Kepiye Tim Kreatif Nggawe Scorecard Eksekutif Kanggo Nduduhake Nilai Kanggo C-Suite

Scorecard Eksekutif kanggo Kinerja Tim Kreatif Pemasaran

Konten kreatif sing bermutu penting banget kanggo pemasaran digital. Iki minangka bahan bakar otomatisasi pemasaran, pariwara digital, lan media sosial. Nanging, sanajan ana konten kreatif ing peran outsized, nggawe c-suite tertarik karo karya sing bakal ditindakake menyang iku tantangan. Sawetara pimpinan ndeleng ringkes awal, lan umume ndeleng asil, nanging sawetara wong ngerti apa sing kedadeyan.

Ana akeh perkara sing ana ing mburine: prioritasake proyek, ngimbangi sumber daya desain, email bolak-balik, prioritas sing beda-beda, pangowahan desain, suntingan kanggo salinan, nguber umpan balik, lan akeh tugas liyane. Taunan survey ing saindenging industri ing lapanganMotionNow terus-terusan nuduhake materi iklan nglampahi udakara 20 persen wektu kanggo tugas administratif.

Nalika materi iklan sibuk karo tugas administrasi, dheweke ora duwe ruang sing dibutuhake kanggo fokus ing bahan bakar sing dibutuhake mesin pemasaran. Akibate, karya kasebut tumpukan lan tekanan saya gedhe. Sejatine, volume proyek, kecepatan tenggat wektu, lan macem-macem format digital isih ana limang tantangan utama sing diadhepi kreatifitas suwene telung taun kepungkur.

Kanggo ngatasi tekanan, pimpinan kreatif njaluk luwih akeh anggaran utawa sumber daya lan mesthi tahan. Masalahe yaiku loro-kali: kita ngerti pimpinan senior ora duwe visibilitas ing karya sing dibutuhake kanggo ngasilake kreatif - nanging kreatif uga perjuangan kanggo nduduhake nilai ing basa sing dingerteni bisnis. 

Makane pendekatan Cherise Oleson, direktur kreatif senior ing Energi Franklin, njupuk efektif banget. Dheweke takon marang tim eksekutif apa metrik padha mikir padha migunani. Banjur dheweke nemokake cara kanggo narik data kasebut saka sistem manajemen proyek tim lan model scorecard kreatif. 

Struktur Tim Kreatif

Kita ngerti yen entuk tuku sing bakal kepengin ndeleng metrik kasebut nalika ditampilake. Pancen gampang dingerteni lan nyerna informasi kanthi cara visual iki.

Cherise Oleson, Konferensi Adobe MAX

Enem Metrik Kreatif sing Babagan C-Suite

Scorecard dianyari saben wulan lan ngemot enem metrik kunci. Metrik kasebut kanthi grafis nggambarake status kira-kira 1,600 proyek kreatif sing dirampungake time saben taun. Enem metrik kasebut ing ngisor iki. 

Dasbor Pemasaran Tim Kreatif

Metrik 1: Jumlah Proyek sing Saiki Digunakake

Metrik iki paling apik ditampilake minangka diagram pai sing nuduhake jumlah proyek sing mbukak lan status proyek saiki. Contone, proyek bisa uga diwiwiti, kanggo ditinjau utawa karo desainer kanggo ngrampungake lan nutup. Nomer kasebut nuduhake volume kerja lan status sing bisa ngidentifikasi kemungkinan kemacetan. 

Metrik 2: Gunggunge Proyek sing Wis Tear-To-Date (YTD)

Ing kene tim ngrampungake total proyek sing dirampungake dadi salah siji saka telung kategori: 

  • sing rampung ing standar periode wektu
  • sing ana dilacak cepet
  • sing dijaluk dadi kesusu

Lacak cepet proyek minangka pangowahan cepet kanggo proyek sing wis ana sing ora mbutuhake akeh desain. Contone, ukuran maneh grafis utawa ngganti logo ing spanduk minangka proyek sederhana sing bisa diuripake kanthi cepet. 

