Cara Sukses Komunikasi karo Influencer

Cara komunikasi karo influencer

Pemasaran influencer wis cepet dadi aspek dominan saka kampanye merek sing sukses, tekan nilai pasar $ 13.8 milyar ing 2021, lan nomer kasebut mung samesthine bakal tuwuh. Taun kapindho pandemi COVID-19 terus nyepetake popularitas marketing influencer amarga konsumen tetep gumantung ing blanja online lan nambah panggunaan platform media sosial minangka platform e-commerce.

Kanthi platform kaya Instagram, lan paling anyar TikTok, ngleksanakake fitur dagang sosial dhewe, ana kesempatan anyar sing muncul kanggo merek nggunakake influencer kanggo nambah strategi perdagangan sosial.

70% pangguna internet AS cenderung tuku produk saka influencer sing dituruti, bebarengan karo peningkatan dodolan perdagangan sosial AS kanthi total 35.8% nganti luwih saka $ 36 milyar ing 2021.

statistik lan Intelijen Insider

Nanging kanthi nambah kesempatan sponsor kanggo para influencer, ora bisa dihindari yen influx bakal mlebu ing ruang sing wis jenuh, dadi luwih angel kanggo merek nemokake influencer sing cocog kanggo digarap. Lan supaya kemitraan merek influencer dadi sing paling efektif kanggo pamirsa target, penting banget kanggo kemitraan dadi asli, adhedhasar kapentingan, tujuan, lan gaya bebarengan. Pengikut bisa gampang ndeleng liwat kiriman sing disponsori sing ora asli saka influencer lan ing wektu sing padha, influencer saiki duwe kemewahan kanggo nolak tawaran sponsor sing ora cocog karo merek dhewe. 

Kanggo merek nggawe hubungan jangka panjang karo influencer sing paling apik kanggo kampanye, ing babagan reputasi lan ROI, dheweke kudu ngelingi tips ing ngisor iki nalika komunikasi karo influencer sing paling dikarepake:

Riset influencer sadurunge tekan

Gunakake alat riset lan wawasan kanggo ngenali influencer sing cocog karo target pamirsa lan hubungane karo merek sampeyan. 51% influencer ngandhakake yen alasan utama kanggo ora kemitraan karo merek sing nyedhaki dheweke yaiku padha ora seneng utawa regane merek. Nggawe dhaptar influencer sing bener-bener ana hubungane karo nilai merek bakal duwe pengaruh paling positif ing kampanye, amarga kiriman kasebut bakal luwih asli kanggo pamirsa, lan luwih seneng nggarap sampeyan ing wiwitan. 

Merek uga kudu sregep ngevaluasi kualitas pamirsa influencer amarga ana akeh akun sing bisa uga duwe pengikut sing ora asli. 45% saka akun Instagram global samesthine bakal bot utawa akun ora aktif, supaya nganalisa basis pengikut influencer kanggo pandherek nyata bisa mesthekake yen anggaran sing ditindakake tekan pelanggan potensial sing nyata. 

Pribadhi pesen sampeyan

Influencer ora duwe toleransi, uga ora kudu, nalika nyedhaki merek kanthi pesen gaya umum, potong lan tempel, tanpa personalisasi utawa platform. 43% wis ngandika sing padha tau utawa arang nampa pesen pribadi saka merek, lan kanthi akeh pengaruh informasi sing cenderung nuduhake online, merek bisa kanthi gampang nggunakake iki kanggo kauntungan kanggo ngatur pitch.

Merek kudu nglampahi wektu lan energi kanggo maca konten influencer sing cocog kanggo nggawe pesen sing cocog karo saben influencer, cocog karo nada lan gaya. Iki bakal nambah kemungkinan influencer sing dimaksud bakal setuju karo kemitraan, lan luwih motivasi kanggo ngirim konten sing menarik.

Dadi transparan ing jangkauan wiwitan

Aja ngalahake grumbulan - kajelasan, lan transparansi minangka kunci nalika sampeyan ngusulake syarat kemitraan karo influencer. Nalika nindakake penjangkauan dhisikan, priksa manawa sampeyan ngrampungake kerangka kerja ing ngarep kalebu rincian penting kayata produk apa, garis wektu kanggo ngirim, anggaran, lan kiriman sing dikarepake. Iki mbisakake influencer kanggo nggawe keputusan sing luwih informed, luwih cepet lan ngidini loro pihak kanggo ngindhari gesekan ing dalan.

Penting banget yen merek nggawe nada sing bener ing komunikasi karo influencer sing disenengi supaya bisa ngamanake kemitraan sing migunani lan asli lan luwih apik kanggo kampanye pemasaran. Minangka industri marketing influencer terus berkembang, merek kudu adaptasi karo.