa mbantu sampeyan." Insentif umpan balik kanthi menehi sawetara gratis menyang akeh pelanggan sing bakal nuduhake ulasan. Luwih becik, bukak kontes sing bakal menehi ulasan sing paling apik.  

Gawe Acara

Yen sampeyan duwe acara kanggo bisnis kayata adol, utawa bisa uga prayaan sing bakal ngundang band kanggo tampil, luwih becik sampeyan nggawe acara liwat Facebook supaya ora mung nglumpukake pamirsa lan calon pelanggan, uga bisa nambah bisnis online.

Sing paling penting yaiku acara sing gampang digawe. Jaringan pangguna sing berinteraksi karo acara Facebook sampeyan uga bakal dilaporake manawa dheweke bakal melu acara sampeyan, mula bisa nyebarake kegiatan lan bisnis sampeyan.

Kanggo luwih ningkatake lokalisasi liwat acara Facebook, priksa manawa sampeyan kalebu peta lan pituduh menyang bisnis.

Gunakake Klompok

Grup Facebook minangka komunitas sing bisa dibangun ing Facebook kanthi macem-macem tujuan. Minangka bisnis, iki minangka cara sing apik kanggo nggawe komunitas supaya sampeyan bisa nyekel pamirsa sing cukup stabil kanggo kampanye pemasaran sampeyan. Klompok Facebook paling apik dijaga minangka komunitas pangguna sing ana ing lokalitas, dadi taktik lokalisasi sing apik banget.

Nuduhake Konten Lokal

Strategi sing apik kanggo nglakokake bakal teka konten lokal. Mengkono mbantu sampeyan kanthi efektif nutul pamirsa sing bisa melu bisnis kanthi gampang amarga cedhak. 

Sawetara ide konten lokal sing apik kalebu sejarah kutha sampeyan, acara lokal lan preinan, budaya, utawa sawetara poin unik babagan lokalitas sampeyan.

Konten lokal cenderung luwih narik kawigaten para pamaca, mula pancen luwih becik dilokalisir lan ajeg ditindakake.

Sebutake Bisnis, Acara, lan Grup Lokal

Taktik liya sing migunani yaiku nggedhekake hubungan karo wong liya bisnis lokal, acara, lan grup. 

Kanthi nyebutake bisnis lokal liyane ing kiriman, lan manawa sampeyan ujar sampeyan ing kiriman, sampeyan bisa saling nutul jaringan, supaya sampeyan bisa nggedhekake dhewe. Luwih becik sampeyan nggawe kemitraan ora mung kanggo nggayuh potensial lokalisasi, nanging uga entuk manfaate kanggo mbentuk hubungan bisnis sing sehat.

Sampeyan uga luwih becik njupuk kesempatan kanggo njupuk acara lokal sing bakal teka. Sampeyan duwe kesempatan kanggo nutul pamirsa sing semangat. Nggawe penawaran sing bisa digandhengake karo acara kasebut minangka cara sing apik kanggo nutul wong sing bakal melu acara kasebut.

Lokasi Tag lan Acara

Sampeyan uga apike nglatih lokasi menehi tag supaya sampeyan bisa nutul wong ing papan kasebut. Lan kanthi iki, tegese sampeyan kudu mriksa ing endi tim menyang bisnis resmi, lelungan perusahaan, lan macem-macem kegiatan.

Semono uga acara. Kanthi menehi tandha, sampeyan bisa nutul wong sing melu acara kasebut.

Mengkono bisa mbantu bisnis sampeyan katon ing sawetara lokal sing beda-beda sing duweni potensi kanggo nggawe bisnis karo sampeyan mbesuk. 

Mbukak Kontes

Kontes mesthi bakal dianggep taktik sing efektif amarga masarakat mesthi kepengin entuk ganjaran. Ana persepsi positif babagan kasempatan kanggo njaluk gratis.

Sanajan ana macem-macem kontes sing bisa dicekel, kayata sing nuduhake foto, nuduhake komentar, utawa mung seneng utawa menehi komentar ing postingan, luwih becik yen sentuhan lokalisasi bisa ditambahake kayata menehi tag bisnis lan lokasi sampeyan

Uga priksa manawa sampeyan bisa menehi hadiah kanthi hadiah amarga akeh minat kanggo kontes kasebut ana gandhengane karo nilai hadiah.

Nyengkuyung Lalu Lintas Kaki

Sampeyan uga bisa ngluncurake kampanye sing tujuane ngajak wong liya mlebu bisnis, lan ora mung melu online. Sampeyan bisa nawakake promosi ing Facebook sing bisa digunakake ing situs kayata diskon lan gratis. Mengkono, nyengkuyung supaya dheweke marani sampeyan tinimbang arep lunga ing endi wae sing kudu bisnis mbayar luwih akeh kanggo produk utawa layanan sing padha.

Promosi Kaca ing Facebook Sampeyan

Pungkasan, sampeyan uga kudu nindakake promosi lokal kaca Facebook supaya sampeyan bisa nambah pamirsa. Mengkono mbantu sampeyan ningkatake para pamirsa kanggo kampanye pemasaran Facebook, manawa kanggo lokal utawa ora.

Yen bisa, sampeyan bisa menehi insentif karo menehi hadiah marang sing nyambung karo kaca Facebook, tumindak sing bisa mbantu ngundang luwih akeh wong supaya ngetutake sampeyan kanthi online. Muga-muga dadi penawaran promosi utawa hadiah, entuk entuk mung kanthi ngetutake bisnis online yaiku sing bakal disenengi para pelanggan lokal.

Nggawe Strategi Pemasaran Facebook Lokal sing efektif saiki

Pancen bener yen lokalisasi minangka strategi sing bisa ningkatake pemasaran Facebook. Kanthi sangang tips sing didhaptar ing ndhuwur, sampeyan bakal bisa mbantu lokalisasi kanthi efektif Strategi pemasaran Facebook supaya sampeyan bisa ngrasakake kabeh mupangate.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.