Kesusu proyek minangka panjaluk kanthi tenggat wektu sing luwih cepet. Iki minangka bagean penting: Tim Cherise nemtokake rata-rata utawa standar proyek kreatif mbutuhake 30 dina kanggo ngrampungake wiwit wiwitan. Dadi, keputusan kanggo nggolongake proyek minangka "cepet-cepet" adhedhasar data.

Metrik 3: Proyek Kanthi Review Paling Dhuwur YTD

Iki dhaptar 10 ndhuwur sing ora ana sing pengin ditampilake ing perusahaan. Iki nuduhake proyek sing mbutuhake tinjauan paling akeh. Kesepakatan level layanan (SLA) sing digawe tim kreatif karo pihak sing duwe kepentingan menehi telung puteran kajian. Minangka pathokan, Laporan Manajemen Kreatif In-House taun 2020 nemokake 83 persen proyek kreatif mbutuhake limang utawa kurang puteran kajian. 

Kepiye metrik iki migunani kanggo kepemimpinan? Mangkene conto sing apik: siji proyek ing dhaptar mbutuhake 28 babak tinjauan sing nggumunake, sing akeh banget. Sing dominasi wektu tim kreatif - kanthi biaya saka pemangku kepentingan liyane. Data kasebut ngisolasi masalah kasebut - utamane yen ana masalah sing terus-terusan karo departemen utawa stakeholder - lan kepemimpinan bisa ndeleng, nyoba, lan ngrampungake. 

Metrik 4: Proyek Wektu Desain Tangan Sing Wis Rata-rata sing dibutuhake

Kaya judhule, iki nuduhake suwene wektu - diukur pirang-pirang dina - para desainer nglampahi rata-rata proyek kreatif. Saiki akeh nomer, nanging luwih migunani yen bisa nglacak wektu. Contone, nalika Franklin Energy mbandhingake metrik iki taun-taun, bisa nuduhake manawa nyuda jumlah desain tangan sing dibutuhake. 

Metrik 5: Rata-rata Jumlah Proyek Saben Anggota Tim

Iki nuduhake jumlah total proyek sing rampung dipérang karo jumlah kontributor ing tim kreatif. Ing kene maneh, regane pancen katon dibandhingake pirang-pirang taun. Franklin Energy bisa nuduhake manawa tim kreatif ngrampungake kira-kira jumlah proyek sing padha - sanajan wektu desain tangane wis entek. 

Metrik 6: Rata-rata Wektu Kanggo Nggawe Proyek Kreatif.

Metrik pungkasan yaiku wektu rata-rata wektu kanggo ngrampungake proyek. Iki metrik sing padha sing nyebabake breakout standarcepet dilacak, lan kesusu proyek. Banjur njupuk langkah sing luwih adoh lan mbandhingake wektu rata-rata kanggo ngrampungake masing-masing kategori kasebut karo wektu proyek kasebut ditinjau. 

Sing ditampilake para eksekutif yaiku wektu sing dibutuhake kanggo ngrampungake proyek kreatif gumantung karo wektu sing ditindakake para pemangku kepentingan kanggo ditinjau. Iki nggawe kepemimpinan kanggo negesake pentinge perusahaan supaya maneh mriksa proyek kanthi cepet lan tetep maju. 

Mbangun Trust lan Credibility Kanthi Data

Umume pimpinan pemasaran nampa manawa pemasaran gumantung karo kreatif. Nanging, ngerteni apa sing dibutuhake kanggo nggawe kreatif, kadang-kadang rumangsa ora kuwat. Scorecard kreatif nggambarake kreatifitas kerja keras ing proyek. Sabanjure, iki nggawe kapercayan, kapercayan, lan nguatake hubungan antarane kreatif lan pemasaran - lan nyebabake asil bisnis luwih apik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.